top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De Aziatische economische hegemonie versnelt


De VS, ondanks vier jaar Trump nog altijd het rijkste land op de aardbol, is het hardst van alle landen getroffen door covid-19. Deze week maakte een asgrauwe Joe Biden in een speech, die in dramatiek weliswaar vele malen minder erg was dan de voorbije persconferentie van De Croo en Co., de 500 duizendste dode bekend.


Het is één van de paradoxen van deze pandemie; dat die het hardst toeslaat in de rijkste landen. Een jaar geleden werd nog verwacht dat de minder ontwikkelde landen de zwaarste klappen zouden krijgen.


In landen als India of Vietnam zou de medische zorg veel minder hoogstaand zijn. Daarnaast zouden in de chaotische steden lockdowns nauwelijks werken. Overheden missen de financiële ruimte om mensen schadeloos te stellen. Velen moeten blijven werken om niet van de honger om te komen.


Maar de werkelijkheid is anders. Dinsdag (23.02.21) zagen we beelden van de ontmanteling van enorme hallen die in India waren ingericht voor de opvang van covid-patiënten. Weliswaar is India met Brazilië het hardst getroffen van de opkomende landen – 156 duizend doden – maar op een bevolking van 1,3 miljard zielen, zijn dat er ‘maar’ 113 op de miljoen inwoners.


Dat is veel minder dan Nederland – 894 coronadoden per miljoen inwoners – Zweden (1253) , de VS (1550) en wereldkampioen Covid-19, België (1889). Zelfs het steenrijke piepkleine en overgeorganiseerde Liechtenstein – 54 coronadoden of 1414 per miljoen inwoners – doet het veel slechter dan alle Aziatische landen.


In Vietnam, met ruim 100 miljoen inwoners, zijn er maar 34 covid-doden te betreuren, in Thailand 83, in Hongkong 197, in Zuid-Korea 1576, in Singapore 29 en in Taiwan 946. En dat zijn niet allemaal bananenrepublieken waar de overheden cijfers manipuleren en niet wordt getest.


Dat in India relatief veel minder doden vallen, zou te maken kunnen hebben met een jongere bevolking en het feit dat ze vanwege andere besmettelijke ziekten eerder immuun zijn voor covid. Misschien heeft het te maken met de verweking van de westerse samenleving, zoals Max Pam dat noemde. We douchen en wassen onze handen zo vaak dat ieder virusje meteen dodelijk is.


De Bank of America verwacht dat de economie van Vietnam dit jaar met 9,5 procent groeit, tegen 2,9 procent in het coronajaar 2020. Thailand, dat veel afhankelijker is van het toerisme, verwacht dit jaar een groei tussen de 3 en 5 procent.


De Aziatische landen zijn niet alleen qua aantal doden veel minder hard getroffen door corona, maar ook economisch. De export van deze landen is in 2020 grotendeels in stand gebleven. En dat is ook te danken aan de stimuleringsplannen hier.


Al het geld dat Europa in de economie pompt plus het geld dat de centrale banken bijdrukken, wordt voor een groot deel besteed in Azië, hetgeen ook blijkt uit het enorme tekort aan zeecontainers.


En dat is nu net het gebied waar het virus zou vandaan komen.


____


854 views5 comments

Recent Posts

See All

5 Comments


Het is helemaal geen paradox dat er procentueel het meeste doden zijn in USA. Het is juist heel logisch. Het land met het meeste diabetici, de hoogste medische drugsconsumptie (vooral antideppressiva) per persoon ter wereld, een afkeer voor natuurlijk geneeswijzen, het meest met GMO en glyfosaat vervuilde voedsel, de meeste ongezonde eetgewoonten, het meest gefluorideerde kraantjeswater, enzovoort. De gemiddelde Amerikaan loopt rond met een cocktail van chemicaliën in zijn lijf om u tegen te zeggen. De medische zorg is er bovendien enkel excellent als je de hoge factuur ervan kan betalen. Belgie kan er trouwens ook wat van op vlak van te zwaarlijvige mensen en teveel pillen slikken. Ook qua zelfmoorden spannen we ferm de kroon. Dat kunstmatig verlengen van…

Like

...Het is een van de paradoxen van deze "epidemie" dat zij het hardst toeslaat in de rijke landen.

Logisch, Covid is voor een deel ook een beschavingsziekte. Afgezien van de ouderen met hun uitgeleefd immuunsysteem vallen de jongere slachtoffers bij diegenen die een ongezond leven hebben geleid, zwaarlijvig, suikerziek, met toegeslibde bloedvaten en dergelijke...

Like

De auteur bedoelt wellicht dat de Verenigde Staten DANK ZIJ vier jaar president Trump nog altijd het rijkste land op de aardbol is, want onder president Trump heeft de VS de grootste economische groei ooit in haar geschiedenis gekend tot het coronavirus - dat 'toevallig' in het jaar van de Amerikaanse presidentsverkiezingen opdook - roet in het eten gooide...


Het lijkt me eerder dat Joe Biden en Kamala Harris 'het werk' van Obama en Clinton zullen afmaken door jobs, die Trump terug naar de VS gehaald heeft, opnieuw te gaan outsourcen aan China en derde wereldlanden waardoor de VS uiteindenlijk zelf zal veranderen in een derde wereld land. In Europa is trouwens net hetzelfde aan de gang.


Like

Paul Vanmaldeghem
Paul Vanmaldeghem
Feb 25, 2021

Covid staat voor: Duurzaam Geld, Macht en Controle voor de elite, niets anders.

Like

omasimone
omasimone
Feb 25, 2021

"Het is één van de paradoxen van deze pandemie; dat die het hardst toeslaat in de rijkste landen. "

Nee, hoor.

Als het gaat om de bevolking te verarmen en dictatoriaal te kunnen onderdrukken met onnodige noodmaatregelen voor een valse medische crisissituatie, dan is het logisch dat deze vermeende pandemie het hardste toesloeg in westerse welvaartstaten.

In minder ontwikkelde landen hebben overheden immers hun bevolking reeds onder de knoet door verarming, dat nu als wapen zal worden gebruikt om onze welvaart te ontnemen voor zogenaamde 'herstel-economie'? U weet wel: solidair zijn en iedereen moet zijn steentje bijdragen, behalve de politici natuurlijk.

Like
bottom of page