top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Het fiasco van de coronacertificaten


Coronapaspoorten (certificaten) en corona safe tickets zijn een totaal fiasco.

De regeringen die ze gebruiken hebben 2 keuzes:

  • Ze verder gebruiken en het fiasco nog meer in de verf zetten.

  • Ermee ophouden en het fiasco nog meer in de verf zetten.

Ik verklaar mij nader.


Het corona-paspoort en het “safe ticket” gaat ervan uit dat gevaccineerde mensen niemand kunnen besmetten. Zij kunnen dus vrij reizen of naar evenementen gaan. Maar dat blijkt niet zo te zijn. Al maandenlang zeggen wij dat zowat 40 % van de gevaccineerde mensen toch nog besmet kunnen geraken en virussen doorgeven. Dat blijkt nu ook zo te zijn in landen waar al veel mensen besmet zijn geraakt. Maar dat was ook al voor de Delta-variant duidelijk uit o.a. de Belgische cijfers eind mei van dit jaar. Wie toegelaten wordt tot een evenement of een land omdat hij gevaccineerd is, loopt dus om en bij 40 % kans om toch mensen te gaan besmetten.

Hetzelfde geldt, zelfs in ruimere mate, voor mensen met een negatieve test. Afhankelijk van de vraag hoe oud deze test is, detecteert de test rond de 90 % van de besmettingen niet bij pre-symptomatische patiënten. Dat zijn patiënten die besmet zijn, maar nog geen symptomen hebben. In de factsheets van Sciensano staat vermeld hoeveel procent vals negatieve test er zijn voor pre-symptomatische patiënten. De eerste dagen na de besmetting is dat percentage gewoon enorm. Pas als er symptomen zijn wordt het beter, maar dan heeft een test weinig zin. Dan hebben de mensen als symptomen en weten ze dat ze thuis moeten blijven of kan hun temperatuur gemeten worden.


We weten intussen uit verschillende wetenschappelijke studies, waarover de staatsvirologen selectief NIETS zeggen aan de pers en het publiek, dat mensen die besmet zijn geweest, minder dan 10 % kans maken om opnieuw besmet te raken. Dat is beter dan bij de vaccins. Anderzijds blijken tot nu toe de vaccins wel de risicogroepen die in het hospitaal terechtkomen of overlijden, beter te beschermen. Zie de duidelijke cijfers in Groot-Brittanië daarvoor. Daardoor is het actueel zinvol dat zoveel mogelijk mensen op een zo kort mogelijk termijn immuniteit opdoen door in contact te komen met de ziekte. Mensen voor wie er geen groot risico op overlijden of hospitalisatie is. Jonge mensen die niet lijden aan bepaalde ziektes. Het verder proberen te onderdrukken van de circulatie van het virus, dreigt ons gewoon langer in maatregelen te houden. Terwijl dat niets bijbrengt. Het beleid moet zich richten op de informatie aan de mensen wat ze kunnen en moeten doen om als ze naar events gaan of op reis, daarna geen contact te hebben met risicopatiënten. Wie van Lloret de Mar terugkomt en is gaan feesten, moet in de dagen daarna grootmoeder niet bezoeken in het woonzorgcentrum.


Het paspoort of certificaat en het “Corona Safe Ticket” geven een vals gevoel van veiligheid. Wie gevaccineerd is of een negatieve test heeft, wordt toegelaten tot allerlei activiteiten. Terwijl het dus beslist niet zeker is of deze persoon het virus kan verspreiden of niet. Mensen gaan zich niet meer voorzichtig aanpassen. Grootmoeder wordt bezocht met een corona-certificaat op zak, terwijl men toch besmet is.


Ik kom net terug van een reis uit Spanje. 4 grenzen heb ik overschreden. Ik ben niet één keer gecontroleerd geweest. We hebben zelfs geen controles gezien. Een corona-paspoort dat beroep doet op de goodwill van de mensen, is totale onzin. Dat kost alleen maar geld en administratie. Het is veel beter de goodwill van de mensen rechtstreeks aan te spreken met zinvolle vragen. Zoals de vraag om niet bij grootmoeder langs te gaan na een feestreis.


