top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Daar gaan we weer...
Kunnen de journalisten aub eens beginnen met wat beter te kijken naar de onzin die hen wordt voorgeschoteld, en die waarzeggers juiste vragen stellen?


Zelfs wie geen wiskunde en geneeskunde heeft gestudeerd, die ziet dat de rode curve in niets gelijkt op de groene. De groene gaat veel meer stijl omhoog en omlaag dan de eerste.

Als u dan nog weet dat het de bedoeling was om de curve naar beneden te halen "flatten the curve", en dat men denkt dat de maatregelen geholpen hebben, dan zouden de curves er net omgekeerd moeten uitgezien hebben.

Ergo: de rode curve is andermaal pure fantasie. Een slechte voorspelling. Moeten wij dat nu echt iedere keer zelf opmerken?

2,279 views8 comments

Recent Posts

See All

8 opmerkingen


Siegrid Damsch
Siegrid Damsch
05 aug. 2020

De groene kurve is verkeert. De officiele curve is niet zo stijl. Kijk op: https://www.coronaviruscovid19.be/coronavirus-cijfers


De curve van de besmettingen met alleen de absolute getallen is wel waardeloos. Ik begrijp nog altijd niet waarom deze absolute cijfers van "besmettingen" nooit in relatie gezet worden met het aantal testen, die gedaan zijn. Dat toont een groot gebrek aan basiskennis in statistiek. En dat van professionele instituten zoals het "Johns Hopkins Institute" (en ook van het "Robert Koch Institut" in Duitsland). Ik ben geen complotdenker en probeer altijd eerst maar van het beste uit te gaan, maar zelfs met de allerbeste wil is het wel heel moeilijk om hier achter geen opzet te vermoeden. Anders moet ik echt ervan uitgaan, dat ze…


Like

guido.spanoghe
guido.spanoghe
03 aug. 2020

Ik heb zowel wiskunde als geneeskunde gestudeerd maar zie niet in waarom beide curves op elkaar zouden moeten gelijken of er "omgekeerd uit moeten zien".

De groene, actuele curve gaat steil omhoog tgv het hoge reproductiegetal in februari en maart owv de aerogene verspreiding tijdens het griepseizoen, in de hand gewerkt door de superspread-events in een bevolking zonder noemenswaardige immuniteit tegen dit virus.

De daling is voornamelijk het gevolg van de natuurlijke evolutie van een virale luchtwegeninfectie en deels het gevolg van de opgelegde maatregelen.

De vooropgestelde rode ( zonder lockdown ) curve is een voorspelling van de angstige virologen en biostatistici die geen rekening houden met het gunstige zomerklimaat en de opgebouwde ( cellulaire ) immuniteit in de populatie.…


Like

faat boul
faat boul
02 aug. 2020

Was nog even benieuwd, gaat virus waanzin.be ook actief zijn op YouTube net als virus waanzin.nl ik hoop echt dat jullie in contact kunnen komen met onderzoekers, wetenschappers etc uit België die onze stem kunnen laten horen. ( Wij die geloven dat de maatregelen meer kwaad dan goed doen ) Hoop dat ze stilletjes aan uit hun bange hol kruipen want ze zijn echt nodig. Ik roep alle wetenschappers, onderzoekers doktoren op om hun stem te laten horen. Triest om te bedenken dat ze bang zijn om zich uit te spreken vanwege hun carrière. Zei die opstaan en hun geluid laten horen zullen de helden zijn!


Like

faat boul
faat boul
02 aug. 2020

Waar komt dat woord complot denker uberhoubt vandaan? Je bent toch vrij om te geloven wat je wilt. Lekker makkelijk om met dat woordje te smijten als je een verhaal een bepaalde kant op wilt sturen. Juist wanneer iemand een comlot denker word genoemd ben ik geïnteresseerd in wat die persoon te zeggen heeft. En wat betreft die curves en cijfers in de media daar geloof ik niks van, elke malloot kan een lijn tekenen en iets beweren. De power van de media word echt wreed onderschat. Even een voorbeeldje, weten jullie nog in maart toen die corona gekte net begon bij ons, toen zagen we toch ineens overal op het nieuws berichten dat mensen massaal wc papier aan het…

Like

Ik vraag me af wie de complot denkers zijn de mensen die geloven dat een Mark van ranst hun redder in nood is. De mensen die denken dat bil gates een weldoener is terwijl hij in het verleden genoeg keren miljarden aan belasting ontwijkt. Of dat de boeren miljoenen aardappelen en andere voedingsstoffen weggooien om dat wij er dan beter van zouden worden. Terwijl er miljoenen mensen in derde wereld landen sterven van de honger maar moeten ook geen voedsel pakketten krijgen omdat wij bang moeten zijn om een virus. Maar volgens de media ben ik de complot denker omdat ik mijn bedenkingen heb dat de maatregelen hier noodzakelijk voor zijn vreemd.


Like
bottom of page