top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Opengooien horeca leidt tot minder besmettingen
In Nederland lekt een explosieve nota van Ministerie Economische Zaken


In de Tweede Kamer wordt met verbazing gereageerd op een gelekte notitie van het ministerie van Economische Zaken: daarin staat dat het openen van restaurants het aantal coronabesmettingen eerder zal doen dalen dan stijgen. Koninklijke Horeca Nederland hoopt dat de horeca morgen meteen open kan.


De geheime notitie is ingezien door RTL Nieuws en zou vandaag zijn besproken tijdens kabinetsoverleg over de aanpak van het coronavirus. Met het stuk in de hand proberen minister Eric Wiebes en staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken) de coronaregels voor de horeca te versoepelen.


In de notitie staat dat het aantal besmettingen weer stijgt óndanks volledige sluiting van de horeca. Wiebes en Keijzer concluderen volgens RTL Nieuws dat ‘met een dichte horeca het r-getal weer wat oploopt, wat suggereert dat de invloed van de horeca op het r-getal zeer klein is en dat de daling en stijging sinds 14 oktober anders verklaard moet worden’.


‘Onveilig thuisbezoek’

Volgens de bewindslieden lopen mensen vooral corona op in de thuissituatie. Door eetgelegenheden en restaurants weer te openen, zou ‘het onveilige thuisbezoek’ flink ingeperkt kunnen worden. Doordat de restaurants zich aan strikte coronaprotocollen houden, zou het ‘goed denkbaar’ zijn ‘dat de r-waarde zal dalen’. Kortom, door heropening van restaurants zou het aantal besmettingen kunnen zakken.

Wiebes en Keijzer, eerder dit jaar tijdens een persconferentie © ANP Koninklijke Horeca Nederland kent het document ook en onderschrijft de conclusies: ,,Cijfers van het RIVM tonen aan dat sinds 31 augustus slechts 1,1% procent van alle besmette personen te herleiden is naar de horeca. Het aantal besmettingen is volgens het rapport door het sluiten van de horeca alleen maar toegenomen.” Volgens KHN kan de horeca een onderdeel zijn van de oplossing, in plaats van het probleem. De belangenorganisatie pleit ervoor dat deuren van caés en restaurants vanaf morgen weer opengaan. ,,KHN roept het kabinet op de uitkomsten van deze notitie mee te nemen in de persconferentie van vanavond, zodat deze vanaf morgen geëffectueerd kunnen worden.”


Keihard geraakt

GroenLinks-leider Jesse Klaver wil dat de notitie direct met de Tweede Kamer wordt gedeeld. ,,De horeca wordt kei- en keihard geraakt’’, zegt hij op Twitter. ,,Nu blijkt uit een gelekte notitie dat het sluiten van de horeca misschien wel slechter uitpakt voor de besmettingen dan openhouden.’’


Ook PVV-leider Geert Wilders eist opheldering. ,,Zij wel al die tijd voor de gek gehouden door het kabinet?’’, vraagt hij zich af. ,,Zijn horeca-ondernemers voor niks geslachtofferd? Waarom zijn ze nog steeds gesloten?’’


Vanavond maken premier Rutte en minister De Jonge (Volksgezondheid) bekend of de huidige coronamaatregelen worden versoepeld. De kans daarop is klein, vanwege het toenemende aantal besmettingen. Zo lijkt het erop dat het toegestane aantal gasten tijdens de feestdagen niet wordt verhoogd. Binnen het kabinet wordt hierover nog flink gesteggeld: een deel van de ministers is wél voorstander van versoepelingen.


En waar blijft Matthias De Caluwe?


___

Bron: PZC.nl

1,343 views7 comments

Recent Posts

See All

7 Comments


patrickvermeiren
patrickvermeiren
Dec 08, 2020

Metalen doosje is ook doeltreffend

😁😊🤗

Like

Matt Em
Matt Em
Dec 08, 2020

Kurt,

ik heb niet eens een 'smartfone' en ik wil zo een ding ook niet.

Vorig jaar eentje van mijn zoon gekregen, zo van 'Pa je moet met de tijd meegaan', maar een paar maanden later heeft hij hem teruggekregen. Ik heb een goedkoop toestelletje waarmee ik kan bellen, meer heb ik niet nodig. Smoelenboek en ander soort zogenaamde sociale media heb ik ook niet want wat is er nu sociaal als je door big brother in de gaten wordt gehouden en gecensureerd als je iets schrijft wat hun niet zint ?

Die enkele keer dat ik van de zomer een horeca bezocht, heb ik een willekeurig getal (beginnend met 06) ingevoerd en er nooit iets meer van gehoord. Dus…

Like

Een grote voorhamer kan wonderen doen😎

Like

@Kurt

Je kan ook je kompas en GPS uitschakelen op je smartdoos, en eigenlijk alles waarvoor je locatie gevraagd wordt.


Like

Wat ook niet ter sprake komt:

Onderzoek op toepassing van Ivermectine bij Covid 19 vergeleken met HCQ; met zeer goede test resultaten.

Zie ook hoogst informatieve bijdragen van Wolfconsultants in "170 cases" voor wat betreft aanvullende middelen bij het gebruik ervan.

https://zelfzorgcovid19.nl/ivermectine-erg-effectief-in-gerandomiseerd-klinisch-onderzoek/


Met dit geneesmiddel erbij zou het idee om de samenleving terug te openen wel eens kunnen lukken (you may say: I'm a dreamer, but I'm not the only one)


Like
bottom of page