top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De schildknaap van het Vlaams Belang heeft juist niets gekaapt


Persbericht


Tot onze verbazing lezen we vandaag in de pers dat de lieden van Schild & Vrienden de betoging van zondag ll. zouden hebben gekaapt. Dit is surreëel. De betoging werd gedragen door 30 organisaties die tienduizenden leden hebben. Viruswaanzin alleen al heeft 13.000 leden. Als er dan vooraan ergens een tiental lelijke grijze vlaggen met een Fenix zwaaien, en een spreker draagt een trui met die vogel op, dan is dat niet het “kapen” van een betoging. Dat is te veel eer voor Van Langenhove. De rol van 15 mensen en een paardekop die vriendjes zouden zijn met één lid van de organisatie wordt hiermee nodeloos opgeblazen.


Nu we het toch over het randfenomeen van extreemrechts hebben in het kader van deze betoging, het volgende. Tot voor enkele maanden was extreemrechts in ons land vooral voorstander van nog veel strengere maatregelen. Tot en met de fabrikatie van mondmaskers met “Vlaams Belang” en een voorzitter die op zijn eigen T.V.-kanaal met een mondmasker verscheen. Dat de schildknaap van het Belang voorzichtig wat afweek, doet daar niets aan af. De collaboratie met de regering was een feit. Er was geen oppositie die de tegenstanders van de maatregelen een stem gaf. Wij vergeten dat niet.


Dat nu uitgerekend deze collaborateurs omwille van de groeiende aanhang van de beweging de kar keert, is vooral hun probleem. Zij bewijzen daarmee alleen maar de kiesintenties achterna te lopen en geen ernstige programmapartij te zijn. Extreemrechtse precepten kunnen nooit de oplossing zijn voor de disproportionele beperking van vrijheden. Als extreemrechts zo ver weg is om in een betoging te lopen waarin “vrijheid” wordt gescandeerd, dan gaan we hen niet tegenhouden om dat te doen.


Door hen echter als de kapers aan het roer van het schip af te schilderen, wordt onevenredig veel aandacht verleend aan minder dan 0,04% van de betoging. 99,96 % van de betogers heeft daar geen boodschap aan. Deze betoging was – behoudens de hooligans en de bendes – het feest van 35.000 welmenende mensen en 30 welmenende organisaties. Niet van de schildknaap van het Vlaams Belang.


Michael Verstraeten

Voorzitter Viruswaanzin – Vrijheid

3,450 views251 comments

Recent Posts

See All

251 Comments


Daniël Bruynseels
Daniël Bruynseels
Nov 28, 2021

Een kritisch debat over het coronabeleid!

https://youtu.be/5aXTlCJZ6-Y

Like

Hoeveel spuiten gaan de mensen nog laten zetten eer ze beseffen dat ze bedrogen zijn?!

Like

Het is allemaal één grote leugen van begin tot eind.

De gevaccineerden vullen de hospitalen ipv de ongevaccineerden, dat bewijst toch dat de vaccins niet werken!

Definitie van krankzinnigheid volgens Einstein; keer op keer hetzelfde doen maar wel een andere uitkomst verwachten!

Like

leovandeneeden
leovandeneeden
Nov 27, 2021
  • Ik heb het boek gelezen van "De doodgravers van België" en vond dit leuk om te lezen.

  • Maar de gedachte die bij mij opkwam was, Conner Rousseau komt hier verdomd goed uit..

  • Nu lees ik gisteren weer een artikel van de schrijver van dit boek, Wouter Verschelden..

  • En ditmaal heeft hij het over hoe juist Conner Rousseau de betoging had ingeschat.

  • Deze journalist schrijft dagelijks het gebeuren in de wetsstraat.

  • Maar werkt voor De Standaard en De Morgen en de geweldige VRT.

  • Toch maar even lezen?


  • Met het lekken van die gesprekken tussen Van Langenhove en Melis, kan alvast één man triomferen: Conner Rousseau (Vooruit). Die haalde al heel fel na de betoging in een post op Facebook uit: hij…


Like
Replying to

Leo die reactie zegt toch meer dan genoeg.

Vanaf nu is het de bevolking tegen het regime en hun regimepers.

Maar als ik het goed begrepen van meester Verstraeten zijn Twitter account hebben wij binnenkort ons eigen mediakanaal dus dan kunnen we een tegengewicht bieden aan de propaganda van de regimepers.

Like

In het licht van de nieuwe aangekondigde maatregelen had ik met Fons een discussie over het nut van de maatregelen met betrekking tot het voorkomen van ziekenhuisopnames en overlijdens.

Ik post het hier ook even in afwachting van zijn antwoord.


Als u mij toestaat wil ik ook iets zeggen wat de maatregelen betreft.

We zijn het er beiden over eens dat de zorg dringend moet opgeschaald worden dat vraagt de sector al 20!!! jaar.

Dat is niet alleen in België zo dat is ook internationaal de krantenartikels uit verschillende landen spreken al vele jaren over capaciteitsproblemen tijdens griepgolven waardoor reguliere zorg moet uitgesteld worden en patiënten op de gang komen te liggen.

Ik kan u een artikel laten zien van…


Like
Replying to

Als we naar onze tegenstanders kijken heb ik geen enkel probleem met mensen zoals Fons en Rudolf want zij blijven over het algemeen zeer beleefd in hun communicatie naar ons toe en dan kunnen we tenminste een gesprek hebben.

We hebben hier al genoeg trollen en lobbyisten zien passeren die geen argumenten hadden en ons gewoon wat kwamen beledigen.

Ik vind het alleen jammer dat Fons en Rudolf überhaupt tegenstanders zijn.

Ze zouden veel beter met ons meedoen want ook zij zijn het slachtoffer van deze coronadictatuur hopelijk beseffen ze dat ooit.

Like
bottom of page