top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Brief aan de premier van Belgïe


Beïnvloeding van de media en samenwerking met influencers


Uit verschillende bronnen vernemen wij dat de regering de media onder druk heeft gezet om geen tegenstanders van de maatregelen aan het woord te laten of toch zo min mogelijk.


Diverse journalisten hebben het zeer moeilijk met deze instructie die de hiërarchie van de media heeft doorlopen. In de loop van de voorbije maanden zijn ons verschillende verhalen ter ore gekomen over deze beïnvloeding. Er zijn journalisten die er de brui aan geven om nog langer hun beroep uit te voeren in die omstandigheden, zo vernemen wij.


Indien het waar is dat de regering een dergelijke vorm van totaal onaanvaardbare organisatie van indoctrinatie heeft opgezet, dan moet dat aan het licht komen. Het pluralistisch debat is in een democratie een hoeksteen van de werking van de instellingen. Een onmiskenbare schakel in de vrijheid van meningsuiting.


Daarom hebben we de premier aangeschreven met de vraag om hierover klaarheid te brengen. Aangetekend.


Ook wensen we klaarheid te hebben in de inzet van influencers die worden gevraagd om tegen betaling de coronamaatrdegelen te ondersteunen. Wie zijn zij, en hoeveel geld werd al aan hen besteed?


____


SKM_C450i21021920150
.pdf
Download PDF • 91KB


2,523 views23 comments

Recent Posts

See All
bottom of page