top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Mensifestatie: betogen volgens de regels (Brussel, 16/08)
Laten we duidelijk zijn: wij zijn geen complot theoretici, wij distantiëren ons van de 5G- polemiek, wij zijn geen anarchisten maar democraten, wij zijn politiek neutraal, wij zijn geen ontkenners van deze ziekte.


Corona maakt wel degelijk slachtoffers. Wij vinden dat de maatregelen van de overheid niet in verhouding staan tot de omvang en de dreiging van de ziekte. Deze coronacrisis is klein bier in vergelijking met de Spaanse Griep van een eeuw geleden.


Alle aandacht en middelen gaan nu naar corona, maar daardoor blijven andere groepen in de kou. Mensen hebben te laat of minder zorgen gekregen. Andere mensen stellen hun bezoek aan de dokter uit omdat ze bang zijn voor besmetting. En het aantal mentale problemen neemt toe, net als de vereenzaming bij senioren.


Er is een opbod van maatregelen van lokale besturen. Maar vooral de mondmaskerplicht slaat alles. De overheid doet er alles aan om de publieke opinie te beïnvloeden. Maar als het in Nederland zonder maskers lukt, waarom kan dat hier dan niet? Wij zijn toch geen kleine kinderen?


16 augustus 2020: We betogen volgens de regels

Pas nadat we de betoging hadden aangekondigd en georganiseerd in Brussel, werd het dragen van een mondmasker verplicht. Ook op de betoging dus.


We zijn daartegen een procedure gestart bij de Raad van State die zal worden behandeld op 20 augustus2020.


Dat wil zeggen dat er zondag zal moeten betoogd worden MET een mondmasker. We gaan de wet volgen, hoewel we het er niet mee eens zijn. We willen niet dat iemand een boete krijgt of dat we de volgende keer niet meer mogen betogen.


Wat zegt de minister - president in zijn besluit?

"Het dragen van een mondmasker dat de neus en de mond bedekt is verplicht voor alle personen van 12 jaar en ouder op de openbare plaatsen en op de voor het publiek toegankelijke private plaatsen over het hele grondgebied van het Brussels hoofdstedelijk gewest. Onder "mondmaskers" wordt verstaan: elke voorziening of stuk stof dat de neus en de mond van een persoon volledig bedekt."


Viruswaanzin, de organisator van de betoging, zal daarom aan de deelnemers die geen maskertje meehebben (hoewel dat dus in heel Brussel moet) "een stuk stof" ter beschikking stellen waarmee men de mond en de neus kan bedekken. We hebben omwille van de kostprijs gekozen voor een licht stofje waarmee u weinig hinder zal ondervinden. Weliswaar missen we nu een paar gordijnen. Maar wie maalt daarom.


Het dragen van dit stukje stof zal op zich al een protest inhouden. U zal het wel zien.


Kom zondag naar de Financietoren in Brussel en laat jouw protest horen!

https://rudivervoort.brussels/news_/het-dragen-van-een-mondmasker-wordt-verplicht-vanaf-vandaag-op-heel-het-brussels-grondgebied/

2,862 views57 comments

Recent Posts

See All
bottom of page