top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Er is geen (mond)lap veranderd.


Wat een zielige bedoening. De regering van de angst.


Zeg nu eens gewoon tegen de mensen waar het op staat:

- De virologen hebben de regering en de bevolking nodeloos schrik aangejaagd met verkeerde waarzeggerij. - De maatregelen die werden genomen zijn verkeerde, blinde maatregelen. - Kleurencodes, éénrichtingsverkeer, mondmaskers, zitten en zwijgen, geen evenementen, niet dansen, ouderlingen opsluiten, ... De mensen worden verkleuterd. - De virologen hebben de economie naar de duivel geholpen in vele landen. - De maatregelen hebben mensen gedood en we weten niet eens hoeveel. - De kans is groot dat we eigenlijk op vandaag door deze verkeerde maatregelen zelfs meer besmettingen hebben. Gezien de epidemie in de tijd wordt uitgestrekt hebben we immers in totaal een pak meer contacten. Om maar één voorbeeld te geven.


En zeg vervolgens dat we het anders gaan doen. - 1. We versterken de zorg waar nodig. - 2. We beschermen de risicopatiënten waar nodig, met respect voor ieders vrijheid. - 3. We zetten de hele economie terug aan het werk, ook de evenementen.

Eigenlijk had Wilmès moeten zeggen: "We weten het eigenlijk zelf niet meer. Trek uw plan, gebruik uw gezond verstand en was uw handen." Dan kon die persconferentie 5 minuten duren. In de plaats van drie kwartier opsomming van de meest gekke regeltjes.


____

Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie1,842 views28 comments

Recent Posts

See All
bottom of page