top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Hof van Beroep, toets het beleid aan de wetenschap


Burgers vragen aan het Hof van Beroep experten om het coronabeleid te toesten aan echte wetenschap.


In zijn eerste beschikking in kortgeding had de voorzitter van de Rechtbank van Eerste Aanleg in Brussel zijn geloof uitgedrukt in de epidemiologen die zonder maatregelen 120.000 doden voorspelden in België.


Hij heeft toen niet expliciet naar een artikel verwezen maar de regering had voor dit getal wel verwezen naar het artikel van Flaxman e.a. in Nature. Dat artikel is intussen door de wetenschappelijke wereld zodanig met de grond gelijk gemaakt dat het zelfs onder de grond zit.


Het hof van beroep heeft het geloof van deze rechter dan op 28 oktober 2020 naar de prullenmand verwezen, maar dat heeft niet belet dat in zijn tweede vonnis de kortgedingrechter opnieuw zijn geloof heeft uitgesproken. Om daarbij de burgers die procederen tegen de staat ook nog eens te vergelijken met “klimaatontkenners” en hen “complotdenkers” te noemen omdat ze het aandurven het woord “staatsviroloog” te schrijven.


Dit soort van rechterlijk activisme heeft niets meer te maken met recht spreken, maar met het opleggen van een geheel eigen politieke visie.


Zelfs de eerbiediging van het gezag van gewijsde van het arrest van het hof van beroep van 28 oktober, en de rechtspraak van de 3 magistraten van het hof van beroep, heeft deze lagere rechter er niet van weerhouden om toch zijn hoogst eigen zinnetje door te drijven. De beledigingen zijn duidelijk bedoeld om zijn boodschap in de pers kracht bij te zetten.


Om te vermijden dat in de toekomt het geloof wint van de echte wetenschap, vragen we het hof van beroep experten aan te stellen om het beleid van de Belgische regering te toetsen aan de wetenschap.


Daarnaast wijzen we andermaal op het gebrek aan wettige grondslag voor de maatregelen, op het gebrek aan effectiviteit en volstrekt gebrek aan proportionaliteit.


Waar het hof van beroep in het arrest van 28 oktober 2020 de lijnen had uitgezet, heeft de regering gewoon zijn voeten geveegd aan dit arrest.

De kortgedingrechter heeft hetzelfde gedaan.


De burgers vragen dat de regering ermee ophoudt om hun rechten te beperken.

De zelfkastijding moet ophouden, en er moeten in de plaats daarvan andere maatregelen komen die geen schade toebrengen en wel effectief zijn.


In het 128 pagina's tellend verzoekschrift vindt u overigens al een paar voorstellen in die zin.


Inleiding op 8 februari 2021.


____

Verzoekschrift

beroep kopie
.pdf
Download PDF • 853KB

2,163 views19 comments

Recent Posts

See All

19 comentarios


VACCINATIEBEREIDHEID ZORGVERLENERS BRUSSEL EN WALLONIE

Een mens zou van minder moedeloos worden : het niveau van het debat gaat iedere dag met rasse schreden achteruit. De VRT ramt vanavond in “Terzake” en “De Afspraak” de bevolking zonder enige schaamte nog wat meer onzin door de strot, onder het mom van de bezorgdheid over fake news en desinformatie (de resonerende, vaderlijke stem, die de bezorgdheid over al die “desinformatie” aankaart is tenenkrullend).

Pierre Van Damme, de man met de minzame en tegelijk verraderlijke glimlach, maar ook de professor met steeds verder slinkende autoriteit, bekent kleur en veegt het protocol van Pfizer van de tafel, dat ondubbelzinnig waarschuwt voor de inenting van vrouwen die zwanger willen worden of zwanger zijn.

Mevrouw Margot…

Me gusta

Matt

Voor de west vlamingen :

De Egemse veldekes zijn echt aan te raden😊

En ik weet een goed coronaproof barke vlakbij voor een drankje en een babbelke achteraf 😎

Me gusta

Matt Em
Matt Em
03 feb 2021

Een voorstel: Nu proberen jullie samen te komen op een of ander kerkplein als het donker is, met muilkorf op, en waar de politie op de loer ligt. Niet vergeten; zij hebben hun nest vlakbij.

Waarom niet eens afspreken overdag, eventueel in het weekend, in een wandelgebied in een bosrijke omgeving, zoals er veel zijn in Noord Limburg, tenminste als het weer een beetje meezit.

Weinig kans dat de politie mensen in de buitenlucht gaat oppakken en nog een groot voordeel, het kan zonder muilkorf, juist een van de punten waartegen gedemonstreerd word.

Voornaamste doel is dat we mekaar leren kennen en wanneer dit goed bevalt het veel gemakkelijke uitgebreid kan worden.

Misschien ook beter om bijvoorbeeld via e-mail af…

Me gusta

Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
03 feb 2021

When it gets down to having to use violence, then you are playing the system’s game. The establishment will irritate you –

pull your beard, flick your face –

to make you fight.

Because once they’ve got you violent,

then they know how to handle you.

The only thing they don’t know how to handle

is non-violence and humor.”


John Lennon


Me gusta

pv6 bedankt alhoewel me dat vroeger ook al voorviel en ik dat toen probeerde maar" probeer" het opnieuw

Me gusta
bottom of page