top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

1 jaar viruswaanzin.beIets meer dan en jaar geleden werd Viruswaanzin opgericht. We waren daarmee één van de bewegingen die in vele landen het daglicht zagen. Niet in het minste geïnspireerd door onze vrienden uit Nederland van Viruswaarheid. Zoals in zowat alle landen ter wereld zijn we er niet in geslaagd om op een termijn van één jaar de maatregelen weg te krijgen en het beleid te doen omkeren. Dat is geen situatie eigen aan België. Dat is overal zo, met uitzondering van een aantal Amerikaanse staten waar vanuit het politiek bestel en vanuit de een aantal wetenschappers zoals Ioannidis en Kulldorff, de zaken gekeerd zijn.


Het resultaat van een beweging zoals de onze kan niet zomaar gemeten worden. Het zou natuurlijk fantastisch zijn mochten de maatregelen door onze tussenkomsten beëindigd zijn. Mochten de magistraten ze hebben verboden en ons terug een normaal leven hebben gegeven. Zelfs in landen waar dat het geval is - zie het arrest van het grondwettelijk hof in Spanje - zien we geen verschil. De regeringen doen gewoon verder hun zin.


We zijn begonnen met een situatie waar we ongeveer alleen stonden met onze standpunten. Ikzelf ben begonnen met 2 medestanders, na lang zoeken. Moet u nu de reacties op de krantenartikels in de sociale media lezen. Is dat allemaal onze verdienste? Zeker niet, maar we hebben ertoe bijgedragen. Als de regering het nu moeilijk heeft om versoepelingen terug te draaien en men verder gaat in die richting, dan komt dat mede door de invloed die we hebben uitgeoefend. Geen resultaat? Ik zou dat niet meteen durven te zeggen. Geen evident meetbaar resultaat? Inderdaad. Dat is ook actueel niet eenvoudig te meten.


We hebben afgesproken dat we op meerdere fronten op het beleid gaan inwerken en vooral dat we zoveel mogelijk de publieke opinie gaan proberen om te keren. Daarvoor hebben we al betogingen georganiseerd, brieven ontworpen en geschreven, procedures gevoerd, een affichecampagne opgezet, een website gemaakt (deze hier), geven we informatie voor mensen die wakker worden en zich alleen voelen (ontdekken dan via ons dat er nog mensen zijn als zij), een politieke partij opgericht, 6 uren motivering voor de Buiten Parlementaire Commissie, met politici gesproken en hen trachten te overtuigen om hun koers te wijzigen (bij sommigen gelukt), op sociale media berichten verspreid, een 3u durend online seminarie/debat, 20.000 mails laten sturen aan parlementsleden n.a.v. de behandeling van de pandemiewet (waar ze zich niets van aangetrokken hebben), een campagne met infomatiekaartjes opgezet (nieuw), tientallen persberichten geschreven (die nergens gepubliceerd worden), interviews met radio en TV (veel te weinig, bewust van TV weggehouden), in overleg gewerkt met virologen achter de schermen, boodschappen gebracht in samenwerking met mensen die invloed hebben op het beleid, experten met elkaar in contact gebracht, boodschappen de wereld ingestuurd om mensen te reframen, column geschreven voor o.a. Palnews, en nog veel meer columns die geweigerd zijn …


Er zijn maar 2 manieren om het beleid te wijzigen: de politiek beslist of de rechter vernietigt. De magistraten hebben besloten, in meerdere zaken met heel wat diverse advocaten, dat ze zich in kortgedingen niet willen inlaten met wat de regering doet. Het heeft actueel geen zin om nog een keer hetzelfde te proberen wat intussen al tientallen keren door diverse advocaten en partijen is geprobeerd, zonder succes.


Het is dus wachten op het grondwettelijk hof en het hof van cassatie. Intussen zitten we in rechtsonzekerheid. De toets aan de mensenrechten moet na anderhalf jaar nog gebeuren. Het is niet uit te sluiten dat post factum de rechters in die zin oordelen. Wat leidt tot de conclusie dat bij een zware beperking van de mensenrechten, er geen afdoende snelle rechtsbescherming is in ons land. De politiek beïnvloeden kunnen we verder doen met 2 grote handicaps:

1. we komen niet in de grote media,

en 2. er zijn geen verkiezingen.


Opboksen tegen media die tientallen miljoenen subsidies krijgen, is zeer moeilijk. In België hebben we amper alternatieve mediakanalen. In Nederland zijn er meer en het effect daarvan is zichtbaar. Wij hebben bijvoorbeeld geen Café Weltschmertz. Actueel denken we na om zelf met een media-initiatief te beginnen, maar da kost handen vol geld en dat geld hebben we niet. Naar aanleiding van de versoepelingen hebben allemaal wat rust (moeten) nemen na maanden van heel wat werk. In de aanloop naar het einde van de vakantie nemen we de activiteiten weer meer intensief op, met in eerste instantie op 22.8 een betoging.

2,298 views42 comments

Recent Posts

See All

42 Comments


jamesthe2nd
jamesthe2nd
Aug 04, 2021

"Niet in het minste" betekent "helemaal niet".

Ik vermoed dat er hier "Niet het minste" bedoeld wordt in de zin : "... geïnspireerd door onze vrienden uit Nederland van Viruswaarheid" ?

Like

Matt Em
Matt Em
Aug 03, 2021

De disclaimer van deze site is nogal grondig veranderd:

zoals deze zin: "4. De website misbruiken voor de herhaalde promotie van een eigen standpunt of andere websites. Wij zijn geen publiciteitskantoor. Misbruik maken van onze populariteit wordt niet getolereerd."

Als ik een cartoon plaats is dat mijn eigen standpunt, net zoals ik over veel spelende zaken een eigen standpunt heb. Als ik dat hier wil weergeven 'misbruik' ik dan deze site?

Like
Carine Quidousse
Carine Quidousse
Aug 08, 2021
Replying to

We zijn allemaal vrije universele zielen van mensen met een eigen mening en blijkbaar zijt ge als individu aardig onder de indruk dat je eigen mening bij een grotere groep behoort, 😊 zalig toch ?

Like

Wake Up Time
Wake Up Time
Aug 03, 2021

Geert van den Bossche: World renowned scientist warns of C.-vaccination https://www.bitchute.com/video/klDGWVALem7w/


Like

Mr. Verstraeten, beste Michael,

ook vanwege mij bedankt aan U en Uw team voor de inzet en de info. Zoals dhr. Vandeneeden hieronder schrijft: viruswaanzin.be is een houvast geweest, een ruggesteun, een bron van informatie, soms in meer toonaarden dan mij lief is, maar dat neem ik er graag bij.

1 jaar is met wat hier aan het gebeuren is - helaas - veel te kort voor een ommezwaai, maar niet om de kritische stem levend te houden, om al enigszins geleerd te hebben wat werkt en wat niet, en om een gestage groei in positieve respons te zien. Dat is al zeer veel.

Mijn dank ook nog eens aan dhr. Kurt Wayenberg voor zijn bijdragen!


Like
Brigitte Schoukens
Brigitte Schoukens
Aug 03, 2021
Replying to

ik dank jullie ook voor de inzet en go for it

Like

Brigitte Schoukens
Brigitte Schoukens
Aug 03, 2021
Replying to

gaan we dit later gebeuren, stop digitaal geld systeem

Like
bottom of page