top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Experten: Coroniatoren in de Covid-Arena


Waar blijft de moraliteit in de coronacrisis? _______


We zien onze experten die elkaar onderling bekampen met agressiviteit en een nietsontziende bitsigheid in hun strijd tegen elkaars groot gelijk. Onder luid gejoel van hun trouwe TV-supporters met in de ere-tribune kirrende journalisten. De verantwoordelijke ministers en politici liggen inmiddels aan de beademingstoestellen op het IC van de aansprakelijkheidsafdeling. De teloorgegane cohesie bij de coroniatoren is actueel de enige zichtbare ravage die het microscopisch klein killervirus kan aanrichten. De maatregelen zelf zorgen voor een maatschappij die enkel wordt kan overleven via schaarse palliatieve zorgen. En de MSM-media? Die blijft de "Hunger Games van de virologen" lustig verder uitzenden.


Niets lijkt nog te functioneren en dit was al voor Corona zo, Corona heeft dit alleen massaal uitvergroot en voor iedereen duidelijk gemaakt. De wereld zal er na Corona hoe dan ook anders uitzien, want de economie even voor enkele maanden op pauze zetten en dan herstarten alsof er niets gebeurd is, zal niet lukken.

Het grote probleem bij de media en bij de experten is het gebrek aan moraliteit en hiermee bedoelen we dan oprechtheid, authenticiteit en het opnemen van verantwoordelijkheid dat ontstaat wanneer je steeds opnieuw op zoek bent naar de waarheid. Er is een totaal gebrek aan moraliteit, enkel de eigen waarheid (hiermee bedoelen we vooral het eigen dogma of de eigen aannames), het eigen vakgebied telt. Is het ook niet zo dat de media in hetzelfde bedje ziek is? Hier gaat het om scoren (clickbaits) , om de eerste te zijn met het nieuws of om een feit zodanig te brengen dat de lezer in een specifieke richting geduwd wordt. Zware suggestieve vormen worden helemaal niet geschuwd. De media vindt van zichzelf niet dat ze een opvoedkundige en maatschappelijke taak heeft en vindt het blijkbaar ook niet (meer) nodig om echt op zoek te gaan naar de waarheid of wat er werkelijk aan de hand is.

Is het niet zo dat al dit fact-checken eigenlijk aantoont dat ze haar moreel gezag verloren heeft en het op deze wijze terug wenst te claimen. Door aan fact-checken te doen geeft ze toe dat veel mensen niet meer bij hen te rade gaan om te weten hoe de vork in de steel zit want het is overduidelijk dat veel mensen terecht niet meer bij de gebruikelijke mediakanalen op zoek gaan naar de mosterd. Ook hier zien we een totaal failliet van de media en dit graf hebben ze helaas totaal zelf gedolven door te streven naar macht en invloed (i.e. clicks) en door onwaardig nieuws te brengen. In plaats van te zoeken naar waarheid staat hun businessmodel voorop en de status quo van hun verstrengeling met politiek, economie en gerecht. Ze verloochenen net zoals vele politici hun moraliteit.

Zolang de virologen, politici en media niet streven naar moraliteit, oprechtheid en een wil om uit dit eenzijdig ideologisch coronabeeld te komen, blijven we in deze krampachtige houding van onzekerheid en chaos.

We moeten niet steunen op één persoon die het weet, maar dienen er mensen samen te komen die oprechtheid, eerlijkheid, moraliteit en ook luisterbereidheid in hun ziel dragen en bovenal een verantwoordelijkheid voelen voor datgene waarmee ze bezig zijn. Want is dit niet een groot probleem? Veel mensen in diverse adviesfuncties voelen zich helemaal niet meer verantwoordelijk voor wat ze doen en dus doen ze maar op.

Als de ideologie centraal staat, wordt de mens niet gezien en is de partij gedoemd om vroeg of laat ten onder te gaan. Een idee dient levendig te zijn en in een verbinding met de tijdsgeest omgezet te worden en dit is een steeds veranderend iets.

We moeten leren inzien dat de macht niet in een instelling ligt, maar in de oprechtheid van mensen om hun kennis met elkaar te willen delen en zo op te bouwen en te vormen. Nu komt alle kennis van boven, van de experten in hun ivoren toren waar velen ook totaal geen gevoel en een totaal gebrek aan moraliteit aan de dag leggen tegenover de maatschappij. Dit gebrek aan emotionele intelligentie in de strategische benadering van het virus werkt enorm beschadigend.


____

Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie

967 views10 comments

Recent Posts

See All

10 Comments


@dave

De WHO heeft in mei 2009 (voorafgaand aan de Mexicaanse griep) het paradigma voor het instellen van een pandemie veranderd zodat het niet meer op het aantal doden slaat.

Hoewel dit het cruciale criterium is. Punt

Like

dave
dave
Sep 23, 2020

Waarom kijken we niet meteen naar de doden, daar was het toch allemaal om te doen?


2de golf testen (test capaciteit kan niet meer verhoogt worden, tests uitverkocht?, test straten leeg?)

3de golf opnames (nu kan je gewoon iedereen beginnen opnemen)

(4de golf klimaat (anuna-tje dook ook ineens weer op met 5 voor de camera, als er miljoenen betogen tegen de maatregelen komen ze zelfs niet in beeld))


Het maakt kortom niet uit naar wat ze kijken zolang er geen EERLIJKE communicatie is hieromtrent kunnen ze ons eeuwig opgesloten houden en met de huidige noodregering wet na wet aanpassen en golf na golf creeren, ...


En kijk uit met de vraag naar duidelijk maatregelen, want je gaat krijgen wat je…


Like

Matt Em
Matt Em
Sep 22, 2020

Triestig als zelfs een huisarts de druk van big pharma niet meer aankan en haar praktijk sluit.


https://www.xandernieuws.net/algemeen/nederlandse-huisarts-stopt-ermee-vanwege-macht-farma-industrie-en-falend-gezondheidsbeleid/


Zij weet precies te vertellen waar de schoen wringt maar voelt zich machteloos.

Ik hoop echt dat er niet meer artsen haar voorbeeld gaan volgen maar er juist keihard tegenin gaan, ook al is de druk via chantage zo groot. Waarom die chantage trouwens als het allemaal zo goed in orde zou zijn?

Toch wens ik haar sterkte in haar beslissing en ben blij dat ze nu wel haar mond kan/ durft opendoen zonder het risico van ontslag wat als een echte nederlaag kan gezien worden.

Nu houd ze de "eer" aan zichzelf, al is dat in mijn ogen de weg van…


Like

@Luc Kusseneers

Dat gaat een heel frustrerende bedoening worden.

A. Ofwel zullen ze je uitblokken en zul je alleen mogen genieten van het feest

B. Ofwel ga je een verbaal standpunt innemen en dan loopt het uit op ruzie,

C. Laat ik aan jou over,

Het is namelijk heel pijnlijk voor die mensen die zich al maanden op tv en pers oriënteren en met volste vertrouwen de raad van de "would be virologen" volgen. Ze zullen zich verontwaardigd voelen in hun bestaan of beter in hun geloof...waarvan het masker zoveel als "de burka" of sterker de uiting van de "zichzelf onderling herkennende en gemeenschappeljk onderwerpende Hitler-groet" aan onze politici en parlementariërs betekent; die hun handen blijkbaar in onschuld wassen. Ref…

Like

Beste Luc,dat is allemaal de schuld van die corrupte bende in Brussel.toch veel plezier gewenst.

Like
bottom of page