top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Beeldende kunst plaatst de viruswaanzin in perspectief


We worden dag in dag uit om de oren geslagen met coronacijfers, maar die worden niet in perspectief geplaatst. Zo zei De Croo vorige week vrijdag tijdens de persconferentie dat we ‘nu echt opnieuw aan het begin van een derde golf staan’ omdat er 200 nieuwe dagopnames waren die dag en er +400 mensen op de IC lagen en de reproductiefactor die boven de 1 ligt. +400 mensen verspreid over hoeveel ziekenhuizen? Hoeveel mensen liggen er normaal gesproken op de IC rond deze tijd van het jaar? Hoeveel mensen sterven er? Dat zei hij er niet bij. Opvallend, geen van de geciteerde cijfers klopte echter voor die dag, bleek de volgende dag.


Bij onze Duitse oosterburen hebben ze de coronacijfers in perspectief geplaatst door middel van een 8,3 meter hoge zuil. Die zuil staat voor de 83 miljoen inwoners van Duitsland. Elke millimeter van de zuil staat voor 10.000 inwoners. Eén meter staat dus gelijk aan 10 miljoen inwoners, enzovoort.

Angst aanjagen

Helemaal bovenaan de zuil zie je een zwarte streep. Dit gedeelte geeft aan hoeveel mensen er in 2020 overleden zijn. Vorig jaar zijn er in Duitsland in totaal 960.000 mensen overleden. Ongeveer 40.000 daarvan zijn gestorven aan corona. Je ziet deze sterfgevallen terug op de zuil in de vorm van een hele dunne gele streep, die 4 millimeter hoog is. In vrijwel alle gevallen ging het om 80-plussers.

Al een jaar lang gaat in de media alle aandacht uit naar die 4 millimeter om de bevolking angst aan te jagen en mensen zover te krijgen dat ze het vaccin halen. En we weten bovendien niet eens of die 40.000 mensen aan, met of misschien zelfs wel zonder corona zijn overleden.

Nderlands kamerlid Henk Krol deelde het filmpje al op social media.

2,263 views25 comments

Recent Posts

See All

25 תגובות


eline19vm
eline19vm
04 במרץ 2021

Deze zuil als een memory voor al wie na ons komt. Mooi.


Minder mooi :

https://childrenshealthdefense.org/defender/chd-sues-fcc-stop-new-rule-5g/


Wie wil in een microwave wonen?


https://www.ahealthylife.nl/is-5g-schadelijk-voor-de-gezondheid-wat-zeggen-wetenschappers/


een eerlijk antwoord van B.Trower, worked for the British Secret Service >> Health Hazard


https://www.youtube.com/watch?v=DKkB8sg6JBM


לייק

leovandeneeden
leovandeneeden
02 במרץ 2021

@ Boudewijn, zou inderdaad een mooi initiatief zijn om ook voor België zo een zuil te maken en er tevens een opname van maken.

En de tekst laten voorlezen door politiekers of bekende Belgen die mee voor onze vrijheid willen vechten.

@ Kurt, weermaals bedankt Kurt je bent een krak 👊🏼

לייק
Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
03 במרץ 2021
בתשובה לפוסט של

Ik beschik voor mijn dansproductie 'NUtopia, bezette stad' over een filmcrew in Antwerpen samengesteld uit studenten van de kunstacademie, afdelingen film en geluid. Die willen vast dit ook wel op film vastleggen. Nu nog bekende belgen aanspreken om het te presenteren. Wie doet dat?


לייק

Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
01 במרץ 2021

Mooi initiatief !


Bouw instructies voor een Belgische zuil:Bij zuil nummer 4 (6 meter hoog) zou het officiele aantal Corona slachtoffers een streep van 10 mm (= 1 cm) vertegenwoordigen


* Het aantal geboortes heb ik berekend uit STATBEL voorlopig onvolledige cijfers als 114467 (ter vergelijking, aantal geboortes in 2019 was 115171)


לייק

COVID MEDIA COVERAGE: from big risk of virus to low risk of vaccines

https://www.investmentwatchblog.com/covid-media-coverage-from-big-risk-of-virus-to-low-risk-of-vaccines/

לייק

Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
01 במרץ 2021

kunnen we ook voor Belgie niet zulk een kunstwerk maken? dat hoeft dan helemaal niet zo hoog te worden: 11 miljoen inwoners betekent, 1,1 meter....we zouden een andere schaal kunnen nemen, zodat de zuil 2,2 meter hoog wordt, of 3,3 meter....Wie doet er mee, en wie weet een goede plek om dit te installeren? Kurt, kan jij de exacte cijfers geven die daarop verwerkt moeten worden? Ik denk er aan om er een soort totempaal van te maken, mag ook kunstzinnig bewerkt zijn......Als alles maar in proportie wordt weergegeven...Heeft iemand nog een geschikte oude dikke balk hiervoor liggen? .Zelf woon ik in Antwerpen.

לייק
Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
03 במרץ 2021
בתשובה לפוסט של

Als we niet de totale hospitalisatiecijfers hebben, geef ik je helemaal gelijk. Hoe komt het dat daar geen gegevens over zijn? Ook niet van de ziekenfondsen? Zonder algemene opnames zetten we het niet in perspectief, en is het dus zinloos de covid gerelateerde opnames te vermelden.

לייק
bottom of page