top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Opnieuw verschalkt slechte wiskunde de politiciHet land plat. Strenge maatregelen voor een snotneus met keel-, - spier- en hoofdpijn.


Het is zo ver. Nederland ligt plat voor een snotneus met keelpijn. U kan dat niet geloven? Wel het is zo. En morgen volgen voor ons land zotte, niet werkende maatregelen. Voor hetzelfde.


De symptomen van Omikron zijn intussen gekend: hoofdpijn, spierpijn, vermoeidheid, soms een verstopte neus en keelpijn. Dit is geen covid-19 meer, maar iets anders. Een ziekte met andere symptomen is niet meer dezelfde ziekte. Zo is het al altijd geweest, maar niet met covid-19. Omikron een andere naam geven zou te veel mensen geen angst meer inboezemen.


Terecht trouwens. In Zuid-Afrika is Omikron al een paar dagen op de terugweg na een vertraging in de groei en een piek in het 7-daags gemiddelde op 17 december van nog geen 24.000 gevallen. Intussen gezakt naar 19.400 gemiddeld. Ter vergelijking: België had de voorbije dagen een piek van 18.000 gevallen, met 11,4 mio. inwoners tegen 60 mio. in Zuid-Afrika. Naar België teruggebracht gaat het dus om een piek van 4560 gevallen. Intussen verminderen de ziekenhuisopnames in Zuid-Afrika, die nooit zwaar gepiekt hebben. Het aantal doden is er bijzonder laag. De voorbije dagen gemiddeld minder dan 50 per dag.


Maar ook in Groot-Brittanië is Omikron wellicht al de piek voorbij. Sinds 16 december gaat het aantal bijkomende slechts beperkt hoger. Intussen zit het aantal doden ook op een laag niveau en is er nergens sprake van overbelasting van de ziekenhuizen.


Uit niets blijkt dat Omikron bijzonder dodelijk zou zijn, of dat er bijzonder veel ziekenhuisopnames te verwachten zijn.Dat was de realiteit. Nu de fictie.


“Britse wetenschappers”, zij weer, waaronder opnieuw Neil Ferguson en zijn team van het Imperial College, komen aandraven met een “dramatisch rapport”. Wie de moeite neemt om dat rapport te lezen zal vaststellen dat het gaat om een berekening van het aantal besmettingen bij vooral gevaccineerde mensen in vergelijking met de besmettingen met Delta. Daar weten we eigenlijk niets mee omdat 2 zaken niet worden meegenomen:


Hoe ziek worden de mensen?

Hoeveel mensen zullen besmet raken - waar ligt de piek?


U vindt daarop geen antwoord in het rapport. Meer nog, het rapport stelt dat er niet voldoende cijfers zijn in de UK om het effect op de hospitalisaties te berekenen.


Een ander rapport had het over 2 miljoen besmettingen per dag en 6.000 doden per dag. Deze studie gaat ervan uit dat Omikron eenzelfde dodelijkheid heeft als Delta. Wat totaal verkeerd blijkt te zijn.


Hoe lang nog gaan onze regeringen beslissingen nemen die mensenlevens kosten – de collaterale doden, een onbekend aantal in België – op basis van totaal verkeerd ingeschatte slechte wiskunde?


De mensen van Viruswaanzin waren al in april 2020 actief om aan iedereen mee te delen dat de maatregelen gebaseerd zijn op verkeerde aannames. Op verkeerde statistiek. Op slecht geïnterpreteerde cijfers. De virologen die aan de basis liggen van de maatregelen, o.a. Neil Ferguson, hebben op 10.6.2020 voor het Brits Lagerhuis verklaard dat wat zij zeggen geen voorspellingen zijn, maar oefeningen binnen de assumpties die zij maken. Maar deze “spielereien” vormen wel de basis voor extreme maatregelen die verschillende landen nemen, en die ook door ons land weer dreigen te worden genomen.


Wij mogen verwijzen naar het boek van Michael Verstraeten, “Wereldkampioen Covid-19” waarin wordt aangetoond hoe een totaal verkeerde aanpak op basis van foute wiskunde, aanleiding geeft tot niet werkende maatregelen.


Een aantal Europese regeringen heeft nog altijd niets geleerd.


Opnieuw gaan we dezelfde richting uit. Opnieuw, en steeds meer extreem, op basis van totaal verkeerde informatie die gek genoeg voor waarheid en voor reële voorspellingen wordt gehouden.


Het wordt tijd dat het doordringt bij politici dat zij zich daarmee gigantisch in de eigen voet schieten. Dit ondergraaft de geloofwaardigheid van politici fundamenteel en bijzonder zwaar. De gevolgen op lange termijn zijn niet te overzien.


Michael Verstraeten

Voorzitter Viruswaanzin V.Z.W.


____


5,253 views465 comments

Recent Posts

See All
bottom of page