top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ledencongres - Resolutie 7 | oprichting politieke partij


“Viruswaanzin richt een politieke partij op. Deze partij heeft tot doel iedereen te verenigen die zich verzet tegen maatregelen inzake Covid die de economie wurgen en de vrijheden van de mensen beperken. We moeten ervoor zorgen dat zo’n beleid niet meer mogelijk zal zijn in de toekomst.”


Er is in ons land geen oppositie meer. Politici die het niet eens zijn met de maatregelen zwijgen uit schrik voor hun postjes. Uit schrik ook voor de kiezer. Op zeer grote uitzonderingen na. Het staatsmanschap is ver te zoeken. Zelfs de extreme uitersten zijn vergeten dat ze in de oppositie zitten en collaboreren gewoon met de meerderheid. Allemaal hebben ze gegokt op het verkeerde paard. In de plaats van zelf eens grondig na te gaan of dat paard niet gebrekkig was.


De mensen voelen zich meer dan ooit in de steek gelaten door de politici. Niet beschermd, niet gehoord. Steekvlampolitiek. Onderhandelingen in achterkamertjes. Onechte mededelingen. Gebrek aan authenticiteit. Niet zeggen waar het op staat. Rond de pot draaien. Het compromis wordt misbruikt om elke sterke opinie af te vlakken. Jarenlang gepalaver en tientallen ministers staan doortastende besluitvorming in de weg.


Politici bouwden eerst een staatsstructuur, en steken er zich dan achter weg om niets te doen. Het is wel altijd iemand anders die bevoegd is. De excuses zijn daar om er zich mee te bedienen. De virologen hadden het over het “absurde België” omdat hun absurde maatregelen nog een dimensie absurdisme bijkregen in de loop van het voorbije jaar.


Tal van groepen en organisaties tegen de maatregelen schieten als paddenstoelen uit de grond. Een gezamenlijke politieke stem ontbreekt. Viruswaanzin wil deze stem leveren aan al wie zich kant tegen de maatregelen. Viruswaanzin wil deze stem bieden.


____

STEM MEE! - Schrijf u in voor het Groot Virtueel Ledencongres van Viruswaanzin | 14 maart 2021 via deze link - Nu al, zonder twijfel, de meest spraakmakende COVID-19-uitzending van het jaar! Op de verjaardag van de eerste lockdown in België schakelt Viruswaanzin een versnelling hoger. Vanuit onze eigen TV-studio gaan experten, juristen en professoren in gesprek en maken een evaluatie van de Belgische aanpak van deze pandemie. Schandalen worden uitgespit en getuigen geven tijdens deze live uitzending de collaterale schade een stem en een gezicht.

P.S.: Diverse regionale en nationale tv-kanalen hebben al aangegeven dat hun filmcrews op 14 maart 2021 naar onze studio afzakken. Niet te missen dus!


809 views17 comments

Recent Posts

See All
bottom of page