top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Horeca Vlaanderen wil openen op 1 maart


De horeca 3 maanden sluiten? Didn't flatten the curve.

Matthias De Caluwe, CEO van Horeca Vlaanderen, gaat in ieder geval over tot een belofte van actie:


Waarom ook niet? Wanneer volgt de rest? De virocratie bekommert zich erom hoe lang we leven, terwijl het enkel in ons bereik ligt om goed te leven, niet om lang te leven (Lucius Anneus Seneca, Romeins schrijver en stoïcijns filosoof, 4 v. Chr - 65 n. Chr.).


Als de druk uit het buitenland te groot wordt dan zullen we wel moeten versoepelen verklaarde Van Ranst onlangs in HLN. Het lijkt erop dat Italië en het UK de Vlaamse horecabaas hebben besmet. We duimen alvast voor hem en zijn achterban. Voor velen hoeft hij zelfs niet te wachten tot maart. Of is dit ingegeven door zijn goede vriend De Croo?


Burgerlijke ongehoorzaamheid in een onmenselijk systeem is het onvervreemdbare recht van een burger. Geeft hij die prijs, dan houdt hij op mens te zijn. Wie burgerlijke ongehoorzaamhied onderdrukt, tracht het geweten gevangen te zetten, (Ghandi).1,406 views14 comments

Recent Posts

See All

14 Comments


Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Jan 29, 2021

De vreugde bij onze overheid kan niet op .

Uit pure wanhoop blazen de restauranthouders de solidariteit met de café-uitbaters op . Zij willen dringend dringend terug open . De overheid is er dus in geslaagd om tweedracht te zaaien . De restaurantuitbaters denken door te smeken iets te kunnen bereiken . Helaas , ijdele hoop . Het verhaal van de aerosollen wordt terug bovengehaald en daarmee kan je alles onmogelijk maken .

De oplossing volgens Matthias De Caluwe : de steunmaatregelen verhogen ( lees : gooi er nog een paar honderd miljoen extra tegenaan , nu het geld toch onbeperkt kan geleend worden . En terugbetalen is voor de volgende 5 generaties ) .

Like

Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
Jan 24, 2021

@ luc


Heel mooi voorbeeld hoe net hier ook zou kunne gaan


@ stefferd


Het mooiste zou inderdaad zijn als we wekelijks met 50000 op straat komen. Daarvoor echter vrees ik dat er teveel mensen bang gemaakt zijn voor het virus en te bang ook om open voor hun mening uit te komen. Vlaanderen ten top.

Als de horeca massaal open gaat en de contactberoepen da au,men de vlam gen als bekende bourgo diere daar wel vlug gebruik van maken. Dus eerder 50000 mensen in de horeca en bij de kapper dan bij een wandeling. Dat is dan burger.ijke o gehoorzaamheid waar de mensen meteen nut van hebben....mijn haar wordt overigens oôk knap lang.


Like

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Jan 24, 2021

En weer speelt de regering hun sadistisch spel :

Ze weten dat de drang naar de kapper met de dag stijgt .

De illusie wekken dat op 13 febr. er mogelijk versoepeling komt . En daar dan een onhaalbare voorwaarde aan koppelen .

Goed wetende eerst grote hoop op te wekken om dan enorme teleurstelling te creëren . Sadisme ten top .

FVDB of ADC , waarom niet nog eens een zielig interview weggeven waarin je zegt hoe erg het je het allemaal wel niet vindt ...

Like

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Jan 24, 2021

@ Luk Vanhauwaert


Volgens mij is het niet mogelijk Polen met België te vergelijken . Wanneer je hier een ( corona- ) proces verbaal aan je broek krijgt zal je hoe dan ook betalen , is het niet via een minnelijke schikking dan vindt de overheid via de personenbelasting wel een manier om het te vorderen , er valt niet aan te ontsnappen , betalen zal je ( voor een deel van de bevolking is een boete van min. 250 € 1/6 van hun maandinkomen en dat kunnen ze echt niet missen / riskeren ) . Dat kan je de mensen niet kwalijk nemen .

De boetes zijn de stok achter de deur om te zorgen dat je het zelf…

Like

Al op 16 december is in Polen de burgerlijke ongehoorzaamheids-aktie gestart van de Horeca aldaar. Dit onder de strijdkreet "OtwieraMYsie!", vrij vertaald "WIJ doen open!" Ik heb mij met mijn Pools bedrijf ook aangesloten en zijn OPEN!. Hier is de Facebook pagina van de aktie; https://www.facebook.com/search/top?q=otwieramy%20si%C4%99%20i%20polska

Er is ook een kaart te bekijken waar alle deelnemers open bloot en uitdagend hun lokaal, cafe of hotel op publiceren. Ontelbare akties van de sanitairinspectie en de politie hebben tot heden de aktie nog niet kunnen breken. Geleidelijk sluiten zich ook meer en meer advokaten en juristen zich bij de aktie aan en bieden gratis juridische hulp en ondersteuning. Hoe meer politie akties hoe liever, het doel is de gerechtshoven te overspoelen en…


Like
bottom of page