top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Kan de K.U.L. de kul van prof. Van Ranst nog handhaven?De epidemie van de vallingen

Hoevelen onder u hebben het ooit aangedurfd om niet naar de dokter te gaan omdat ze een valling hadden? Een behoorlijk aantal, durf ik te wedden. De Belg gaat niet zo graag in de wachtzaal van mijnheer doktoor zitten voor een simpele snotneus of wat hoesten.


Vandaar dat de virologen de “epidemische drempel” definiëren aan de hand van het aantal mensen dat een huisarts raadpleegt. De rest is niet ziek (genoeg) om meegeteld te worden. Er is pas een epidemie als er voldoende zieke mensen zijn. Logisch toch?


De onvolprezen Nederlandse dansleraar en farmacoloog gespecialiseerd in aerosolen, Dhr. Willem Engel, heeft de vermetele moed gehad om in Nederland op te merken dat sedert april vorig jaar de epidemische drempel niet is overschreden en dat er dus geen epidemie meer is. In België is dat sedert eind 2020 trouwens ook nauwelijks het geval. In Nederland waren de cijfers lager dan in België.


Is daar een zekere Marc Van Ranst, Grootviroloog, die op Twitter de arme mijnheer Engel komt uitkafferen voor “amateur” en “game over” met de volgende argumentatie.Om vast te stellen dat er een epidemie is moet men niet kijken naar het aantal huisartsbezoeken voor covid-19, maar naar het aantal positieve tests, omdat de mensen niet naar de huisarts gaan maar zich laten testen in het testcentrum. Dat weten alle virologen, maar Engel is een amateur. En volgens de Grootviroloog is het dus “game over” voor Engel, die de mensen wat voorliegt om donaties te kunnen krijgen.


Een interessante theorie voorwaar.


Dus: de mensen die positief testen, maar die niet naar de dokter gaan omdat ze niet ziek genoeg zijn, worden door de Grootviroloog plotseling wel meegeteld om te besluiten tot het bestaan van een epidemie. Nochtans is deze definitie nooit aangepast, wat alle virologen toch zouden moeten weten. Zelfs de amateurs weten dat. Het staat nog altijd zo zwart op wit op sciensano.be.


Hebben we ooit de vallingen in ons land getest of geteld? In Nederland al zeker niet want daar kennen ze het woord “valling” niet eens. Wie nu een hoest heeft of wie getest wordt omwille van de één of de andere vreemde testverplichting, en positief test, maar niet ziek is, zit in de cijfers van de tests, maar gaat niet naar de dokter wegens niet ziek of niet ziek genoeg.

Een epidemie bestaat uit zieke mensen. Niet uit positieve tests.


We zijn niets met de positieve tests omdat er ook veel mensen niet worden getest, die wel besmet zijn. We zijn niets met de tests omdat veel mensen die positief testen niet ziek zijn.


Al de hele tijd vervormt de Grootviroloog de werkelijkheid naar zijn goesting en werkelijkheidsvreemde inzichten. En onze regering luistert gedwee. Meer nog, deze adviseur van de regering kan open en bloot mensen schofferen op basis van wetenschappelijke prietpraat, die hij verheft tot grote wetenschap. En dan nog doet alsof alle virologen het daarmee eens zijn.


Beschamend is dat.


Een “viroloog” die een “amateur” beschuldigt van foute informatieverstrekking, gebaseerd om een totaal verkeerde voorstelling van de epidemiologische indicatoren.


Gaat hij morgen een examen maken waarin de studenten de epidemische drempel moeten definiëren als het aantal positieve PCR-tests?

Wat zal de wetenschappelijke kennis zijn van de studenten die deze man moet opleiden?


Als de KUL zich ernstig neemt kan zij zo’n kul toch niet tolereren.


4,436 views156 comments

Recent Posts

See All
bottom of page