top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Naar Raad van State: het moet nu stoppen!
De avondklok in de provincie Antwerpen is de eerste soortgelijke maatregel die in ons land op grote schaal wordt toegepast sinds de Tweede Wereldoorlog.


Een avondklok die qua uitvoering mag rekenen op burgemeesters die ook steeds meer macht krijgen toebedeeld. Een avondklok die qua proportionaliteit geen enkele motivering vindt in haar toepassing.


Mr. Verstraeten van Legal Practice vraagt binnenkort bij De Raad van State de onmiddellijke nietigverklaring van:

  • De Politieverordening van de gouverneur van de Provincie Antwerpen van 29 juli 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19.

  • Het Ministerieel Besluit van 30.6.2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid – 19 te beperken.

We houden u op de hoogte van het verder verloop in deze procedure.


_____ Dergelijke gerechtelijke procedures zijn niet gratis. Maar viruswaanzin zal zich blijven inzetten voor het respecteren van onze rechten. De feiten zijn gekend, onze argumentaties bijzonder sterk. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen. Waaronder een avondklok uitgevaardigd door een provinciale gouverneur zonder die bevoegdheid, die wordt verdedigd door een volmachtenregering die niet gelinkt is aan de verkiezingsuitslagen.

Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie

2,165 views8 comments

Recent Posts

See All
bottom of page