top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ezelsoren voor de journalisten die hun werk niet doen


De rol van de pers in het covid-débacle is bijzonder ingrijpend.

Tot en met vandaag wordt ons het eenheidsdenken onverkort door de strot geramd. Alles wat afwijkt van dit denken wordt geweerd. Vragen worden niet gesteld.


De evolutie van de wetenschap op internationaal en zelfs nationaal niveau wordt niet gevolgd. Men koketteert verder met dezelfde personen, ook al stellen die intussen hun eigen maatregelen in vraag. Op 21 juni werd Maarten Boudry nog opgevoerd door de VRT om de complotdenkers te overtuigen niet in een complot rond de dood van JC te geloven. Een man die door diezelfde complotdenkers zowat het hardst wordt uitgespuwd, na Van Ranst. Op welke planeet beoefen je dan journalistiek? Tenzij het de bedoeling was om het eigen gelijk te promoten. Wat al even kortzichtig is.


Enkele weken geleden zei Molenbergs dat we onze vakantie naar de haaien hadden geholpen en dat al wie op een terras ging zitten, zich er moest rekenschap van geven geen plaats meer te zullen hebben op de IC's. Ernstige vragen worden aan deze man niet gesteld.


Van Ranst verklaarde recent dat de wetenschap erop vooruit is gegaan en het belang van aerosolen heeft onderkend. Hij verklaart dat één jaar nadat wij dat al hadden gezegd. Op basis van internationale wetenschappelijke studies. Gedurende dat jaar heeft hij maatregelen doen nemen die gebaseerd waren op droplets, niet op aerosolen. Ventilatie wordt nu plots belangrijk. Maar kritische vragen stellen daarover? Neen hoor.


In de USA hebben meer dan de helft van de staten de maatregelen opgeheven omdat de wetenschappers aantoonden dat er geen verschil was tussen de staten met zware, en die met lichte maatregelen. Maar onze televisiezenders stellen de maatregelen niet in vraag.


Als op VTM iemand op het nieuws iets zegt dat ingaat tegen de eenheidsgedachte, dan fronst Stef Wouters steevast de wenkbrauwen. Tegenstanders van de maatregelen, zelfs wetenschappers, worden beschimpt en beledigd in de journaals en de duidingsprogramma's. Als achteraf blijkt dat ze gelijk hebben, volgen er geen excuses en geen rechtzettingen. Dat wordt zelfs verzwegen.


De WHO zegt dat het vaccineren van kinderen niet aan de orde is omdat de risico's niet voldoende ingeschat kunnen worden. VRT en VTM zijn niet beschaamd om vaccinatie bij kinderen kritiekloos in de media te brengen.


Zoveel gebrek aan journalistieke ernst, is stuitend. Journalisten zijn de vierde macht in een democratie. Het is hun taak kritisch te zijn en niet zomaar zich te gedragen als de promotoren van een eenheidsgedachte. Dit ondergraaft de democratie en zorgt voor polarisatie in de bevolking.


Journalisten die hun werk niet doen, verdienen zoals vroeger in de klas een paar ezelsoren.


____

Mail gerust de portretten naar de betrokken journalisten met uw persoonlijke boodschap...


11,089 views684 comments

Recent Posts

See All

684 CommentsToe te voegen: VRT - VTM - HLN - DS - NB...

Like

bertha criel
bertha criel
Jul 11, 2021

@


Like
peter van hecke
peter van hecke
Jul 13, 2021
Replying to

Grappig filmke, ook al is het eigenlijk om mee te huilen;

Like

“Freedom of press is limited to those who own one.” – H. L. Mencken
Like

Replying to

De zoveelste stemmingsmakerij...

Like

PSYCHOLOGIE VAN DE MASSA IS PSYCHOLOGIE VAN DE DIEREN


Mensen worden, net als ratten, beinvloed door menigten en raken besmet door het gedrag van andere mensen. Op de video is te zien dat de ratten een groep van hun eigen soortgenoten om de één of andere reden in de doos zien graven; ze klimmen er in, vallen er af, en kunnen er niet meer uit. Dit is hoe de val werkt. Dit is wat er nu gebeurt, zodat je gevangen zult worden.


Like
bottom of page