top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Het is nu UW schuldMet de nieuwe regering is meteen ook een geheel nieuwe weg ingeslagen in het Corona-beleid. Niet de door de realiteit bewezen inefficiënte maatregelen van de voorbije maanden zijn oorzaak. De verantwoordelijkheid voor het economisch en sociaal slagveld dat gegarandeerd op komst is, wordt vanaf nu volledig in de schoenen geschoven van de bevolking. In uw schoenen, dus.


Nooit eerder in de voorbije 7 maanden werd een dermate dreigende toon aangeslagen in de communicatie van de overheid: “volgt men deze maatregelen niet… dan zal ons sociaal leven verder worden ingeperkt en zal onze economie ernstige schade worden toegebracht”, luidt het nu.


Dit is pure chantage: volg de maatregelen of u – en niemand anders, zeker de overheid niet - bent schuld aan de onafwendbare sociale en economische ondergang ! En komt er een nieuwe lockdown. Niet mis te verstane dreigementen, in pure propagandastijl.


Verklik maatregelenverraders. Ongeacht of je hiermee het sociaal weefsel in jouw straat vernietigd. Liever een social distancing deserteur achter slot en grendel dan een "dissidente" buur in de wijk te tolereren. Dat een minister denkt dat dit zonder maatschappelijke schade blijft leunt dicht aan bij negationisme van één van de meest wansmakelijke praktijken tijdens één van de meest vreselijke perioden uit onze recente geschiedenis.


En… intussen blijven de Corona-afdelingen in de meeste ziekenhuizen leeg, behalve in Brussel en Antwerpen.


Deze culpabiliserende toon spreekt maar één soort burgers aan: zij die al doodsbang zijn. Bij alle anderen wekt zo’n communicatiestijl alleen afkeer, ongeloof en weerstand op. Ook het gebrek aan moed om die groepen te benoemen die directe oorzaak zijn staat oplossingen in de weg.


Dit is dan ook een absoluut laagtepunt in de overheidscommunicatie rond het virus, een communicatie die toch al niet om over naar huis te schrijven was, en al zeven maanden op zijn best amateuristisch mocht worden genoemd. En op zijn slechtst puur knoeiwerk; lagere school niveau.


____ Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie. Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk. De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel. De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie


2,072 views42 comments

Recent Posts

See All
bottom of page