top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De logica virologica van EricaWie zaterdag de heropening van de horeca wil vieren, denkt beter vooraf goed na over de manier waarop. Want de nieuwe virologica regels van Erica Vlieghe zijn alles behalve logisch. En wellicht wordt het met die, door de parlementaire strot geduwde, pandemiewet van Annelies binnen 1 1/2 maand nog gekker. Ondertussen: als je een boete wil vermijden, hou je best deze logica virologica bij de hand:


TERRASSEN

* Op een terras zitten mag in groepjes van 4. Als je je verplaatst doorheen de horecazaak moet je een mondmasker dragen.


* Op de grond zitten naast een terras, mag met 10. Dat mondmasker is dan niet meer zo nodig, want op de grond hou je automatisch afstand. Met 10 naast een terras staan mag ook. Dat terras mag je dan zelfs van drank voorzien, onder de noemer takeaway.


* Ga je in de Gentse toeristenbootjes zitten - want die mogen vanaf zaterdag weer varen - dan mag je plots met 16 zijn. Er naartoe wandelen mag wel maar per 10.


* De terrassen sluiten om 22 uur, maar je mag dan wel nog met 10 op straat blijven rondhangen. Tot klokslag middernacht. Want daarna mag je plots nog maar met maximum groepjes van 3 op straat rondhangen.


Alcohol

* Alcohol serveren op terrassen mag van 8 uur tot 22 uur, want zo lang mogen de terrassen open zijn.


* Alcohol drinken op de grond naast een terras mag in sommige steden - zoals Gent - maar tot 20 uur. Ook alcohol verkopen mag maar tot 20 uur. Zelfs de nachtwinkels, die nog steeds moeten sluiten om 22 uur, mogen na 20 uur geen alcohol meer verkopen.


* Alcohol drinken op straat mag terug vanaf 6 uur ‘s ochtends. Maar niet op een terras, want dat mag pas terug open om 8 uur.


Feestjes

* De avondklok is afgevoerd, dus privé-feestjes mogen weer. Buiten, wel te verstaan.


* In de tuin zitten, feesten, zingen of gelijk wat mag met 10 personen. Ook na middernacht.


* Wie na middernacht naar huis gaat, mag dat wel maximum in groepjes van 3 doen. Tenzij je blijft plakken tot 5 uur, dan kan je weer per 9 naar huis, in de veronderstelling dat minstens 1 iemand gewoon woont op de plaats van het feest.


* Verlaat je de tuin doorheen het huis, dan moet dat per 1.


Politie

* De politie zal uiteraard paraat staan in het stadscentrum, in de hoop te kunnen voorkomen dat er zaterdag Gentse Feesten losbarsten. Algemeen wordt aangenomen dat de politie ‘met de zachte hand’ zal optreden, en dus niet zullen ingrijpen als je per ongeluk met 5 op een terras zit, of met 11 op de grond.


* Pas als het echt te gortig wordt, zal de politie optreden. Wie een boete wil vermijden, feest best met meer dan 50 tegelijk. Want ‘optreden’ valt onder cultuur, en optreden mag je slechts voor maximum 50 mensen in openlucht. Al zou het wel kunnen dat dat laatste niet geldt voor politie-optredens.


One more thing

Niet te luid zingen om de opening van de terrassen te vieren zaterdag. Minister Verlinden liet geruisloos in haar MB nog een bijkomende regel toevoegen: het geluidsniveau op de terrassen mag, om het even welk uur, de 80 decibels niet overschrijden. Kwestie van het bejaardengekke virus niet te veel op de oorzenuwen te werken.

3,454 views61 comments

Recent Posts

See All

61 Comments


Goede middag Michael Verstraeten,


zou het mogelijk zijn om een online petitie te kunnen maken dat iedereen kan onderteken.

Dit om toch onze stem te kunnen laten horen aan onze parlementsleden.

Neen tegen de pandemiewet.


Met vriendelijke groet,


Nico

Like

Bij ons in de straat ...........


Like
Replying to

richting vaccinatiecentrum...

Like

Een citaat uit " memoirs " van David Rockefeller uit 2002 .


" bildenberg meetings must induce appocalyptic visions of omnipotent international bankers plotting with unscrupulous government officials to impose their cunning schemes on an ignorant and unsuspecting world "


Cathy Berx ( gouverneur van Antwerpen) was een van de " unscrupulous government officials " op de bildenbergconferentie 2018 .

Waarvoor was er nood aan een avondklok Cathy ?

Like
Polar79
Polar79
May 05, 2021
Replying to

Yup ! U snapt het !

"A society whose citizens refuse to see the facts or investigate them, who refuse to believe that their government and their media will routinely lie to them and fabricate a reality that is contrary to verifiable facts, is a society that chooses and deserves the police state dictatorship its going to get." -Ian William Goddard

Like

De overheid is de pedalen kwijt, te gek voor woorden deze regels. De Vlaamse Overheid is niet beter. Hebben jullie die stickers al gezien aan kruispunten waar op staat dat je met de ellenboog de knop moet indrukken om over te steken? Ik vraag me af of iemand daartoe in staat is. Bij koud weer moet je eerst al je jas en pull uitdoen om dat te kunnen. En zelfs met de ellenboog ontbloot zal niemand dat lukken. Je kan het gewoon met je ellenboog niet doen, die is te dik en dat knopje veel te klein en te diep. Ik heb daar een liedjes over gemaakt en ben nu bezig aan een lied over die nieuwe absurde regels. DV ga ik…

Like
Replying to

Ik heb dat ook eens gezien ja bij het mountainbiken aan een verkeerslicht. Heb die sticker eraf proberen trekken. onmogelijk. Enig idee hoeveel geld men gestoken heeft in dergelijke onzin of in studies, consultancies, praatcarroussels, campagnes en andere waanzinnige toestanden om ons te terroriseren?

Like

Matt Em
Matt Em
May 05, 2021

Hoe zit het nu eigenlijk met de onwettigheid van al die absurde maatregels?

Mag het regime hiermee doorgaan en wat vind het parlement hier eigenlijk van?

De Roover NVA meldde het al tussen neus en lippen maar waar blijven de daden?


Zoals het er nu naar uitziet doet het regime net of er helemaal niets aan de hand is, behalve dan een verzonnen pandemie waar ,als je hun moet geloven, straks de mensen met bosjes doodvallen op die terrassen als ze op 1,49m.van mekaar of zonder muilkorf hebben gestaan.


Ze zijn nu toch wel erg aan het pushen richting massale volksopstand.

Ik heb mijn (heel oude) katapult al opgepoetst en de elastiekjes vernieuwd.

Like
Veronica Vangestel
Veronica Vangestel
May 06, 2021
Replying to

Ik ben opzoek naar een kruisboog en ga proberen zelf een katapult te maken

Like
bottom of page