top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Een tweede golf vol vragen


De ongerijmdheden in het theaterstuk nemen pijnlijke vormen aan.


Aanleiding voor de huidige alarmfase zijn de aantallen positieve testresultaten. De regering laat onvermeld dat deze stijging vooral het gevolg is van een ongekende testcampagne. De aantallen stegen van dagelijks tienduizend in juni tot 30 duizend nu. Dit aantal stijgt nog verder naar 55 duizend eind oktober. Wie meer test, krijgt meer positieve uitslagen.


Betrouwbaarheid PCR-test

Daarbij bestaan over de betrouwbaarheid van de gebruikte PCR-test veel vragen. Alle fabrikanten waarschuwen in hun productbeschrijving dat positieve testresultaten een indicatie zijn op de aanwezigheid van het virus maar verder klinisch onderzoek noodzakelijk is om een diagnose te stellen. De test is verder niet bedoeld voor asymptomatische personen. Dat gebeurt momenteel in groten getale. 


Teststraten

Ook dient het testmateriaal volgens de leverancier onder strikt omschreven omstandigheden binnen een klinische omgeving afgenomen te worden. Op dit moment vindt de afname veelal in een tochtige teststraat plaats met inzet van ongeschoold niet medisch-personeel door geopende autoramen. 


Betrouwbaarheidsonderzoek

De test heeft volgens wetenschappelijk onderzoek uit het buitenland een foutmarge van enkele procenten tot in sommige omstandigheden meer dan 60 procent. Ministers weigeren eerder op Kamervragen een betrouwbaarheidsonderzoek  te verstrekken. 


Sciensano beweert niet over dergelijke stukken te beschikken. Dit bleek niet overeenkomstig de waarheid. Sciensano heeft regelmatig overleg met Nederland waar Jaap van Dissel in antwoord op vragen van parlementsleden deze week overigens toegaf dat een positieve PCR-test niet hetzelfde is als een besmetting.


Zwangere mannen

De weigering om duidelijkheid over de betrouwbaarheid te verschaffen is opmerkelijk. Een afwijking van enkele procenten maakt een enorm verschil. Als je  bij 100 duizend mannen een zwangerschapstest afneemt, dan levert dat duizend positieve resultaten op. Zeggen we dan dat deze mannen zwanger zijn of dat het testresultaat niet goed is? Sciensano noemt alle mensen die positief getest zijn op corona doodleuk “patiënten” of “besmettingen”. De regering neemt vervolgens maatregelen die de economie en samenleving slopen. Verder wordt volgens Wilmès en De Block de reguliere zorg alweer afgeschaald voor de tweede golf. Dit levert opnieuw veel onnodige slachtoffers op.


Doortellen seizoensdoden

De vraag is waarom de ziekenhuis opnames of sterftecijfers nog steeds doorgeteld worden. Bij griep begint de jaarlijkse teller op nul bij de start van een nieuw seizoen vanaf week 40. Als we dit met griep ook doen, zitten we alleen al in deze eeuw op meer dan 120 duizend doden.”


Mortaliteitscijfer

Een ander verstopspel speelt Wilmès met de sterftekans bij een infectie. Dit is het belangrijkste gegeven bij een pandemie. Gisteren erkende Molenberghs dat deze bij corona “laag is”. De cijfers had Wilmès opvallend genoeg niet paraat. Wij vullen aan dat dit rond de 0,2% ligt. Niemand spreekt dit tegen. Daarmee is deze in het bereik van een gewone griep. De vraag waarom de maatregelen dan toch nodig zijn, blijft onbeantwoord.


Misinformatie

De ministers spelen een schimmig spel rondom een fictieve coronapandemie die zij in een ongekende misinformatiecampagne in leven houden. Uit verschillende bronnen komen signalen dat journalisten en andere influencers aanzienlijke betalingen ontvangen om de fictie in stand te houden. Afwijkende meningen worden met haatcampagnes vanuit de media onschadelijk gemaakt. Zo wordt door Van Ranst geen kans onbenut gelaten om live op televisie Viruswaanzin te slachten in een ongelijke strijd.  Op de argumenten van Van Ranst wordt nooit ingegaan. De fictie blijft in stand met retoriek en morele argumenten.


Zorgprofessionals

Professionals uit de zorg krijgen een spreekverbod opgelegd. Zij mogen geen uitlatingen doen over een “gevoelig” onderwerp als corona. Indien de ziekenhuizen daadwerkelijk volstromen, dan valt niet in te zien waarom dit een “gevoelig” onderwerp zou zijn. Wel als deze realiteit niet in de fictie past. 


Schimmig spel

Welk schimmig spel spelen onze ministers? De bewijzen stapelen zich op dat zij voor de bevolking een theaterstuk opvoeren met vergaande gevolgen. De Belgische samenleving glijdt af in een historische crisis terwijl in het beleid de grens tussen fictie en realiteit steeds verder vervaagt.


____

Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie

726 views12 comments

Recent Posts

See All

12 Comments


Matt Em
Matt Em
Oct 12, 2020

De 'r' is in de maand dat betekend dat de normale griep weer zijn opmars doet.

Geen enkele MSM bericht hierover of maakt vergelijkingen met andere jaren.

Deze site doet dat wel:

https://www.dlmplus.nl/2020/10/12/van-voorjaarsgriep-corona-naar-najaarsgriep-geen-pcr-test-die-hier-iets-van-snapt/

Like

'Show me the virus'. En bewijs dat dit virus (en het aantal hiervan vastgesteld in het lichaam) verantwoordelijk is voor de toegeschreven symptomen.

Like

Kans op overleven > kans op overlijden ? Carl Vernon toont enkele cijfers voor de UK.

https://www.youtube.com/watch?v=wI7kh5MY76E


Like

Rudolf Janssens
Rudolf Janssens
Sep 26, 2020

Siegrid Damsch vindt het mooi dat de info over de antigentest openbaar op de website van Sciensano staat. Het zou dus best wel eens kunnen dat zij niks te verbergen hebben zoals velen op dit forum denken, geloven of wensen.

Like

De PCR-test, daar worden almaar meer vraagtekens bij geplaatst. Zie onder andere https://www.youtube.com/watch?v=gvB0vuM5bek&t=452s, uitgebreid interview (Duits) van onafhankelijk platform (Club der klaren Worte) met advocaat Reiner Fuellmich, die een class action lawsuit voorbereidt (rechtsvordering tot collectief herstel).

Like
bottom of page