top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Hilarische initiatief van dr. BoudryEne Professor Dr. Maarten Boudry, fan met spandoek van Prof. Marc Van Ranst, vindt dat hij als professor wetenschapsfilosofie zijn collega's moet aanzetten om in de pas te lopen.

De miserie met het filosoofje is dat hij denkt dat hij de "wetenschappelijke consensus" vertegenwoordigt. Grappig trouwens hoe de geestesgenoten van het filosoofje dat van zichzelf ook vinden.


Als "tegenbrief" tegen The Great Barrington Declaration, hebben deze figuren het "John Snow Memorandum" gemaakt. Een hilarisch initiatief. Fier als een gieter en getooid in mondmasker, adverteert het filosoofje voor dit gedenkwaardig document. In The Lancet hebben de auteurs postierlijk hun werkstuk als volgt voorgesteld: "Scientific consensus on the Covid-19 pandemie: we neet to act now."


Potsierlijk omdat ze een TEGENBRIEF tegen de Great Barrington, een "consensus" zijn. Dat zulks een joekel van een contradictio is, ontgaat deze geleerden.

Potsierlijk omdat ze beweren 6.900 handtekeningen te hebben verzameld, maar als je naar hun lijst gaat, komen ze aan iets meer dan 4.000.


Potsierlijk omdat The Great Barrington er meer dan 53.000 heeft.


Nu is wetenschap geen democratie met stemmingen, maar een minderheid die 90 % kleiner is dat de brief waartegen deze minderheid zich verzet, is wel bijzonder pretentieus om zichzelf de "wetenschappelijke consensus" te noemen.


Potsierlijk omdat, wie eens gaat kijken naar de indrukwekkende lijst van 8 (acht!!!) referenties waarop dit onding is gebaseerd, zich de ogen uitwrijft.


- Een studie op basis van de valse cijfers van Wuhan, over het succes van de Chinezen in Wuhan.

- Een studie over 24 doden in China en 165 genezen mensen buiten China waaruit blijkt dat men meer kans heeft om dood te gaan als men ouder is.

- Een editoriaal in Nature over de zoektocht naar de gevolgen op lange termijn van Covid.

- Een artikel over de humorale responses bij Sars-CoV-2.

- Een artikel over één geval van herval in Hong Kong.

- Het befaamde sukkelartikel van Flaxman e.a. in Nature waarmee intussen dermate de vloer is aangeveegd dat het schaamtelijk is om daarover nog te spreken.

- Een studie die het Bayesiaans model toetst aan de evolutie van de eerste golf in Duitsland.

- Een studie die schat hoeveel mensen er in de wereld zijn met comorbiditeiten.


😊😊😊😊


De eerste de beste masterstudent die met zo'n indrukwekkende literatuurlijst aankomt in een paper, moet voor straf 2 uur in de hoek staan bij de prof na de lesuren. Met zijn knieën op een regel.


En dan noemt de Brusselse rechter de wetenschappers die stellen dat de maatregelen niet werken "dissidenten".


Het zijn leuke tijden.


FOTO: johnsnowmemo.com

1,967 views17 comments

Recent Posts

See All

17 hozzászólás


Beste mensen, zolang de wekelijkse manifestatie in Sint-Niklaas verboden is zoeken we naar alternatieven.... Zoals ook de afgelopen weken het geval was, hebben we terug toelating gekregen voor een manifestatie nu woensdag 3 februari op de Grote Markt in Mechelen van 20u tot 21u met max 20 personen. De afgelopen weken waren we gemiddeld met 10 personen. Er is dus nog ruimte voor groei. Ik zou zeggen welkom....

Kedvelés

Luc Vercammen
Luc Vercammen
2021. febr. 01.

(Excuses viruswaanzin maar ik zag dat ik deze reactie verkeerd parkeerde bij een ander nieuwsbericht - u staat me toe dat ik het hier herneem ? Dank)


De naam Boudry heeft me al vaak de haren ten berge doen rijzen.

Ik probeer het samen te vatten vanuit de omzwervingen bij mijn uit de hand gelopen hobby 9/11. Toen ik in 2016 (pas !) gegrepen was door beweringen over de onhoudbaarheid van de officiële verklaringen (aanslagen door ene Bin Laden en rapporten over de instortingswijze) wou ik me daarin verdiepen. Ik kon me toen niet voorstellen dat beleidsinstanties in staat waren dergelijke misdaden op te zetten. (Zeer naïef inderdaad)

In de zoektocht naar gefundeerde informatie, dwz waarheid hieromtrent ben ik op…

Kedvelés

Boudry schreef in 2011 een bewust volslagen onzinnig artikel dat bol stond van filosofisch en theologisch jargon dat in verschillende christelijke academische middens zonder argwaan gepubliceerd en/of besproken werd.

Zijn inspiratie had hij natuurlijk gehaald bij een publicatie van Sokal en Bricmont ( beide fysici) die in 1996 een artikel vol zeer diepzinnig klinkende nonsens gepubliceerd hadden in het vaktijdschrift “Social Text” en dat daarop wereldwijd besproken werd in academische kringen, niet van theologen, maar van antropologen, cultuurfilosofen, sociologen, filosofen e.d. Die twee exacte wetenschappers zetten toen dus een stuk van de (mens)wetenschappelijke academische wereld in haar hemd als een bende pretentieuze charlatans.

Ik neem aan dat Boudry ook weet heeft ( hij zou het moeten weten, als wetenschapsfilosoof) van…

Kedvelés

@ Matt dat zou voor mij geen probleem zijn. 1 van mij belangrijkste waarden zijn loyaliteit en integriteit. Ik ben ook geen “carrieremens”, mijn ervaring met deze mensen leert dat zulke personen makkelijk hun principes opzij zetten en een keuze maken wat de hogere rangen in de hiërarchie willen, ook al staan zij daar persoonlijk niet achter. Ik zou zoiets niet kunnen, ik noem het een eerlijke koppigheid. Dit is geen betoog voor mezelf echter een vergelijking met quasi alle mensen aan de top die dit m.i. zonder verpinken allemaal wel kunnen. Ik verdien liever geen 7000 euro netto door dingen te pushen waarvan ik weet dat ze nefaste keuzes zijn, ik draag nog liever ne gilee van 10 jaa…

Kedvelés

Matt Em
Matt Em
2021. jan. 30.

boris.van.dorpe,

Als het aan mij ligt krijg je die job. Beter mensen 'uit het veld' die weten wat er speelt dan omhooggevallen individuen die denken dat ze alles weten.

Maar er is dan wel de eis dat big pharma op geen enkele manier zaken mag doen met jou.

Geen snoepreisjes naar Hawaï of zo.

Ze kunnen proberen hun spullen aan apothekers of huisartsen te slijten, als ze aan hoge standaards voldoen.

Kedvelés
bottom of page