top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

De ziekte van de tijd: mensen pesten met absurde regels en systemen



Je gelooft het nooit. Groen en minister Petra De Sutter hebben het verhoogd budget van defensie goedgekeurd om … het klimaat te redden. Natuurlijk merken wij van Vrijheid dan op dat dit een bijzonder slecht verkoopsargument is. Wie gelooft zo’n onzin nog?


Wel, Petra De Sutter gelooft het blijkbaar zelf. Ze twitterde ten bewijze van haar groot gelijk een link. Een heuse link. Bij deze: https://www.premier.be/sites/default/files/articles/NVS_Online_NL.pdf


Een citaat uit de conclusies van deze tekst over de organistatie en de opvolging.





Dat is dus de manier waarop de huidige partijen aan politiek doen. Er komt een bijzonder wollige tekst, die haast niemand begrijpt. Die tekst slaat eigenlijk op zowat niets. Niets contreet toch. Er wordt een hele organisatie opgezet, met allerlei principes en nutteloze zever die moet worden georganiseerd. Met als resultaat een hopeloos kluwen bij de overheid waar een kat haar jongen niet in terugvindt. Ga met zo’n tekst naar de oorlog in Oekraïne en onze soldaten liggen in hun kist voor je het weet.


Daarin zijn alle regeringen ziek in ons land, en daarbuiten. Ze willen vanalles regelen tot in de kleinste details. Ze creëren een overheid die zich wil bemoeien tot op uw toilet. Een overheid die “ecosystemen” opzet, en er zal worden “geëvalueerd” op een “overlegplatform” maar het zal allemaal niet uitvoerbaar zijn als er geen “veiligheidscultuur” wordt ontwikkeld. Bla bla bla bla bla bla bla.


Conclusie: 2 % van ons BNP gaat naar defensie, maar we zijn daar niets mee als er geen “veiligheidscultuur” komt.

Herkent u corona? We nemen maatregelen maar we weten niet of ze zullen werken want er is vaak geen wetenschappelijke basis voor. “Den blok erop”.


De huidige politici lopen vast. Ze lopen hopeloos vast. En ze hebben zelf niet door waarom.


1,465 views11 comments

Recent Posts

See All
bottom of page