top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De “krak” in de mediaEen “krak in zijn vak”. Zo heet tegenwoordig een viroloog die niet weet hoeveel doden zijn maatregelen hebben veroorzaakt. Het kan hem bovendien ook niet schelen want deze “krak” vertikt het daarmee rekening te houden. Dit is een triest dieptepunt. Een dieptepunt voor de media die alle onafhankelijkheid verloren is. Zelfs dermate dat het eenheidsdenken tot een systemisch denken van een aantal journalisten is verworden. Kritiekloos. Gewoon het politiek correct denken rond de maatregelen volgen. Alles wat de virologen kwaken is juist. En als het niet juist is, dan zijn er lange tanden, en is het ten lange leste toch juist. Zelfs als de waarheid een handje moet worden geholpen. Zoals de “krak in zijn vak” mooi in een filmpje illustreerde.


Die “krak in zijn vak” heeft zijn licht laten schijnen over het medialandschap. Onbeschaamd heeft hij daarbij zijn fans opgehemeld en wie niet denkt als hij verketterd. Onbeschaamd omdat hij maar al te goed weet wat de rol is van de “infocel” bij de indoctrinatie van de mensen. Onbeschaamd omdat hij maar al te goed weet hoe er enquêtes worden gehouden met als doel de publieke opinie te bewerken. Te bewerken in de richting van wat hij zegt. Want wat de staatsvirologen zeggen is het verplichte eenheidsdenken. De “krak in zijn vak” kan voor de verspreiding van zijn discours rekenen op een heus overheidsapparaat. Met het onvoorwaardelijk geloof van de bevoegde minister er bovenop.


Ondersteund door Facebook dat op zijn vingerknip berichten verwijdert en mensen schrapt. Hij is immers de autoriteit die volgens de “community” regels van Facebook bepaalt wat de waarheid is. “Desinformatie” is voor Facebook wat de gezondheidsautoriteiten als desinformatie beschouwen. De “krak” is het ultieme Bijbelse orakel.


Welnu, in een democratie die wil werken verdient dat orakel tegenspraak. It’s the duty of her Majesty’s opposition to oppose. Zelfs wie het niet eens is met de kritiek, en vooral hij, moet de democratische reflex hebben om de kritiek te koesteren. Deze fundamentele democratische reflex is de “krak” echter vreemd. Zoals de reflex te denken aan de slachtoffers van zijn maatregelen, de krak vreemd is. De pure macht geconcentreerd in één hand, in één hoofd, in één “krak”.


In een normale democratie zou zo’n discours uitgespuwd worden. Zeker als ze komt van de Zonnekoning zelve die zijn macht wil vrijstellen. Uitgespuwd worden in de eerste plaats door de oppositie. Het geval wil echter dat we in dit land geen oppositie meer hebben. We hebben alleen wat lakeien van de stemintenties die toevallig al dan niet in de regering zitten.


Wat de verketterde media doen is dus in een werkende democratie essentieel. Hoezee! Hoezee! Hoezee! Zoals de Nederlanders dat doen op Koninginnedag. Voor de democratie dit keer, en niet voor de koningin. Hoezee voor Doorbraak, voor ’t Scheldt, voor PALNWS en P-magazine.


Ja ook voor Doorbraak. Hoewel hun redactie op een schandelijke en denigrerende manier mijn bijdragen heeft geweigerd en ik dus voor hen niet meer wil schrijven. Toch zal ik ervoor strijden dat zij hun plaats in het medialandschap behouden. Dat is voor de democratie belangrijk. Ja ook voor ’t Scheldt. Niet altijd de meest verfijnde van alle media. In een landschap van alternatieve media lezen de mensen wat wat ze willen en wat bij hun stijl past. Het is niet aan de Zonnekoning om dat te bepalen. Ja ook voor ’t Palieterke. Ook al is Vlaams nationalisme mij vreemd. En ja, ook voor P-magazine, hoewel ik nooit naar de foto’s kijk.


Ik wil hierbij een oproep doen aan de mensen van goede wil.


Gooi uw abonnementen op de grote kranten buiten. Steun de alternatieve media door daar een abonnement aan te gaan. Zorg dat we met zeer velen zijn. Maak reclame bij uw collega’s en vrienden. Zorg dat deze mensen van de “alternatieve media” in staat zijn hun redacties te versterken en te verbreden. Laten we er samen voor zorgen dat ze op korte termijn in staat zullen zijn om dagelijks ook het brede nieuws te verslaan. De laatste jaren en maanden hebben zij al hun best gedaan om het nieuws breder te brengen. Om meer kwalitatieve artikels te brengen. Ze verdienen onze waardering daarvoor.


Dus: koop allemaal ’t Scheldt, Doorbraak, PALNWS en P-magazine voor het nationaal nieuws (en de foto’s wat P-magazine betreft). Als u deze media volgt zal u al behoorlijk mee zijn en een stuk beter ingelicht dan wat u van de eenheidsworst kan vernemen.


Mag ik voor de bevrediging van uw internationale interesses “The Telegraph” aanraden?


Op die manier zorgen we er samen voor dat de Zonnekoningen van deze wereld tegengewicht krijgen. Krak of geen krak.


___

Wij raden de steunabonnementen aan bij :Internationaal:


___

Michael Verstraeten
2,567 views15 comments

Recent Posts

See All

15 Comments


Ronald Van Beneden
Ronald Van Beneden
Sep 05, 2021

https://www.bitchute.com/video/VqkJ0KCpBkp5/

Like

A..., Michael, Nu begin je mij meer aan te staan !!! Inderdaad, een duidelijke en goede oproep om de klassieke media zeker niet meer te sponsoren... ( uitgezonderd P-magazine dan, waar ik dringend een abo op moet nemen... ), Dit noemt men " de geldkraan langzaam dicht draaien " voor die, die eigenlijk nog geen procent hun loon waard zijn.... Ik doe het al meer dan een jaar in mijn kennissenkring en krijg meestal de beste reacties van de ouderen, die de slechtnieuwsshow al lang beu zijn...ook reeds voor de covid-waanzin...

Like

Geen iddee of jullie het al kennen, maar voor de 'liefhebber' van Van Ranst. In Nederland zijn ze hem ook meer dan zat:


https://www.coronazwendel.nl/2021/05/21/dit-is-waarom-mensen-zo-vijandig-tegenover-viroloog-marc-van-ranst-staan/

Like

Zopas het interview met Eric Clapton gezien, heel aangrijpend en heel sterk. HIj kon enkele weken zijn handen niet meer gebruiken na zijn vaccinaties. Voor een begenadigde gitarist die nog steeds optreedt is dat afschuwelijk. Ook het onbegrip van zijn gezin, hoe eenzaam hij zich in het begin voelde... klinkt heel vertrouwd in de oren. Hij treedt enkel nog op als er geen discriminatie tussen niet- en gevaccineerden is in de zaal. Knap. Ook Van Morrison laat zijn ongenoegen blijken over de hele coronakwestie. In Duitsland is Lena, die van de luchtballonnen, geband van het podium omdat ze zich negatief over het coronabeest had uitgelaten. Dit soort acties zal bij een bepaalde doelgroep zeker meer invloed hebben dan de leugens…

Like

Maria Serraris
Maria Serraris
Aug 30, 2021

Aan die rioolkranten geef ik geen cent en al zeker niet lezen

De alternatieve media brengen meer waarheid en zal die wel steunen

Like
bottom of page