top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Laat ons nu toch niet alleen...Denken die beleidsmakers nu werkelijk dat Belgische opa's en oma's hun kleinkinderen dit jaar al meer dan zeven maanden niet hebben kunnen/willen omhelzen? Martine Tanghe had er op de VRT blijkbaar geen probleem mee om de hare voor 2 miljoen kijkers kritiekloos in de armen te sluiten.


Deze FVDB-kerstschok is onmenselijk, asociaal en inhumaan. Andermaal een maatregel die niet gebaseerd is op data. Al was het maar dat er nog nooit een kerst was met Corona. Hoe kan men dan besluiten dat de takjes en kersballen van die sympathieke spar een mogelijk super spreader event zou kunnen zijn? Twee weken geleden deed Van Gucht iedereen investeren in mondmaskers, in een extra grote feestdis voor het bewaren van de anderhalve meter afstand en in grote hoeveelheden desinfecteer gel voor op tafel om daarna te horen dat je met 2 aan de salontafel kan gaan zitten op kerstavond. Want eerlijk, 1 persoon? Ga jij kiezen tussen vader OF moeder, tussen schoonvader of schoon... Oké, als je VDB als schoonzoon hebt dan maar beter alleen aan tafel (LOL).


Premier De Croo verklaarde in het parlement voorafgaand aan het overleg van het veiligheidscomité dat we moeten beseffen dat er velen de eindejaarsfeesten zullen beleven met een lege stoel aan tafel en dus alle voorzichtigheid geboden was. Wisten wij toen veel dat enkele dagen iedereen met vele lege stoelen kerst en eindejaar zouden moeten gaan vieren. En waarom? Om niks. Daags voor de lockdown van de horeca was Rt al gezakt tot 1.

De daling van de cijfers hebben dus niks te maken met de sluiting van de winkels en contactberoepen.


En nu? O wee diegenen die met anderhalve meter afstand samen de lichtjes in de kerstboom zullen bewonderen op 24 en 25 december 2020. Let op! Als u dit doet in de onverdachte nacht van 23 op 24 december is dat een pak minder gevaarlijk! De politie moeten dan waarschijnlijk haar uren opsparen voor de kerstrazzia... Waarmee w niks gezegd hebben natuurlijk.


Inmiddels...

Patrick Lecerf (MR), burgemeester van de gemeente Hamoir in de provincie Luik, zegt bij HLN dat hij de coronaregels met Kerstmis niet zal respecteren. “Ik nodig mijn kinderen uit, en mijn kleinkinderen”, klinkt het. “We zullen wel voorzichtig zijn en afstand bewaren.” Toch wil de burgemeester naar eigen zeggen niet oproepen tot burgerlijke ongehoorzaamheid.


Dat het Overlegcomité afgelopen vrijdag besliste om voor Kerstmis de maatregelen bijna niet te versoepelen, kan er bij de MR-burgemeester niet in. “Deze gezondheidscrisis vraagt veel inspanningen van ons allemaal”, zegt Lecerf. “Dat vertaalt zich in dalende cijfers, en dat verdient een beloning.”


Bouchez was er als de kippen bij om zijn enfant terrible op de vingers te tikken voor zoveel rebellie en normaal (!) gedrag. Eerst staat MR te roepen over het schokeffect van FVDB en 2 dagen later orden alle zeilen bijgezet om de niet wetenschappelijk onderbouwde, van de pot gerukte maatregelen, massaal te doen opvolgen. What a difference a day makes...


Waar het volgens hem op dit moment over gaat, is dat mensen de basisregels respecteren en niet in wachtrijen samentroepen aan winkels, of allemaal samen naar de kerstboom op de Grote Markt gaan kijken. “Wat stelt een klein kerstfeest met mijn kinderen dan voor?”, vraagt hij zich af. “We moeten het debat heropenen.”


