top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Kranige Sarah Melis had het koud, of het complotdenken van de totalitairenZondag 21 november 2021. Uit het Noordstation komt een niet aflatende stroom van mensen. Ver geraken ze niet. Een paar honderd meter verder staat iedereen al stil. Een massa volk opeengepakt aan de voet van de natte droom van wijlen premier Vanden Boeynants. Mocht hij nog leven, hij zou zijn pijp in de andere hoek van zijn mond hebben gestoken. Ik loop langs iedereen naar de kop van de betoging. Als ik hierin verloren loop kom ik uiteindelijk nooit aan het podium om te gaan speechen straks. Tegen de kleine ring zie ik het team van de organisatoren. In blauwe hesjes. Ik herken een paar van onze viruswaanzinners. Eén van de hesjes heeft krullend rost haar. Een freel jong madammeke die koel blijft onder alles wat er gebeurt. Nooit eerder gezien. Ikzelf behoorlijk gekleed, dikke trui en daarboven nog een leren dons. Het frele meisje, zowat de helft van mijn omvang, heeft een dun zwart topje aan. Behoorlijke decolleté. Ik denk nog bij mijzelf: “Die gaat kou krijgen.” Zo zijn mannen nu eenmaal. Het begin van een complotgekte in Vlaanderen.(Sarah Melis voor de betoging in een zwart topje met lange jas die ze had uitgetrokken om haar fluoblauw vestje van de organisatie te dragen.)


O wat is het leuk om die virusontkenners en antivaxers ook meteen extreem rechts te noemen! Plezant dat dat is. Toen ik ruim een jaar geleden een eerste uiteenzetting gaf in Leuven lagen de mensen daar in een deuk. Ik opende met de ironische melding dat ik zo blij was om eens in een extreemrechts milieu terecht te komen. Waarop de aanwezige oude hippies, bakfietsrijders, naturopathen, artsen en bedrijfsleiders het bijna in de broek deden. Een Blaasveldse professor heeft het ooit gepresteerd om de van dreadlocks voorziene sexy salsadanser Willem Engel ook te catalogeren als extreemrechts. Waarop de Nederlander zijn breedste glimlach bovenhaalde en meer liefde predikte. Hij heeft iets van Christus, de Willem.


Zo’n bont gezelschap was er ook op de betoging van zondag. Ik wed dat een behoorlijk aantal onder hen kiezers waren van Groen? Fijn dat Meyrem Almachi hen nu ook catalogeert als extreemrechts. Het was nog niet genoeg dat de regering zich totaal ongeloofwaardig maakte met het coronagezever. Het was nog niet genoeg dat de voorzitter van Vooruit de mensen “bitches” noemde. Per sé moet nu nog aan de betogers en hun sympathisanten gemeld worden dat ze eigenlijk extreemrechts zijn. Een voor deze mensen eenvoudig aftoetsbare onwaarheid. Ze zijn namelijk zelf betrokken. Een voorzitter van een politieke partij die haar kiespubliek onterecht “extreemrechts” noemt. Il faut le faire. Nooit gedacht dat de virologen zo’n slaafse navolging zouden krijgen.


Er was ook een behoorlijk aantal bedrijfsleiders, vrije beroepers en liberalen bij. Niet voor niets was “vrijheid” de meest gehoorde kreet langs Brusselse lanen. Maar eigenlijk ook wel oude socialisten die het dirigisme dat de mensenrechten opzij zet niet langer kunnen aanzien. Een bont allegaartje dus.


En ja, ene Dries Van Langenhove liep mee. Maandenlang heeft deze schildknaap van het Vlaams Belang wat amechtig geprobeerd om tegengas te geven tegen de maatregelen. Maar hij botste op de verpleegsters van de partij en de cijfers van de kiesintenties. Voor Van Grieken zijn beide heilig. De voorzitter en zijn VB collaboreerden ruim een jaar lang vrolijk mee met de regering. Hoewel er ruimte genoeg was vanuit de oppositie om lawaai te maken. Bij zoverre zelfs dat het Belang een fabrikant werd van mondmaskers met reclame voor de partij op. Duidelijk gecharmeerd door de totalitaire mogelijkheden die zich plotseling openden vroeg het Vlaams Belang geregeld zelfs hardere maatregelen dan de regering! Tot uit hun enquêtes bleek dat er een kiespotentieel groeide dat tegen de maatregelen ingaat. Plots mocht Barbara Pas de kar keren in goede CD&V traditie.


Van Grieken is nog allergisch aan de gedachte om de kiezers achter de komma van zijn enquête te verliezen en wil niet als “antivaxpartij” worden gezien. Maar de schildknaap liep onversaagd mee tussen 35.000 mensen, of waren het er een pak meer? Naast hem ook een groep van een 15-tal “Feniksen” met dito vlaggen. Eén van de 30 organisaties die uiteindelijk samen mee deze betoging zouden organiseren. Een organisatie die blijkbaar op nogal wat sympathie kan rekenen vanuit het schildknapenmilieu. Eén van haar leden zou zelfs met de opperschildknaap Van Langendonk zijn gesignaleerd in Parijs, God betert!


