top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ode aan GeertLieve Geert,


Geen betoog is zo overtuigend om de geloofwaardigheid van het corona-beleid te ondermijnen, als uw eigen verklaringen. En die van uw lieve collega's, niet te vergeten uiteraard! Bij de huidige laudatio wil ik u daarvoor van harte bedanken.

Op 1 augustus zei u zo duidelijk, niet voor interpretatie vatbaar, dat na de Britse vermaledijde Freedom Day, de cijfers moesten stijgen. De officiële cijfers daalden echter, en u vond onomwonden dat dat onmogelijk was.

Op 3 augustus zag u het licht: de cijfers waren terug gaan stijgen! De manier waarop u het weekend-effect, en de stijging van maandag tegenover zaterdag en zondag, heeft gebruikt om de journalist die u verhoorde (schandelijk hard!), was meesterlijk. Geen woord kwam er nog uit! Indrukwekkend. Weten die kiekens van de gazetten veel dat het voorbije half jaar de cijfers elke maandag gestegen zijn. U haalde wellicht uw inspiratie bij een collega die eerder al een filmpje duidelijk maakte hoe doodgewone cijfers uit hun context gerukt kunnen worden, om ze dan als iets anders voor te stellen aan de kiekens van de gazetten. Meesterlijk was u, ik herhaal het.

Op 6 augustus zijn de cijfers nog niet sky high gegaan. En wat doet u? U zwijgt. Er heerst stilte. Wat een strategisch vernuft! Wat een charisma. Ook uw 1200 en meer Britse Collega's die met buikpijn en opstoppingen zaten te wachten op doomsday en daarover open brieven schreven, behouden het stilzwijgen. Sterk. Zeer sterk.

Eerder waren er de andere wonderen die u aan het land heeft geschonken. De corona-apps. Een wonder van techniek. Gefaald en afgevoerd. De contact-tracing. Een wonder van menselijk contact. Gefaald en gefaald. De plastieken schermen. Daarmee, lieve Geert, heeft u ons hartelijk laten lachen. Er schuilt ook een stand-up grappenmaker in u! Heerlijk is dat.


Ook toen de regering met die schermen met 20 rond één tafel zat. De tranen rolden over onze wangen. Uw collega's van Sage zeggen nu dat die schermen wellicht tot meer besmettingen hebben aanleiding gegeven. Meesterlijk!

Uw lockdowns en mondmaskerplicht. Schitterende innovatieve experimenten met het klootjesvolk! Hun vuil water in Marseille toont aan dat het geen effect had op de curves. Het is hun eigen schuld! U bent zo verheven boven hen. Kwakzalvers als Ioannidis, Toussaint en nog een paar andere onderkruipers van professoren hadden ook al aangetoond dat ze niet werkten. Maar hun studies waren gebaseerd op de PCR-tests, en daar doet u niet aan mee. U bent veel te slim om zo'n prutstesten met zo'n grote foutmarges in plus en in min, te gebruiken. Het afvalwater van het klootjesvolk is een stuk interessanter.

Looplijnen, éénrichtingsverkeer, verbod op markten en andere gezelligheden buiten in open lucht. U vond het buitenshuis genot niet meer kunnen. Uw collega liet in een publiek verhoor van het Burgemeestertje van Middelkerke bij vergissing vallen dat maatregelen buiten geen zin hebben. Maar daar stoort u zich niet aan. U zette moedig door!

Dat de jeugd niet meer mag fuiven, is hun verdiende loon. Fuiven is uit de tijd. Evenementen ook. Dat zijn zaken die alleen maar de bomma dood doen. Dat de bomma toch massaal in de woonzorgcentra is gestorven, is van minder belang. Kwakzalver Ioannidis kwam zeggen dat jullie die mensen onder de bus hebben gegooid, en de rest beschermd. Wat kan die zagen zeg!

U doet het voor een ander! U doet alles voor een ander, maar in bijzonder ook de vaccinaties. U heeft het klootjesvolk laten weten dat ze na vaccinatie niet meer besmet kunnen worden. Wat een sterke zet was me dat! Heel Europa heeft dat meegenomen en een heus corona-paspoort gerealiseerd. Al wie gevaccineerd is hoeft geen tests meer te ondergaan. Zelfs al zijn ze ziek, het paspoort geeft hen nog overal toegang. Briljant om iedereen te overtuigen zich te laten vaccineren. Voor een ander.

Pasjes intussen allerhande. U bent zo'n succes! Het leuke aan die pasjes is dat ze vooral de besmette mensen die nog niet ziek zijn, niet onderscheiden. Die laten ze gewoon door! Zo blijft het werk in de wereld. Wat een inzicht! Wat een vernuft!

U houdt, net zoals uw collega's, de adem in voor het najaar en de winter. Als dan blijkt dat de vaccins toch niet zo succesvol zijn, dan heeft uw geen plan B gemaakt. Ha neen, want plan A, de lockdowns die niet werken, is een schitterend plan! Magistraal!