Al deze zinloze poespas segregeert de mensen ook. De gevaccineerden en niet-gevaccineerden. De geteste mensen en de niet geteste mensen. De besmette mensen en de niet besmette mensen. De apartheid wordt de facto ingevoerd op basis van totaal zinloze criteria. Want zeg nu zelf, een test die voor 90 % vals negatief is, kan toch moeilijk de grond vormen om de rechten van bepaalde categorieën mensen te beperken. Hetzelfde geldt voor vaccins die toch 40 % kans op herbesmetting geven. Dat is willekeurige segregatie, en nog erger dan apartheid.


In heel wat landen heeft het paspoort en het “absoluut-niet-safe-ticket” aanleiding gegeven tot massale protesten. Het beste protest is de dagelijkse praktijk waaruit blijkt dat deze certificaten niet werken.


Op 22 augustus gaan we een betoging organiseren. Niet alleen tegen de certificaten maar tegen de bijzonder onzorgvuldige politiek van de regering. We gaan ook protesteren tegen de éénzijdige berichtgeving in de pers en tegen het politiek correct denken dat andere meningen onderdrukt.


Allemaal zeer welkom.


Blijft de vraag wat de regering gaat doen: zichtbaar voor iedereen zich verder in de vernieling rijden met de certificaten, of zichtbaar voor iedereen een bocht nemen?


Michael Verstraeten, Voorzitter Viruswaanzin vzw

4,168 views92 comments

Recent Posts

See All

92 opmerkingen


Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
10 aug. 2021

Een idee. Hoe zou het zijn om het initiatief te nemen voor een immuniteitespaspoort, waarin aangegeven wordt dat de persoon op basis van bloedonderzoek antistoffen in het bloed blijkt te hebben en daar door maar 10% kans heeft opnieuw besmet te worden. Natuurlijke Immuniteit die steeds weer versterkt wordt door de natuurlijke update met de laatste varianten, waardoor de immuniteit juist sterker blijkt en langduriger dan bij vaccinatie.

Dat immuniteitspaspoort kan erkenning vragen als noodzakelijk paspoort om weer helemaal vrij te zijn.


Zulk een paspoort zou de voorstanders van vaccinatie en -paspoort wel eens hememaal de wind uit de zeilen kunnen halen . Het is zoals bij oosterse gevechtssporten. Gebruik de krachten en methoden van de tegenstander opdat hij onderui…


Like

https://www.ninefornews.nl/boem-bedrijf-achter-digitale-vaccinpaspoorten-gelinkt-aan-prominente-nazifamilie/

voor zij die niet geloven dat het slecht bedoeld is...miljarden werden uitgegeven door een private company om onze publieke 'zijn' te surveilleren onder de noemer 'defense' en 'banking' en 'energy services'...

niks mis mee met het paspoort?

wat is het uiteindelijke doel?

Like

Pfizer geeft Belgische export miljardenboost

https://www.hln.be/economie/pfizer-geeft-belgische-export-miljardenboost~abcd4ea4/


Spijtig dat er geen lijst bij is van de bedragen aan uitbetaalde commissielonen en aan wie...


Like

Judith 1
Judith 1
29 jul. 2021


Like
Reageren op

geniaal in zijn eenvoud

Like

Een onderzoeksrechter wordt aangesteld om de verantwoordelijken te zoeken van de overstroming:


https://www.hln.be/nieuws/zijn-er-fouten-gemaakt-bij-het-zware-noodweer-onderzoeksrechter-aangesteld-voor-mogelijke-onopzettelijke-doodslag~a665eb8c/


Voor 37 doden, van een natuurramp nota bene, gaan ze opeens de schuldigen zoeken, maar voor de coronakomedie, de lockdowns en de vaccinatiekomedie, , waarbij veeeeel meer doden zijn gevallen, en wat geen natuurramp is maar een weldoordacht plan, daarvoor zoeken ze helemaal niet naar de schuldigen????

Like
bottom of page