top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

50 shades of Corona


De grenzen van intellectuele waanzin worden virologen overschreden.


Vandaag slaat HLN weer helemaal op hol met op niets gebaseerde alarmberichten.

De krant citeert Marc Van Ranst die roept dat er zeker al honderd virusvarianten zijn opgedoken in België. Een andere krant (De Standaard) schrijft: "Minister Vandenbroucke waarschuwt: We worden geconfronteerd met nieuw gevaar".


Dit is ronduit intellectuele waanzin.

Als mondmaskers, anderhalve meter afstand, handgels, verplicht telewerk, avondklok, sluiten van horeca, sluiten van sportverenigingen, sluiten van evenementsector, sluiten van contactberoepen en eenzame opsluiting van bejaarden werkelijk helpen tegen covid-19, dan helpen deze maatregelen toch ook tegen om het even welke mutatie van het virus. Of ze nu uit de UK, Azië of Zuid-Afrika komen maakt toch geen zier uit.


In hoeverre kan België een Gallisch dorp blijven en in hoeverre willen we een prijs betalen om die illusie te koesteren? Die kernvraag houdt de beleidsmakers rond corona deze dagen bezig. Immers, de 'reizigers' en de nieuwe varianten van het virus komen telkens in de discussies terug.


Daarbij is een hoofdrol weggelegd voor de 'experten'. Na de Celeval en GEES, is het nieuwste adviesorgaan dat de overheid begeleidt bij een coronastrategie al een tijdje de GEMS. Dat orgaan wordt strikt gedomineerd door dezelfde virologen en 'experten' die al heel de crisis door het hoge woord voeren, met uitzondering van een korte periode in de zomer.


Maar daarbij doet zich telkens hetzelfde fenomeen voor: adviseurs van de beleidsmakers zijn achter de schermen actief, maar tonen zich tegelijk als publieke gezichten, die op de platformen van de openbare omroep en in bepaalde kranten steeds de vrije baan krijgen, om datzelfde beleid dat ze 'adviseren' ook publiekelijk aan te sturen en bij te schaven.


Dat daarbij een eenzijdige focus ligt op het medische, zonder dat er expertise uit de economische of psychosociale wereld aanwezig is (één 'motivatiepsycholoog' niet te na gesproken), is ook een vaststelling die al maanden geldt.


Dat heeft grote impact op de maatregelen die genomen worden, onder meer met een permanente focus op de oudste generatie, die zelfs bij de vaccinatiestrategie voorrang kreeg op medewerkers uit de zorg en de ziekenhuizen. Ondertussen is er nauwelijks aandacht voor het (mentale) welzijn van de jonge generatie, mensen tussen de 12 en 25 jaar.


Bovendien houdt de ijzeren greep van deze 'adviseurs' op de politiek aan: vandaag opnieuw lekt in De Standaard doelbewust het advies dat de GEMS-experten vorige week al aan de regering gaven: niet-essentiële winkels opnieuw sluiten als de situatie wat slechter zou worden. Daarbij gaat men in crescendo qua sfeerzetting over twee varianten van het virus, een "Zuid-Afrikaanse" en "Britse" variant.


We moeten af van enkel naar positieve testen te kijken. Veel positieven belanden helemaal niet in het ziekenhuis. Laat staan dat ze ziektesymptomen vertonen.


Ondanks de gestegen (vals)positieven blijft de ziekenhuisbezetting dalen. Toch de initiële reden van de lockdown en de avondklok. Zelfs de positiviteitsratio is nu gedaald naar 5,23%.

De WHO vindt dat er bij een positiviteitsratio van 5% geen enkele reden meer is voor maatregelen. Onze minister van volksgezondheid blijft vasthouden aan de onbereikbare 3%.


We kunnen ons niet ontdoen van de indruk dat de virologen genieten van de aandacht die ze krijgen. Ze hebben er geen belang bij dat deze pandemie stopt. Dit zou voor hen een inkomensverlies betekenen en een retourticket naar de onderzoekslabo's in de donkere kelders van de ziekenhuizen. Dit is jaloeziepolitiek ten top waarbij de virologen de wereld kapot maken voor een paar optredens meer op de "tell-a-vision". De virologen zijn verworden tot handelsvertegenwoordigers van Pfizer en Moderna.


