top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Allergiemedicijn is krachtige behandeling tegen CovidEen geneesmiddel tegen allergie is een werkzame behandeling voor Covid-19 gebleken, meldt de Engelse gezondheidsdienst National Health Service NHS) vandaag. Met het middel zijn wereldwijd al bijna 1 miljoen mensen behandeld.


Dexamethason wordt gebruikt om ernstige allergieën, huidaandoeningen, zwellingen en autoimmuunziekten. Sinds juni vorig jaar worden coronapatiënten ermee behandeld in ziekenhuizen.


Dat was het gevolg van een onderzoek door wetenschappers van de Britse Oxford-universiteit. De studie, Recovery genaamd, stelde vast dat dexamethason de mortaliteit bij patiënten die zuurstof nodig hebben en aan een hart-longmachine liggen, met respectievelijk 18 procent en 36 procent verlaagde.


Uit een andere studie blijkt dat het middel al bij 22.000 patiënten in Groot-Brittannië en 958.000 mensen wereldwijd is toegepast. Onder meer de voormalige Amerikaanse president Donald Trump werd met het medicijn behandeld voor Covid-19.


In België hierover terug niks. België zal wellicht het order voor dit middel nog moet tekenen. Met als gevolg dat we het peperduur zullen betalen en opnieuw laatste in de rij zullen staan. Hier moddert men liever wat aan. Niet ten bate van de volksgezondheid maar eerder uit egoïstisch politiek opportunisme. Kan iemand ons verklaren, nu we in het aanschijn van een derde golf staan, wat de efficiëntie is van het gamma vrijheidsberovende maatregelen? Maar ook daar niks over natuurlijk... Het verzuim om de zorg te versterken en in te zetten op genezing en preventie is ronduit misdadig. Wat hadden we met 60 MILJARD EURO allemaal niet kunnen doen om dit débacle te voorkomen. Neem ontslag Vivaldi. Jullie hebben gefaald. En big time!


___ Steun ons! Procedures tegen de Belgische Staat zijn meer dan ooit nodig. Maar procederen is ook duur. U hoeft zelf uw nek niet zelf uit steken gezien het risico voor professionele gevolgen, disciplinaire sancties of maatschappelijke terechtwijzingen. Dat doen wij wel voor U. Uw bijdrage, groot of klein, is hard nodig en wordt zeer gewaardeerd.

U kan ervoor kiezen online te storten met dit formulier of via een overschrijving op BE66 9670 1628 4343 met vermelding "viruswaanzin".


___

Bron: https://www.theguardian.com/world/2021/mar/23/dexamethasone-hailed-as-lifesaver-for-up-to-a-million-covid-patients-worldwide


2,531 views76 comments

Recent Posts

See All
bottom of page