top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De weg naar een programma van een nieuwe politieke partijEen nieuwe politieke partij stelt een nieuw politiek programma voor aan haar leden. Het is een ambitieus programma zoals dat gepast is na de grootste crisis die de overheden na W.O.II hebben veroorzaakt. Voor problemen die jarenlang niet werden aangepakt, worden doortastende voorstellen gedaan. Wie het gehad heeft met de politiek, die geven we hiermee een ernstig alternatief. Een alternatief gebaseerd op de waarden van de verlichting en het humanisme, die op nogal wat vlakken vergeten lijken te zijn. We draaien niet rond de pot. Als er een probleem is, dan moet het worden aangepakt bij de wortel.


De huidige generatie politici, zowel van de meerderheid als de oppositie, zitten in uitgeleefde partijen. Elke vorm van durf en staatsmanschap is verdwenen. De politiek houdt zich bezig met de korte termijn en rommelen in de marge. De mensen worden bij de besluitvorming haast niet betrokken. Achterkamertjespolitiek, lobbying en obscure onderhandelingen zijn schering en inslag. Als politici iets zeggen is het vaak strategisch bepaald. Tot en met leugens verkopen en op beloftes terugkomen zonde blikken of blozen. U kiest voor iemand die later het tegenovergestelde doet dan dat waarvoor u hem of haar heeft verkozen. Keer op keer.


Dat kan, neen dat moet anders.


Op 7 november gaan we op een nieuw congres dit progamma bespreken en erover stemmen. De leden kunnen amendementen indienen tot 1 week voor het congres. Op het congres van september werden 2 nieuwe namen voorgesteld: “Vrijheid” en “Waarheid”. In de tekst werd voorlopig de naam “vrijheid” gebuikt. Er komt nog een voorstel van statuten die ook zullen worden voorgelegd aan het congres. Het is de bedoeling dat de leden onder elkaar, en onder andere in de provinciale groepen, deze ontwerpen bespreken en bij voorkeur samen amendementen indienen.


Laat ons samen bouwen aan dit nieuw project en met “Vrijheid” de kiezer in 2024 een alternatief geven voor uitgeleefde traditionele partijen, en al even uitgeleefde extremisten. Want laten we wel wezen, het kan toch niet zijn dat we uit armoe voor de communisten of de zwarten moeten stemmen omdat we ons echt niet meer terugvinden in wat de anderen doen.


____


programmaontwerp
.pdf
Download PDF • 408KB

2,845 views57 comments

Recent Posts

See All

57 commentaires


De Brigand
De Brigand
30 oct. 2021

Wie zijn die leden? Zijn de leden van de vzw lid van de partij?

J'aime

De tv poppenkast aan de deur, de apps, de QR- identiteit op de vuilnishoop.

Het is een niet democratisch vergiftigd geschenk. Al jaren voorbereid om onze soevereiniteit op alle vlakken onderuit te halen.

Decentraliseren, uit de Europese (munt)unie stappen, autonomie, lokaal beleid.

Een Arno Wellens die het hier even duidelijk uitlegt wat anderen ook al hebben aangekaart in dikke boeken. Een journalist die in de papieren duikt en de moeite doet de kleine lettertjes te lezen. Thomas Goorden, Manu Claeys zijn ook dossiervreters, wat burgerbewegingen op gang brengt. Kijk even bij Stratengeneraal, van hefboom naar weerwerk, denkwerk, veldwerk, netwerk.

We kunnen dat allemaal doen, eens goed nadenken en napluizen waar de angel zit. Niet in een virus maar in het…

J'aime

peter van hecke
peter van hecke
16 oct. 2021

Voor hen die het NOG niet begrijpen!


Dit is overduidelijk een oorlog van de politieke klasse, mondiaal, tegen de burgers.


Lege warenhuizen veroorzaakt door ingreep overheidsinstellingen.

US Treasury deputy sec warns unvaxxed Americans that shortages will continue until EVERYONE is jabbed — RT USA News


Mensen laten verhongeren en geen medische verzorging verschaffen is voor hen ook een middel om covid te bestrijden.


Vinden jullie het echt gerechtvaardigd voor slechts 1.;5% betrokken mensen de hele economie plat te leggen, de vrijheid van de mensen te stelen, hun arbeid te ontzeggen, te belasten met onnodige maatregelen, iedereen te vaccineren, deze hoge adverse reactions en mortaliteitscijfers te aanvaarden dat ze nu bovenop dit nu ook nog de magazijnen sluiten of zelf d…


J'aime
peter van hecke
peter van hecke
16 oct. 2021
En réponse à

Aanzetten tot geweld is strafbaar!

Walging om NPO-fragment waarin ongevaccineerden worden neergeschoten: 'Totaal ziek!' (ninefornews.nl)


toch kan dit zonder enige tegenwerking worden geplaatst.

licence to kill!

J'aime

Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
15 oct. 2021

Beste mensen,


Daarnet op het nieuws vastgesteld hoe de media braafjes en met minimale kritiek, de pasjes maatschappij in Brussel heeft afgekondigd. Nog meer om te huilen is de tirannie die zich in Italië afspeelt. Het is afwachten of deze marionetten regeringen ooit electoraal zullen afgestraft worden.


Ik heb https://hoe-erg-is-corona-echt.be opnieuw bijgewerkt met de laatste statistieken van STATBEL en Sciensano.


Gewoonte getrouw een update, opnieuw om te huilen van de vele Corona onzin van de media...


@2021 - Normaler dan ooit...

Met nog 1 kwart te gaan stevent 2021 af op een jaar met 2% ondersterfte, en dat niettegenstaande men ons nog steeds elke dag confronteert met de COVID-overleden. Al 5914 dit jaar ofte 7% van de overlijdens@Vaccinatiegehoorzaamheid


België…

J'aime
Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
17 oct. 2021
En réponse à

Hey Dirk,


Geloof mij, ik heb de sterfte cijfers week na week opgevolgd en geconfronteerd met de vaccinatie cijfers. Helaas (maar eigenlijk vooral gelukkig) was er geen hogere sterfte te merken door vaccinatie.


Dat wil niet zeggen dat er geen doden vallen door vaccinatie, maar het blijft een marginaal fenomeen in België. Allez, voorlopig toch...


Er zijn natuurlijk zijn er ook de vele bijwerkingen, maar de impact daarvan meten is zeer moeilijk. Alleen bij Myocarditis weten we dat er bij jonge knapen tot 25 jaar al minstens 94 extra gevallen geteld zijn (5x meer dan normaal)


J'aime

In deze nog altijd als maar sneller gaande ratrace wereld een video lanceren van 3,5uur lijkt me niet echt doeltreffend, kan men toch beter in kortere versies opsplitsen om enigszins zijn doel te bereiken. Maar ja wie ben ik.

https://www.viruswaanzin.be/virtueel-ledencongres-video


J'aime
bottom of page