top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Jessa Gate - deel 2De factcheckers worden stilaan een farce van zichzelf. Neem nu Mevr. Karin Eeckhout, met hoed, die het verhaal over Jessa "factcheckt". Het verhaal was dat de spoedafdeling van het Jessa "overspoeld" wordt met zatlappen en covids die niet gevaccineerd zijn. Bij zoverre dat daar 7 vrijwilligers aan te pas komen om te helpen bij de grote rompslomp.

Wij hadden gemeld dat uit de opnamecijfers blijkt dat er bijna geen covids in het hospitaal liggen.

Ergo gaat het om niet zo erg zieke mensen die op de spoed komen zodat men met die mensen ook niet veel werk heeft.

In deze factcheck zeggen ze van het ziekenhuis dat die mensen naar huis kunnen gaan met een sneltest.


Als de spoed bezwijkt omdat er zich patiënten aandienen die "binnenwandelen" met geen of weinig symptomen en die worden zoals dat hoort gewoon naar huis gestuurd met een sneltest, dan moeten het toch wel bijzonder veel patiënten zijn die daar komen "binnengwandeld" of het ziekenhuis is in de werkelijkheid niet overspoeld.


Een beetje journalist gaat dan bij een factcheck uitzoeken hoeveel niet gevaxte "wandelaars" zich daar dan wel aandienen en hoeveel tijd er wordt besteed aan hen per patiënt. Niet Karin. Neen. Het volstaat voor haar te melden dat het artikel ging over de spoed en dat dus niet het ziekenhuis overbelast is.


Daarmee doet ons Karin een vrolijke rondedans rond de hete brij en de reden waarom we dit massaal gedeeld hebben: er zijn helemaal niet zo veel patiënten die zich aandienen op de spoed met lichte covid. Maar dat kan Karin niet zeggen want dan moet ze toegeven dat het artikel inderdaad valse informatie verspreidt en dat het Jessa niet daarom op spoed in moeilijkheden is. Het reëel probleem is immers de uitval bij het personeel dat al gevaccineerd is. De overblijvers worden zenuwachtig van de zatlappen. En ook van de gevaccineerden omdat ze denken dat de vaccins werken tegen besmetting en lichte symptomen, terwijl ze zelf een groter aantal zieken hebben bij het personeel ... met covid en lichte symptomen.


In heel Limburg met 7 ziekenhuizen waren er vorige week 2.500 "cases". Als daarvan 1/4 naar de spoed loopt, dat zou dan wel ongelofelijk veel zijn, dan zijn dat 13 patiënten met covid per dag. Aan wie wordt gezegd een sneltest te nemen en naar huis te gaan.

Daar valt een spoeddienst niet van omver.


Advies aan ons Karin: go home, doe een sneltest op uzelf en uw creaties, en stop met zinloze dansjes.

3,962 views113 comments

Recent Posts

See All
bottom of page