En dan gaan de complotdekers van het totalitarisme aan het werk. Zoals ze ook in Knack ooit een heel verdacht verhaal schreven over al dan niet gefantaseerde linken tussen Viruswaanzin en Artsen voor Vrijheid. In de stijl van: de IT-er die een website heeft gemaakt heeft er ooit ook één gemaakt voor de Belfortgroep, en houdt Viruswaanzin de pen van Artsen voor Vrijheid die hun standpunten moeten vertolken. Ok, en wat met de bakker van de IT’er die de website van Viruswaanzin heeft gemaakt? En wat met de man van de winkeljuffrouw van die bakker? Kern van de zaak is dat de kern van de zaak kan worden weggewuifd. Daar moeten we het alweer niet over hebben. Belangrijk wordt dat wie met wie in contact staat, het zaakje wel heeeeeeeeel verdacht maakt. Misschien een nieuwtje: er zijn ongetwijfeld wel enkele foto’s op deze wereld waarin ik hoogstpersoonlijk dichtbij Guy Verhofstadt sta. En Guy Verhofstadt heeft ongetwijfeld wel eens op een foto gestaan dicht bij Trump. Dus zal ik wel een aanhanger van Trump zijn. Dat soort van zever.


Wat is hier het geval? De frele Sarah met het dunne topje had kou. Het stond in de sterren geschreven. En de Feniksen hadden truien bij die ze uitgedeeld hebben. Dus heeft de frele Sarah een trui aangedaan van de Feniksen. Een beetje een flaterende trui, zo met haar haar. Daar letten dametjes op. Niet op dat kleine feniksje dat op die trui staat.


O ramp!!! O tempora, o mores!! Extreem rechts is geïnfiltreerd bij de antivaxers en heeft daar een betoging georganiseerd met 100.000 nazi’s geleid door een roodharige Walkure!!! Nou moe.


Laten wij van de organisatie eens heel duidelijk zijn: alle organisatoren staan achter de gedachte dat de maatregelen op niets trekken. Of daar in al hun verscheidenheid organisaties bij zijn waarvan een aantal leden aan regendansen doen, bij wijlen SM leuk vinden, veganistische appelbloesemthee drinken, of schildknaap spelen bij het Vlaams Belang, het zal mij worst wezen. De boodschap is universeel en niet van extreemrechts.


Deze organisaties zijn van heel divers pluimage. Van harde zachte wetenschappers, over mensen van de zorg tot vrijheidsstrijders en verstokte complotdenkers. Moeten we op voorhand een selectie maken van al wie meeloopt in zo’n betoging en de zedenpolitie een selectie laten maken van wie mag meedoen? Dat gaan we dus niet doen. Als het aan de totalitaire complotdenkers ligt moeten we intussen al heel wat mensen uit het maatschappelijk debat sluiten.Uit de hele maatschappij zelf. De antivaxers, de complotdenkers, de vaccinweigeraars, de virustwijfelaars, en uiteraard ook extreemrechts en al wie daar geile gevoelens bij krijgt. Zullen we bij de volgende betoging voor 100.000 man eerst een examen afleggen met psychologische tests en een leugendetector voorzien?


Het intussen uitgebreide cordon sanitaire, dat nu ook al ligt rond al wie geen CST-code heeft, is nog nooit zo passé geweest als nu. Mensen uitsluiten omwille van hun ideeën, dat doe je niet. Eén van de vele vergissingen van een immer sympathieke Jos Geysels. Het is perfect mogelijk om een “common ground” te vinden op bepaalde punten en het op andere punten helemaal oneens te zijn. Het mooie van de partij Vrijheid is dat we dat helemaal in praktijk brengen. We hebben beslist om NIET in het programma op te nemen dat corona een complot is. Dat komt omdat we het er allemaal over eens zijn dat de maatregelen op niets trekken. Daar vinden we elkaar. Elk mag voor zich uitmaken wat daar dan wel al dan niet achter zou steken. Van mij is het intussen bekend dat ik denk dat onze virologen in een letterlijke collectieve verdwazing zijn terecht gekomen. Gevolgd door politici die van alles angst hebben: van het virus, van hun verantwoordelijkheid, van de kiezer, van de andere partijen, van het klimaat en van zichzelf.


Denkpolitie spelen en mensen uitsluiten omdat ze een bepaald gedacht hebben, is zo 20ste eeuw. De inclusieve samenleving is er voor iedereen. Geen discriminatie op basis van denken a.u.b. Het is nogal wiedes dat we met Vrijheid niet gaan meedoen aan een extreemrechts programma. Dat staat haaks op de waarden van het humanisme die we verdedigen. We hebben trouwens met een zeer grote meerderheid het amendement om landen te organiseren op basis van taal, weggestemd. We willen dat een kleine staat zorgt voor de mensen, evident zonder onderscheid.


