top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De meer verborgen nevenschade van de maatregelenMeer en meer komt de afschuwelijke nevenschade van de maatregelen, de zogenaamde ‘collateral damage’, naar buiten: meer huiselijk geweld, zelfmoorden, faillissementen,… maar de echte impact van de maatregelen zal pas veel later duidelijk worden. Dat het een enorme ravage zal zijn is zeker en dat deze nevenschade datgene zal overtreffen wat men heeft proberen te vermijden staat nu al vast. Een lockdown is het allerlaatste redmiddel waaraan gedacht kan worden ter bescherming van de bevolking tegen een epidemie en dan nog zo kort als mogelijk. Net omdat de impact zo intensief is en omdat het zo diep ingrijpt in het mens-zijn.


Deze intensieve veranderingen op de mensen kan je op straat zien, je ziet hoe onze sociale omgang veranderd is. Buiten staan mensen op een meter afstand met elkaar te praten, als je met iemand praat en je zet een stap vooruit dan zet de ander een stap achteruit, mensen steken de straat over als ze je in tegengestelde richting op het voetpad tegenkomen, mensen die buiten bij de bakker allemaal in een langgerekte rij hun beurt afwachten, in weer en wind met het obligate mondmasker op of om maar te zwijgen over de ellenboog als begroeting,…


Vanop afstand ziet het er uit als een komische film maar deze handelingen zijn een uitdrukking van iets dat helemaal niet zo onschuldig is. Het toont een verbijsterende en zwaarwegende impact. Er wordt nog te weinig stilgestaan dat een mens een sociaal wezen is dat behoefte heeft aan sociaal contact voor zijn gezonde en evenwichtige mentale én fysieke ontwikkeling. Een gezond menselijk contact ontstaat door met elkaar op een ongedwongen wijze in een interactie te komen, door te praten, door open te staan voor nieuwe ideeën, door nieuwe indrukken op te doen waarbij we geen angst hebben van elkaar. De momenteel zoveel gegeven videoconferenties zijn meer overdrachten van intellectuele informatie maar bieden niet deze gezonde en broodnodige ervaringen, deze fijnere gevoelsindrukken die een mens nodig heeft voor zijn voor een gezond zelfgevoel en voor zijn gezondheid. Het wantrouwen onder elkaar werkt vernietigend, de mensen geraken geïsoleerd en verliezen hun vertrouwen in de toekomst. Het vernietigt de mens zelf.


Maar de echte reden waarom deze maatregelen zo’n diepe impact hebben is niet alleen omdat de maatregelen op zich onmenselijk zijn maar vooral omdat diegenen die deze maatregelen op ons toepassen alle gevoel voor menselijkheid verloren hebben. Dit is de ware reden, we moeten zien dat de toepassing gemaakt wordt door mensen die een stuk menselijkheid kwijt zijn en totaal gevoelloos zijn voor wat ze hun medemensen opleggen. Het is vooral daarop dat velen reageren en dat diep ingrijpt in ons bewustzijn.


Daarom is het belangrijk dat vele mensen hun menselijkheid, hun normaal menselijk gevoel en normaal menselijk fysisch contact niet verliezen en zeker niet meegaan in de provocaties van mensen die hun gevoel en daarmee ook respect voor andersdenkenden verloren hebben. Het is niet eenvoudig maar ons zelfrespect mogen we niet verliezen en we mogen zeker onze gevoelens tegenover elkaar niet laten afnemen want dan verliezen we onze menselijkheid. Denken we maar aan Nelson Mandela hoe hij onder zware onmenselijke omstandigheden een beter mens geworden is.


Tekst: Philippe Gits - Yogadocent

1,938 views23 comments

Recent Posts

See All

23 commentaires


bertha criel
bertha criel
27 juin 2021

De allereerste postmortale studie van een patiënt die was gevaccineerd tegen COVID-19 heeft onthuld dat viraal RNA werd gevonden in elk orgaan van het lichaam van de patiënt, wat betekent dat het vaccin ofwel ineffectief is of dat het coronavirus zich sneller verspreidt bij gevaccineerde personen.


Het wetenschappelijk rapport:


Hoogtepunten

We rapporteren over een patiënt met een enkele dosis vaccin tegen SARS-CoV-2.


Hij ontwikkelde relevante serumtiterwaarden, maar stierf 4 weken later.


Door postmortale moleculaire mapping vonden we viraal RNA in bijna alle onderzochte organen.


We hebben echter geen kenmerkende morfologische kenmerken van COVID-19 waargenomen.


Immunogeniciteit kan worden opgewekt, terwijl steriele immuniteit niet is vastgesteld.


Wetenschappelijk rapport:

https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/S120971221003647


Makkelijk te lezen. (Niet-academisch)

https://yournews.com/2021/06/15/2154513/first-autopsy-of-covid-vaccinated-patient-found-spike-proteins-in/


____

J'aime

bertha criel
bertha criel
25 juin 2021
De Covid-19-pandemie werd 20-30 jaar voor de lancering aangekondigd. De eerste signalen van een hele cyclus van wereldwijde epidemieën in de toekomst begonnen in de jaren 2000. Maar dat was gewoon zielig testen. Toen de epidemie in december 2019 in China begon, interesseerde het helemaal niemand. Maar vanaf februari 2020 begonnen ze, zoals bevolen door alle MEDIA, een psychologische aanval uit te voeren op de wereldbevolking. De belangrijkste slachtoffers van deze aanval waren ouderen, gepensioneerden en mensen met een mentale zwakte. Angst is een wapen, en als je geïntimideerd wordt door statistieken, feiten en tv-beelden, kun je het allemaal gemakkelijk geloven. In maart 2020 was er een ware razernij over de hele wereld, mensen kochten een jaar van tevoren eten,…
J'aime

bertha criel
bertha criel
20 juin 2021
De huidige senior wetenschapper van het CDC, dr. William Thompson, onthulde in een schokkende verklaring dat Amerikaanse topdokters gegevens verborgen en vernietigd hadden die een verband aantoonden met een vaccin-autisme bij Afro-Amerikaanse jongens.

De artsen zaten in een kamer en gooiden de papieren exemplaren van het gedocumenteerde bewijs in een vuilnisbak.

Thompson zei dat hem werd verteld om het bewijsmateriaal te vernietigen, maar hield het omdat hij geloofde dat het tegen de wet was.bron https://www.thegatewaypundit.com/2021/06/cdc-senior-scientist-whistleblower-trashed-data-showing-vaccine-autism-link-african-american-boys/
J'aime

K S
K S
06 juin 2021

Prachtige tekst van Philippe Gits, hartverwarmend en zo nodig deze dagen

J'aime

patrickvermeiren
patrickvermeiren
05 juin 2021

😁😊🤗

J'aime
bottom of page