top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Met wat tapas ben je veiliger!


De revolutie verdampt en wat overblijft is het slijk van een nieuwe bureaucratie.___


We schreven het al eerder: Covid-19 laat mondaine 200-man traiteur feestjes aan zich voorbij gaan. Het grote gevaar schuilt aan de tafels van zelf-patatjes-kokende 10 kindergezinnen in de slecht verluchte woonkamer thuis. Arm Vlaanderen.


Maar met een ietsje voortschrijdend inzicht blijkt het virus nu nog veel selectiever dan eerder gedacht.


De eerste keer ‘avondklok’ voor de Brusselse horeca, daar viel maandag zo rond de klok van 23 uur nog niet veel van te merken. Nee, vol zaten de terrasjes en cafés in het centrum niet, maar dat is eigenlijk nooit het geval op een maandagavond. Zeker niet wanneer die eerder druilerig is qua weer. 


In café Kafka (what's in a name) leek niemand zich al klaar te maken om huiswaarts te keren. Hoefde ook niet, want de zaak mag wel nog openblijven tot 1 uur. Er staan immers tapas op de kaart, en waar je ook iets kan eten, geldt het vervroegde sluitingsuur niet. 


Geachte mijnheer de voorzitter van Celeval, Tom Auwers: Vroeger begrepen we niet waarom we op onze vragen geen antwoorden kregen. Thans begrijpen we niet waarom we de vragen stelden want er zijn geen antwoorden.


Wie bedenkt dit allemaal bij Celeval. Expert Blindness ten top!____

STOP de viruswaanzin!

Als politici blijven capituleren voor de virologen wordt onze democratie een virocratie.

Elk plezier wordt geofferd in de strijd tegen het virus, en elke feest- en cultuurzaal wordt drooggelegd en herschapen in een mortuarium van doffe ellende. Sluitingsuur, uitgaansverbod en nachtklok, de verbodsideologie is besmettelijk.

De mondkapjesplicht heeft absurde dogmatische vormen aangenomen die ons economisch en sociaal ten gronde richten. De economische giganten, van Colruyt tot Amazon, worden met megasprongen groter en rijker terwijl onze kleine winkeliers en zelfstandigen gedecimeerd worden. Iedereen wordt opgehokt in sociaal isolement, elk voor zich in zijn eigen bubbel. Er sterven meer oudjes van eenzaamheid dan in het ziektebed. Angst wordt een gewoonte, en gewoonte een depressie. Het leven wordt gemarginaliseerd en het hart wordt weggesneden uit ons sociaal weefsel.

De "collaterale" schade wordt steeds groter. De maatregelen doden. De conclusies van Viruswaanzin zijn bijzonder sterk en wetenschappelijk gedocumenteerd. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen (bvb. lockdown, mondmaskers en de avondklok) - dat bewijzen nu ook de recentste data. Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie


1,172 views15 comments

Recent Posts

See All
bottom of page