Marc Van Ranst diende opnieuw klacht in. Dit keer tegen een horeca-eigenaar die via Twitter verklaarde dat zijn kogels klaar liggen. Let op, Viruswaanzin is tegen elke vorm van geweld. Hier primeert de rede en het open debat. Wij veroordelen dan ook publieke doodsbedreigingen. Er zijn bij verzet intellectueel betere keuzes dan het pad van de misdaad. Maar Van Ranst gedraagt zich in deze wel een beetje als een toogvechter die eerst een trap verkoopt en daarna juridische procedures start omdat hij een slag moest incasseren. We willen daarmee zeggen dat we de wereldvreemdheid in de heftige reactie van Van Ranst op een zelfstandige, die na zijn advies zeven maanden gedwongen moet sluiten, even fulmineert, niet begrijpen. En we citeren Van Ranst: "Wat is dat toch tegenwoordig met die restauranthouders en koks dat ze zich zo agressief gedragen?". Is het gebrek aan EQ bij deze viroloog een gevolg van jarenlange opsluiting in een klinisch kille labokelder? Of voedt deze man zich met weerwraak tegen een maatschappij die hem een leven lang heeft miskend? Is er dan geen greintje inlevingsvermogen wat het met een mens doet om elke deurwaarders aan de deur krijgen die dreigen met uithuiszetting en verkoop van inboedel? Geen begrip voor de persoonlijke levenslange gevolgen van een eventueel faillissement? Geen medeleven met kinderen die op school worden uitgelachen door armoede van de ouders? En dan naspugen met een pesttweet? Niet ons nieuw normaal!


In elk geval, het draagvlak voor nog strengere maatregelen is bijzonder klein. hopelijk zal dit opgeblazen verhaal van de mutanten worden doorprikt door de enorme feitenlast. Het protest wordt in ieder geval steeds luider. Artsen verzetten zich massaal tegen verdere lockdowns en vaccins. In Nederland, Italië en Zwitserland gaan middenstanders zelfs over tot het collectief openen van hun bedrijven. Uit noodzaak. Een pure overlevingsreflex van de moegetergde zelfstandigen.


Het opleggen van het éénzijdig discours wordt ook strenger en agressiever. In Sint-Niklaas werden woensdag 3 burgers aangehouden enkel en alleen omdat ze over de markt liepen.

Een 50 man sterke politiemacht was opgevorderd om de Grote Markt hermetisch af te sluiten en Viruswaanzin-vrij te houden na de ingetrokken manifestatievergunning van de burgemeester. Censuur en repressie zijn kenmerken van een totalitaire staat die angst heeft van haar eigen burgers. Angst van de waarheid. Gelukkig hebben mensen een ingebouwde intuïtie die heel goed weet wanneer een verhaal ongeloofwaardig is en macht wordt misbruikt. In een onmenselijk systeem is burgerlijke ongehoorzaamheid dan ook een noodzakelijkheid. Een plicht.


Onthou dit: Onze vrijheid is geen losgeld voor het in stand houden van een virocratie!


Wandel daarom mee in Sint-Niklaas. Sluit u aan bij de Mars voor Vrijheid. Laat u massaal horen.2,259 views26 comments

Recent Posts

See All

26 Comments


THE ‘COVID-ERA’ CODEX: A NEW YEARS RESOLUTION!

I) I will pay no attention to treasonous statutes, ordinances, rules, regulations, laws or bylaws except for the one which assures that my constitutional duty is upheld via civil disobedience.


II) I will encourage 7.5 billion souls on earth to crowd-fund private prosecutions against any public officials who are in breach of their constitutional oath and duty, and see those private prosecutions through to the letter of the law. Whatever it takes.


III) I will remind the good people of the UK and Commonwealth nations that they too have a constitution…. the cornerstone being that no official is permitted under any circumstance to cause ‘cruel or unusual punishment’ against the citizen. Queens o…


Like

Onderaan de tekst.

Bij deze: https://lbry.tv/@vcr_timemachine:2/WAT-STAAT-ER-OP-HET-SPEL:aWe hebben weer mailtjes! Hiep hiep hiep:)

Like

Waar vind ik de link?

Like

Een nieuwe video van BLCKBX

NOTE: De uitzending is binnen 15 minuten na upload verwijderd van Youtube omdat het de WHO Guidelines zou schenden. De video duurt 50 minuten en dus is de kwestie opmerkelijk te noemen.

“Wat staat er op het spel?! De beste update in 50 min”.

Het is 15 januari 2021 en Minister President Mark Rutte heeft het ontslag van het kabinet aangeboden. Zo’n 10 maanden geleden introduceerde Mark Rutte het NIEUWE NORMAAL. Een term die inmiddels is ingeburgerd, maar een ontmenselijking in gang heeft gezet die zijn weerga niet kent. Zouden wij een jaar geleden hebben kunnen geloven dat de huidige realiteit de onze is?

Stapje voor stapje zijn we terecht gekomen in deze lockdown die…


Like

Ik ontvang geen mailtjes meer

Like
bottom of page