Onze humanistische benadering houdt in dat we geen mensen uitsluiten uit de maatschappij als paria’s omdat ze een ander gedacht hebben. De samenleving is inclusief, ook op vlak van wat er in uw hersenen zit. De voorbije maanden hebben trouwens aangetoond dat we extreemrechts of de communisten niet echt nodig hebben om af te glijden naar een totalitaire staat. Een virus en een paar wetenschappers die denken dat ze de gezondheidszorg kunnen voorspelbaar maken, volstaan.


Sarah Mellis heeft het op De Afspraak uitstekend gedaan. Deze keer voldoende warm gekleed gelukkig. Of ze had nog de vest van Rik Torfs moeten aandoen. Zonder veel voorbereiding, één uur op voorhand gevraagd, 21 jaar, geen debatervaring, … En dan in debat met een voorzitter van een regeringspartij die schuddebollend totaal foute cijfers als de echte wetenschap verkoopt. Il faut le faire.


Of de Frele Sarah extreme gedachten heeft die ter rechter zijde te situeren zijn, het zal mij dus een hele beenhouwerij droge worstjes wezen. Eerlijk: ik ken het vrouwtje maar pas, en ik denk dat ze zo’n gedachten niet heeft. En als dat zo is, is ze zeer erg welkom bij de vrijheidsstrijders van de partij Vrijheid. Met wie we samen de maskerfabrikanten van extreemrechts bij de volgende verkiezingen een lesje gaan leren.


Want zeg nu zelf: de mensen een alternatief geven voor de uitgeleefde partijen en verhinderen dat ze uit armoe voor de maskerfabrikanten van Van Grieken moeten stemmen, dat is een werk van barmhartigheid.
___

Auteur: Michael Verstraeten
5,113 views151 comments

Recent Posts

See All

151 komentarzy


Deze regering overtreed al meer dan een jaar de Nuremberg Code.

Dat waar de nazi's voor veroordeeld zijn in 1947 en een misdaad tegen de mensheid was, is volgens onze overheid anno 2021 "de normaalste zaak" van de wereld???!!!

Dit is criminaliteit in de zuiverste zin van het woord en nu willen ze dit toedienen aan kinderen???!!! Joseph Mengele verbleekt hierbij!!!

Een kind van 12 kan zelfs gevaccineerd worden zonder ouderlijke toestemming?!

Maar je kind krijgt geen sigaretten mee als hij die zou gaan halen voor zijn ouders, mag geen alcohol drinken of roken(wat begrijpelijk is) maar zou dan wel instaat zijn om zichzelf te laten inspuiten met een experimenteel goedje?! Compleet GESTOORD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Polub

Kan iemand mij nu eens uitleggen hoe we vermijden dat mensen op IZ komen te liggen? Is het door meer ziekenhuizen te bouwen, er meer bedden in te zetten plus de nodige apparatuur? Waar gaat men het personeel vinden? In RoemenIë? Weet dat niet enkel geld belangrijk is maar ook dat je de mensen er voor moet hebben. Ga ik me moeten laten omscholen? Of: gaan we er voor zorgen dat er geen intergenerationele overdracht meer mogelijk is door "the kids" niet naar meenee en peepee te sturen voor de opvang en de pakskes? Of zijn die cijfers van de ziekenhuizen overdreven (lees: fake news) en is de oproep van die artsen en het zorgpersoneel die hun werk met hart en ziel uitoefenen…

Polub
Odpowiada osobie:

enkele inkijkjes om een andere kijk te krijgen:

https://hetanderenieuws.nl/weekoverzicht-26-11-2021-jeroen-en-willem-nemen-de-week-door/

Polub

Dirk De Wolf
Dirk De Wolf
25 lis 2021


Polub

Maria Serraris
Maria Serraris
25 lis 2021

En we staan in de standaard ,vooraan bestempeld als extreem rechts

media ,schaam jullie


Polub
Odpowiada osobie:

Inderdaad. Marsorder van de vrienden van Van Ranst en een anonieme Stazi 2.0-website genaamd "het observatorium".

Polub

Vandenbroucke: “Wat mij betreft kunnen kinderen vanaf vijf jaar al in januari gevaccineerd worden”

https://www.hln.be/medisch/vandenbroucke-wat-mij-betreft-kunnen-kinderen-vanaf-vijf-jaar-al-in-januari-gevaccineerd-worden~ac9c760b/


Vandenbroucke is in elk geval voorstander. “Ik denk dat iedereen daarmee gebaat is”, zei hij.

Iedereen mee gebaat ???

Dit is de tabel van Sciensano zelf met betrekking tot de coronacijfers voor kinderen gespreid over een periode van 10 maandenGezonde kinderen lopen geen enkel risico in geval van doorbraakinfectie van Sars Covid 2

Waarom zouden we dan gezonde kinderen moeten platspuiten met gevaarlijke experimentele gentherapieën voor een banaal seizoensgebonden coronagriepvirus waar zij zelf niet ziek van worden ?

En voor de bomma moeten ze het ook niet doen want de gevaarlijke experimentele gentherapieën houden geen besmettingen tegen, voorkomen geen doorgave van besmettingen en de…


Polub
Odpowiada osobie:

Afspraak op 5 december!

Polub
bottom of page