top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ode aan GeertLieve Geert,


Geen betoog is zo overtuigend om de geloofwaardigheid van het corona-beleid te ondermijnen, als uw eigen verklaringen. En die van uw lieve collega's, niet te vergeten uiteraard! Bij de huidige laudatio wil ik u daarvoor van harte bedanken.

Op 1 augustus zei u zo duidelijk, niet voor interpretatie vatbaar, dat na de Britse vermaledijde Freedom Day, de cijfers moesten stijgen. De officiële cijfers daalden echter, en u vond onomwonden dat dat onmogelijk was.

Op 3 augustus zag u het licht: de cijfers waren terug gaan stijgen! De manier waarop u het weekend-effect, en de stijging van maandag tegenover zaterdag en zondag, heeft gebruikt om de journalist die u verhoorde (schandelijk hard!), was meesterlijk. Geen woord kwam er nog uit! Indrukwekkend. Weten die kiekens van de gazetten veel dat het voorbije half jaar de cijfers elke maandag gestegen zijn. U haalde wellicht uw inspiratie bij een collega die eerder al een filmpje duidelijk maakte hoe doodgewone cijfers uit hun context gerukt kunnen worden, om ze dan als iets anders voor te stellen aan de kiekens van de gazetten. Meesterlijk was u, ik herhaal het.

Op 6 augustus zijn de cijfers nog niet sky high gegaan. En wat doet u? U zwijgt. Er heerst stilte. Wat een strategisch vernuft! Wat een charisma. Ook uw 1200 en meer Britse Collega's die met buikpijn en opstoppingen zaten te wachten op doomsday en daarover open brieven schreven, behouden het stilzwijgen. Sterk. Zeer sterk.

Eerder waren er de andere wonderen die u aan het land heeft geschonken. De corona-apps. Een wonder van techniek. Gefaald en afgevoerd. De contact-tracing. Een wonder van menselijk contact. Gefaald en gefaald. De plastieken schermen. Daarmee, lieve Geert, heeft u ons hartelijk laten lachen. Er schuilt ook een stand-up grappenmaker in u! Heerlijk is dat.


Ook toen de regering met die schermen met 20 rond één tafel zat. De tranen rolden over onze wangen. Uw collega's van Sage zeggen nu dat die schermen wellicht tot meer besmettingen hebben aanleiding gegeven. Meesterlijk!

Uw lockdowns en mondmaskerplicht. Schitterende innovatieve experimenten met het klootjesvolk! Hun vuil water in Marseille toont aan dat het geen effect had op de curves. Het is hun eigen schuld! U bent zo verheven boven hen. Kwakzalvers als Ioannidis, Toussaint en nog een paar andere onderkruipers van professoren hadden ook al aangetoond dat ze niet werkten. Maar hun studies waren gebaseerd op de PCR-tests, en daar doet u niet aan mee. U bent veel te slim om zo'n prutstesten met zo'n grote foutmarges in plus en in min, te gebruiken. Het afvalwater van het klootjesvolk is een stuk interessanter.

Looplijnen, éénrichtingsverkeer, verbod op markten en andere gezelligheden buiten in open lucht. U vond het buitenshuis genot niet meer kunnen. Uw collega liet in een publiek verhoor van het Burgemeestertje van Middelkerke bij vergissing vallen dat maatregelen buiten geen zin hebben. Maar daar stoort u zich niet aan. U zette moedig door!

Dat de jeugd niet meer mag fuiven, is hun verdiende loon. Fuiven is uit de tijd. Evenementen ook. Dat zijn zaken die alleen maar de bomma dood doen. Dat de bomma toch massaal in de woonzorgcentra is gestorven, is van minder belang. Kwakzalver Ioannidis kwam zeggen dat jullie die mensen onder de bus hebben gegooid, en de rest beschermd. Wat kan die zagen zeg!

U doet het voor een ander! U doet alles voor een ander, maar in bijzonder ook de vaccinaties. U heeft het klootjesvolk laten weten dat ze na vaccinatie niet meer besmet kunnen worden. Wat een sterke zet was me dat! Heel Europa heeft dat meegenomen en een heus corona-paspoort gerealiseerd. Al wie gevaccineerd is hoeft geen tests meer te ondergaan. Zelfs al zijn ze ziek, het paspoort geeft hen nog overal toegang. Briljant om iedereen te overtuigen zich te laten vaccineren. Voor een ander.

Pasjes intussen allerhande. U bent zo'n succes! Het leuke aan die pasjes is dat ze vooral de besmette mensen die nog niet ziek zijn, niet onderscheiden. Die laten ze gewoon door! Zo blijft het werk in de wereld. Wat een inzicht! Wat een vernuft!

U houdt, net zoals uw collega's, de adem in voor het najaar en de winter. Als dan blijkt dat de vaccins toch niet zo succesvol zijn, dan heeft uw geen plan B gemaakt. Ha neen, want plan A, de lockdowns die niet werken, is een schitterend plan! Magistraal!

De ziekenhuizen hebben anderhalf jaar massaal geroepen dat de niet-farmaceutische maatregelen het middel zijn om hun capaciteitsproblemen op te lossen. Uiteraard krijgen ze dus geen flexibele versterking. Dat het klootjesvolk daar de dupe van is? Zeer terecht haalde u aan dat als ze balorig zijn, ze niet op dringende zorg moeten rekenen. Terecht! Hun eigen schuld, dikke bult.

Kortom, lieve Geert, wij mogen nog met 100.000 man betogen op 22 augustus, niets is vergelijkbaar met wat u doet tegen de maatregelen. Daarvoor willen we u van ganser harte danken.

U heeft een bijzonder groot hart om zo goed voor ons te zorgen! Dank u wel en vanavond om 20 uur gaan we massaal voor u een applaus aanheffen! En we houden de cijfers in de UK in het oog. Er komt ooit een dag dat die weer gaan stijgen, en dan, lieve Geert, zal u gelijk hebben. Ook al is dat over een paar maanden.

Uw dienstwillige.


2,871 views38 comments

Recent Posts

See All
bottom of page