top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Oproep: doe wat de regering niet doet!
Zoveel mogelijk delen aub. Wie zijn de risicopatiënten en wat kunnen ze doen?


Gezien de regering nog steeds geen campagne houdt om de risicopatiënten in te lichten, doen we het zelf. De volgende factoren zijn de belangrijkste risicofactoren, in de mate van belangrijkheid:


- Hoge bloeddruk. - Hart- en vaatziekten. - Diabetes. - Chronische longziekten. - Actuele kanker. - Chronische nierziekten.


Daarbij horen ook nog: ouder zijn dan 60, man, zwaarlijvig en roken. Meer details vindt u op de p. 18 e.v. van: https://covid-19.sciensano.be/…/Covid19/COVID-19_fact_sheet…

Een aantal suggesties van wat kan u doen als risicopatiënt: - Blijf zoveel mogelijk thuis. - Laat uw boodschappen doen voor u. - Als u toch gaat winkelen, doe dat dan in het eerste uur wanneer er nog niet veel volk is. - Als u bezoek heeft of op bezoek gaat, probeer dat dan buiten te doen. - Zorg ervoor dat je met één of 2 mensen geregeld fysiek contact hebt als je daar behoefte aan hebt. Bij voorkeur mensen die al Covid hebben gehad in het verleden. Of vraag hen om ook voorzichtig te zijn. - Zoek een bezigheid die u graag doet en waarvoor u niet in gezelschap van veel mensen moet zijn. Verwen uzelf geregeld. - Ga niet naar feesten of bijeenkomsten waar veel mensen samen zijn in een gesloten lokaal. - Probeer uw weerstand te versterken met o.a. zink en Vitamine D. Vraag uw huisarts om advies. - Gebruik geen openbaar vervoer. - Verdiep u in het gebruik van moderne communicatiemiddelen. - Maak geregeld een wandeling in de buitenlucht op een plaats waar u graag bent. - Als u toch besmet raakt, neem bij de eerste symptomen contact met uw huisarts en vraag deze om onmiddellijk medicatie te krijgen zodat u tracht te vermijden bijvoorbeeld een longontsteking te krijgen. Wacht niet.


Deel zoveel mogelijk!833 views2 comments

Recent Posts

See All

2 Comments


Volledig eens met mat-em.


Dat halfslachtig gedoe. Ik ben het niet eens met zulke voorstellen en raad af om zulks te delen. De oudjes zijn intussen al meer dan genoeg bang gemaakt.

De discrepantie tussen wat de leden delen en wat officieel voorgesteld word is huizenhoog.

Als er niets aan de hand is (er circuleert (g)een virus met nooit geziene agressiviteit)), dan is er niets aan de hand en moet je ook geen 'extra'(ivm het verleden en in verhouding tot andere doodsoorzaken) maatregelen gaan voorstellen. Door dit wel te doen, maak je je eigen versie van wat er werkelijk aan de hand is, ongeloofwaardig.

Je moet mi ook niet in de plaats willen treden van de (huis)arts. En dat is…


Like

Matt Em
Matt Em
Oct 26, 2020

En wat als de dokter mij doorverwijst naar het ziekenhuis voor een onderzoek, dat niets met corona te maken heeft, mij eerst verplicht om de test te laten doen, en dan eventueel bij positief ik eerst 10 dagen in quarantaine moet? En dat vóór ze ook maar iets onderzoeken!

Die test laat ik niet toe, want ik ben geen proefkonijn voor een of ander experiment.

Ik ben 66 en, voor zover ik weet, nog goed gezond, zeker geen griepverschijnselen, maar voor die test wil dat helemaal niets zeggen.

Like
bottom of page