top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ledencongres - Resolutie 7 | oprichting politieke partij


“Viruswaanzin richt een politieke partij op. Deze partij heeft tot doel iedereen te verenigen die zich verzet tegen maatregelen inzake Covid die de economie wurgen en de vrijheden van de mensen beperken. We moeten ervoor zorgen dat zo’n beleid niet meer mogelijk zal zijn in de toekomst.”


Er is in ons land geen oppositie meer. Politici die het niet eens zijn met de maatregelen zwijgen uit schrik voor hun postjes. Uit schrik ook voor de kiezer. Op zeer grote uitzonderingen na. Het staatsmanschap is ver te zoeken. Zelfs de extreme uitersten zijn vergeten dat ze in de oppositie zitten en collaboreren gewoon met de meerderheid. Allemaal hebben ze gegokt op het verkeerde paard. In de plaats van zelf eens grondig na te gaan of dat paard niet gebrekkig was.


De mensen voelen zich meer dan ooit in de steek gelaten door de politici. Niet beschermd, niet gehoord. Steekvlampolitiek. Onderhandelingen in achterkamertjes. Onechte mededelingen. Gebrek aan authenticiteit. Niet zeggen waar het op staat. Rond de pot draaien. Het compromis wordt misbruikt om elke sterke opinie af te vlakken. Jarenlang gepalaver en tientallen ministers staan doortastende besluitvorming in de weg.


Politici bouwden eerst een staatsstructuur, en steken er zich dan achter weg om niets te doen. Het is wel altijd iemand anders die bevoegd is. De excuses zijn daar om er zich mee te bedienen. De virologen hadden het over het “absurde België” omdat hun absurde maatregelen nog een dimensie absurdisme bijkregen in de loop van het voorbije jaar.


Tal van groepen en organisaties tegen de maatregelen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een gezamenlijke politieke stem ontbreekt. Viruswaanzin wil deze stem leveren aan al wie zich kant tegen de maatregelen. Viruswaanzin wil deze stem bieden.


____

STEM MEE! - Schrijf u in voor het Groot Virtueel Ledencongres van Viruswaanzin | 14 maart 2021 via deze link - Nu al, zonder twijfel, de meest spraakmakende COVID-19-uitzending van het jaar! Op de verjaardag van de eerste lockdown in België schakelt Viruswaanzin een versnelling hoger. Vanuit onze eigen TV-studio gaan experten, juristen en professoren in gesprek en maken een evaluatie van de Belgische aanpak van deze pandemie. Schandalen worden uitgespit en getuigen geven tijdens deze live uitzending de collaterale schade een stem en een gezicht.


P.S.: Diverse regionale en nationale tv-kanalen hebben al aangegeven dat hun filmcrews op 14 maart 2021 naar onze studio afzakken. Niet te missen dus!


811 views17 comments

Recent Posts

See All

17 Comments


Dirk Landuyt
Dirk Landuyt
Mar 14, 2021

Yesss, en de naam kan van mij iets worden als "Herstel Orde en Recht (HRO)"

Like

Jm de Arriba
Jm de Arriba
Mar 09, 2021

Het probleem zit juist in het partijensysteem. Liefst meer directe democratie, een beetje het model van Zwitserland.

Like

Er zijn genoeg politieke partijen. Minder zou wenselijk zijn.

Like

annafm Vandevelde
annafm Vandevelde
Mar 06, 2021

Niet wenselijk nog een partij en viruswaanzin als een partij te gaan.Teveel partijen die veel blabla hebben en voor verkiezingen veel te veel beloven en ik vind dat viruswaanzin meer burgerbeweging moet blijven.Een burgerbeweging kan zich meer misschien inzetten als burgerparticipatie bijvoorbeeld.Sommige gemeentes hebben bijvoorbeeld in hun gemeente kritische burgers die wel degelijk iets kunnen veranderen.Ik heb mij daarvoor aangemeld maar al teveel helaas mensen hiervoor in dorp.Maar burgerparticipatie kan het systeem wel degelijk versterken. Erop inzetten loont de moeite.


Dat is tenminste mijn mening.


Like

Gewoon een bemerking.

Ik denk dat alle partijen , die ooit opgericht zijn, dit vanuit hun idealen deden. Maar als ik nu zie wat ervan over blijft is dit pure armoede . Macht corrumpeert.

Als ik zie dat schoolmeisjes die betogen meer effect hebben op het beleid dan verkozenen parlementariërs , zie ik het nut van een partij niet echt in. Politici hebben niet de moed om hun nek uit te steken. Hun eerste bekommernis is overleven binnen de partij.


Als jullie pas in 2024 in actie kunnen komen vrees ik dat het kalf al lang verdronken zal zijn.

Dat is nog 3 jaar . Hoe zal het leven er dan uit zien ?


Ik heb ook geen pasklare oplossing ,…

Like
Replying to

Iedereen die op dit forum actief is doet dat omdat hij op één of andere manier begaan is met de vrijheid van de mens. Dat onze basisrechten behouden blijven.

Maar om nu meteen de stap naar het oprichten van een partij te zetten , lijkt mij niet het beste idee. Een blinde kan zien dat de hudige democratie volledig failliet is.

Ik zelf stem al jaren blanco . Zelfs al haal je in dit land 30% van de stemmen , toch kunnen de anderen je volledig 'links' laten liggen. Zelfs al haal je maar met moeite 10% dan kan je toch nog de 1ste minister leveren. Is dat luisteren naar de stem van het volk ?

Het systeem is rot…


Like
bottom of page