Voor zij die gevaarlijke plannen hebben met kerst hoort daar geheel in de lijn van de mega reclamecampagnes in bij de neiuwsbrengers pro maatregelen, natuurlijk een culpabiliserende enquête bij. Zodat die "complottheoretici" zien en weten waar ze staan:
De mensen die deze lockdown zo nodig willen verderzetten zouden verplicht moeten worden bij te dragen aan de economische schade die dit veroorzaakt. De regering en de virologen hebben zelf toegegeven dat die sluitingen niet nodig waren. De 3de golf waarvan zij nu spreken wordt er een van faillissementen, depressies en zelfdodingen. Maar zij zitten graag veilig thuis in hun zeteltje, betaald door de staat die het geld haalt bij mensen die wel elke dag nog moeten werken.


Wat ons mateloos irriteert zijn diegenen die vinden nu een belerende fotopost op facebook te moet posten over een concentratiekamp tijdens de kerstperiode '40-'45, teneinde ons een geweten te schoppen, wis. Een zielig vergelijk, die de irrelevantie schetst tussen 2 totaal verschillende dingen en de polarisatie. M.a.w. moet men ons niet afschilderen als oorlogsmisdadigers tijdens kerst omdat we nu iets meer of minder uitbundig zouden feesten. Over normvervaging gesproken ... Wanneer verschijnen de eerste filmpjes van de foie gras-eenden? Deze posters krijgen van ons van hetzelfde laken een broek! Ook die fameuze coronabarometer is langs de achterdeur afgevoerd wegens niemand capabel om hem uit te werken. Ik zag op tv dat de coronacommissaris nu, na wekenlang hard nadenken, de coronaschakelaar heeft voorgesteld. Knopje omhoog: wel corona-alert, knopje naar beneden: geen corona-alert. Om het geheel nog duidelijker te maken, werd er bovendien met de kleuren rood en groen gewerkt, waarbij rood voor alarm staat en groen voor veilig. Jaja, ze zitten niet stil hoor, we zijn in goede handen...


Gaat u kerst alleen vieren?


1,555 views14 comments

Recent Posts

See All

14 Comments


Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Dec 10, 2020

Er zijn 3 recente mededelingen :

  1. In alle provincies stijgen de cijfers , niet toevallig 2 weken na het heropenen van de winkels . De coronaclub ( de regering met virologen en experts ) doen schijnheilig alsof ze niet weten waarom de cijfers stijgen maar ze hebben hun oplossing al klaar : de winkels terug dichtgooien . Tussen 24 dec. en 2 jan. zijn er veel mensen thuis en het idee dat die allemaal gaan rondlopen geeft hun de kriebels ( maar een kans op grote inkomsten : een zee aan boetes ) .

  2. Ze gaan drones inzetten om ons te controleren . Supertrut Annelies Verlinden zal zorgen dat er " een wettelijk kader " is zodat zowat alles is…

Like

patrickvermeiren
patrickvermeiren
Dec 05, 2020

😁😊🤗

Like

Matt Em
Matt Em
Dec 04, 2020

En ik durf nu al te wedden dat alle overlijdens van ouderen, waarvan nu nog de schuld wordt gelegd door corona men straks, na de vaccinaties, de smoes gaat gebruiken dat alle komende sterfgevallen deze mensen van ouderdom zijn gestorven.

Like

Matt Em
Matt Em
Dec 04, 2020

Luc en Johan,

We zullen zien wie volgend jaar tegen de zomer het gezondste is, de geprikten die dan al 2 spuiten hebben gehad of die mensen die vertrouwen op hun eigen immuunsysteem.


Van de niet geprikten weten we nu al met zekerheid dat die geen bijverschijnselen zullen krijgen.


Het is zelfs zo dat er grote kans is dat een gevaxte als een rondlopende superverspreider rondloopt en hooguit een paar dagen wat misselijkheid kan veroorzaken bij de niet geprikten, die daarna nog beter beschermd zijn.

Onder de oudjes die de spuit krijgen verwacht ik de komende maanden een golf van sterfgevallen en ik ben zeer benieuwd hoe ze zich daaruit gaan wegl*llen.

Like

Mario Verbruggen
Mario Verbruggen
Dec 04, 2020

Het is duidelijk wat men ons opdringt, telewerken, sociaal contact vermijden, voetbal/sport in het algemeen op tv kijken met lege stadions, muilkorf op als je buitenkomt, online aankopen bij de grote concerns, eten bestellen en laten leveren etc.....

Like
bottom of page