top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Gent (zomaar) weer op slot!
De Gentenaars krijgen de strop rond de nek. Aan de Gras- en Korenlei in Gent troepten in de warme nacht van dinsdag op woensdag massa’s jongeren samen. Het grootste deel zat netjes in groepjes van 10, maar er was ook een ‘bende’ van wel 80 jongeren aanwezig. “Vanaf vanavond worden meer agenten ingezet, wordt de Gras- en Korenlei afgesloten zoals tijdens de Gentse Feesten, en worden er boetes uitgeschreven voor wie niet wil luisteren”, zegt de burgemeester.Het was nochtans een gewone dinsdag, maar toch was het in de stad druk. Alle terrassen zaten vol, en er stonden rijen aan de nachtwinkel om drankvoorraad in te slaan voor na 1 uur, het verplichte sluitingsuur van de cafés (en de nachtwinkels). En dan dromden heel wat jongeren samen om rond te hangen aan Gras- en Korenlei. De politie patrouilleerde wel, maar met 4 flikken een bende van 80 beschonken jongeren tot orde roepen, dat is geen evidentie. Wie ging zwemmen werd wel bij de lurven gevat, net als wildplassers overigens.


De totalitaire staat is een feit

Iedereen weet dat het de komende dagen alleen erger wordt. De universiteiten en hogescholen verspreidden al een oproep naar de studenten om drukke plaatsen te mijden, maar dat zal vermoedelijk een slag in het water zijn. En dus wordt er ingegrepen. “Vanaf vanavond wordt de Gras- en Korenlei afgesloten zoals tijdens de Gentse Feesten”, zegt burgemeester Mathias De Clercq. “Dat wil zeggen dat er minder in- en uitgangen zijn, waardoor de politie makkelijker kan ingrijpen en bijsturen. We overwegen ook om stewards in te zetten. Want je mag aan de Gras- en Korenlei zitten, maar dan wel in bubbels van 10, en met anderhalve meter tussen de bubbels.”


De covidiotie manu militari bewaken

“We drijven ook de inzet van politie op. Er zullen meer agenten patrouilleren. Er zal nog steeds gesensibiliseerd worden, maar wie niet wil luisteren, zal voelen. Wie niet meewerkt, riskeert nog steeds een coronaboete van 250 euro. Voor wildplassen en zwemmen gelden de gewone GAS-boetes.”


Ook aan het Houtdok zal de politie meer aanwezig zijn. Ook daar troepen heel veel jongeren samen in de namiddag, gewoon om er rond te hangen en te zwemmen. Maar zwemmen is daar absoluut verboden, en dus zal ook daar gesanctioneerd worden indien nodig.
1,088 views0 comments

Recent Posts

See All

Comments


bottom of page