top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Denemarken stopt tijdelijk met vaccineren met AstraZeneca na mogelijk ernstige bijwerkingen
Denemarken is tijdelijk gestopt met het toedienen van het AstraZeneca-vaccin. Dit omdat diverse mensen die het vaccin kregen, te maken kregen met ernstige bijwerkingen die mogelijk verband houden met het vaccin, meldt de Deense gezondheidsautoriteit. Het zou gaan om dodelijke bloedstolsels.


De vaccinatiepauze duurt minstens twee weken, zo meldt de autoriteit. Gezondheidsdiensten in de regio's zijn vanochtend gevraagd om te stoppen met het inenten van mensen met het vaccin van AstraZeneca.


,,De gezondheidsautoriteiten hebben uit voorzorg de vaccinatie met AstraZeneca stopgezet na een signaal van een mogelijk ernstige bijwerking in de vorm van dodelijke bloedstolsels", meldt de Deense minister van Volksgezondheid Magnus Heunicke op Twitter. ,,Het is op dit moment niet mogelijk om te concluderen of er een verband is. We handelen vroeg, dit moet grondig worden onderzocht.”

De beslissing om tijdelijk te stoppen met het vaccineren met AstraZeneca was een moeilijke, zegt de directeur van de Deense gezondheidsraad, Søren Brostrøm. ,,Maar juist omdat we nu zoveel mensen vaccineren, moeten we ook tijdig reageren bij mogelijke ernstige bijwerken. We moeten dit ophelderen voor we verder kunnen gaan met het vaccin van AstraZeneca.” Brostrøm stelt tegelijk dat er duidelijk bewijs is dat het vaccin van AstraZeneca veilig en effectief is.2,230 views64 comments

Recent Posts

See All
bottom of page