De ziekenhuizen hebben anderhalf jaar massaal geroepen dat de niet-farmaceutische maatregelen het middel zijn om hun capaciteitsproblemen op te lossen. Uiteraard krijgen ze dus geen flexibele versterking. Dat het klootjesvolk daar de dupe van is? Zeer terecht haalde u aan dat als ze balorig zijn, ze niet op dringende zorg moeten rekenen. Terecht! Hun eigen schuld, dikke bult.

Kortom, lieve Geert, wij mogen nog met 100.000 man betogen op 22 augustus, niets is vergelijkbaar met wat u doet tegen de maatregelen. Daarvoor willen we u van ganser harte danken.

U heeft een bijzonder groot hart om zo goed voor ons te zorgen! Dank u wel en vanavond om 20 uur gaan we massaal voor u een applaus aanheffen! En we houden de cijfers in de UK in het oog. Er komt ooit een dag dat die weer gaan stijgen, en dan, lieve Geert, zal u gelijk hebben. Ook al is dat over een paar maanden.

Uw dienstwillige.


2,871 views38 comments

Recent Posts

See All

38 comentarios


Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
15 ago 2021

Je hebt het waarschijnlijk reeds gemerkt :

GEERT IS TERUG !!! ( van vakantie in Spanje ? )

En zoveel aandacht als hij van ons allen en de media krijgt streelt enorm zijn ego .

Overlopend van nieuwe energie , juichend van blijdschap dat er een overlegcomité aankomt , dansend van vreugde dat we terug rood gaan kleuren op de kaart .

Hij zal zich uitleven als nooit tevoren

Kan hij zich terug wijden aan zijn levensdoel : Zijn steentje bijdragen aan het verpesten van het leven van een complete bevolking .


Me gusta

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
13 ago 2021

Met de aankondiging van voetbalmatchen bijwonen zonder mondmaskers en zonder afstand bewaren lijkt de vrijheid terug te keren . Ik zeg " lijkt " , want de gelegenheid voor pesterijen laten ze natuurlijk niet voorbij gaan . Een covid certificaat is al niet voldoende meer , je moet ook nog een Covid Safe Ticket hebben en een plaatsje gereserveerd hebben in een tijdsslot . En op tribunes of festivalweide mag je roepen en zingen en elkaar knuffelen maar voor je toegang krijgt moet je braaf MET MONDMASKER in een tijdsslot staan aanschuiven .

Er wordt ook met geen woord gerept wanneer er aan de idioterie van de plexi schermen een einde komt . Dat er geen beperking meer is o…

Me gusta

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
10 ago 2021

Opmerkelijke oproep van infectioloog Jeroen van der Hilst: “Versoepel nu voor ziekenhuizen weer vol liggen” (msn.com)


Ik viel bijna van mijn stoel .

Het is bijna ondenkbaar dat onze regering en hun pseudo-experten deze strategie zouden volgen .

Het filmpje onder het artikel is spijtig genoeg nog maar eens , tot den treure toe , een hymne aan het mondmasker en de opgelegde maatregelen .

Me gusta
Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
11 ago 2021
Contestando a

Erika Vlieghe: “Alles nu loslaten zou start schooljaar hypothekeren” | Binnenland | hln.be


Ze kon het niet laten om in de tegenaanval te gaan .

Spijtig dat ze daar weer de jeugd voor misbruikt .

Diezelfde jeugd die wordt voorgespiegeld dat ze in september zonder mondmasker naar school zouden kunnen ( in ruil voor het aanvaarden van de dubbele prik ) . Wedden dat de regering op die belofte gaat terugkomen ? En wat zal de jeugd zich dan bedrogen voelen ...

Me gusta

Wouter Biesemans
Wouter Biesemans
10 ago 2021

Gelukkig dat we onze opperfantast Geert nog hebben die op tijd en stond rampspoed over ons heen kiepert en ons het liefst van al terug zou opsluiten. Over zijn uit de lucht gegrepen voorspellingen is hieronder al genoeg gesproken maar wat blijft het opvallend stil in de hoek van onze andere experts. De stijgende cijfers van de voorbije weken zou hen moeten motiveren om in de pers weer luidkeels om verstrengingen te roepen. Dit gebeurt nu niet. Ook bepaalde gouverneurs die er vorige zomer een handje van weg hadden om ons ook bij een wandeling in het bos of over de dijk tot het dragen van een mondmasker te verpichten houden zich opvallend gedeisd. Onlangs verslikte ik mij …


Me gusta

Nog eentje voor Geert, die het allemaal zeer onverantwoord zal vinden:

Opvallende oproep van infectioloog: “Versoepel nu, anders li... - Gazet van Antwerpen (gva.be)


Me gusta
Contestando a

Het lijkt erop dat men stilaan uit de coma ontwaakt. In de kranten gaat het nog wel over C19 maar dat alles veel minder nadrukkelijk. Dat in combinatie met de feitelijk vanzelfsprekende andere geluiden zou een kentering kunnen inluiden.

En dan, dan zal men leren leven met corona, terwijl het al veel minder schadelijk is maar nog wel mensen zal besmetten.

Me gusta
bottom of page