top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Naar Raad van State: het moet nu stoppen!
De avondklok in de provincie Antwerpen is de eerste soortgelijke maatregel die in ons land op grote schaal wordt toegepast sinds de Tweede Wereldoorlog.


Een avondklok die qua uitvoering mag rekenen op burgemeesters die ook steeds meer macht krijgen toebedeeld. Een avondklok die qua proportionaliteit geen enkele motivering vindt in haar toepassing.


Mr. Verstraeten van Legal Practice vraagt binnenkort bij De Raad van State de onmiddellijke nietigverklaring van:

  • De Politieverordening van de gouverneur van de Provincie Antwerpen van 29 juli 2020 betreffende aanvullende maatregelen in de strijd tegen het coronavirus COVID-19.

  • Het Ministerieel Besluit van 30.6.2020 houdende dringende maatregelen om de verspreiding van het coronavirus Covid – 19 te beperken.

We houden u op de hoogte van het verder verloop in deze procedure.


_____ Dergelijke gerechtelijke procedures zijn niet gratis. Maar viruswaanzin zal zich blijven inzetten voor het respecteren van onze rechten. De feiten zijn gekend, onze argumentaties bijzonder sterk. Wat niet kan gezegd worden van de onderbouwing van de meeste maatregelen. Waaronder een avondklok uitgevaardigd door een provinciale gouverneur zonder die bevoegdheid, die wordt verdedigd door een volmachtenregering die niet gelinkt is aan de verkiezingsuitslagen.

Steun viruswaanzin.be in haar strijd tegen de disproportionele en niet wetenschappelijk onderbouwde vrijheidsbeperkingen en van-de-pot-gerukte-verplichtingen. Elke donatie is welkom: https://www.viruswaanzin.be/donatie


2,169 views8 comments

Recent Posts

See All

8 Comments


Serge Boeckx
Serge Boeckx
Aug 21, 2020
Like

Victor, Gniadek
Victor, Gniadek
Aug 20, 2020

Waarom alle partijen zwijgen erover? Allemaal lafaards en broekschijters, of slapende brave maar naieve burgers? Ik heb ergens gelezen " Wie gaat slapen in democratie, kan wakker worden in dictatuur" In september plannen ze tweede lock-down dus tijd dringt...

Wat kunnen wij doen als binnenkort worden wij van internet afgesneden? Of alle kritische media kanalen worden afgesloten? Ik heb een slecht gevoel...

Like

Hoi, blij met jullie aktie. Ik ken per toeval een staatsraad. Wat blijkt: die mensen van de raad van state zijn net als Von Ransig. Ze zijn bang en geloven alle onzin.

Like

Matt Em
Matt Em
Aug 06, 2020

Beste Marijke en Noel,

Sluit je aan en doe mee om met zoveel mogelijk volk tegen die dictators op te treden.

Enkel de massa is het grootste wapen waar zij bang voor zijn.

Like

noel demeulenaere
noel demeulenaere
Aug 06, 2020

hopelijk , mensen hebben jullie daar geluk , en vinden jullie daar gehoor......en zijn die rechters ook niet Bill gates gerelateerd

Like
bottom of page