top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

PERSBERICHT: Gezamenlijk online congres Viruswaanzin – InCi


14 maart 2021, op de verjaardag van de eerste zinloze lockdownmaatregelen, houden Viruswaanzin en InCi (Indépendants Citoyens) samen een online congres.


InCi is een nieuwe politieke partij die een aantal politieke initiatieven in Wallonië groepeert. Zoals Viruswaanzin strijdt InCi tegen de actuele coronamaatregelen. Wij delen de visie dat deze maatregelen niet werken en gebaseerd zijn op achterhaalde verkeerde wiskundige modellen. Beide groepen vinden dat de economie terug open moet, de mensen hun vrijheid moeten terugkrijgen, en we onmiddellijk terug moeten naar het normale normaal.


De regering is nalatig:


• De kwetsbaren worden niet beschermd: 57 % van de doden is gevallen bij de bewoners van de woonzorgcentra. Ook in de tweede golf.

• De collaterale schade wordt niet in rekening gebracht bij het afwegen van beslissingen: het aantal zelfmoorden wordt zelfs verzwegen.

• De zorg wordt niet versterkt, ook niet tijdens een Covid-jaar: er is enkel spreiding en de afbouw van de andere zorg.

• De huisartsen wordt afgeraden om medicatie te geven: pas als mensen erg ziek zijn in het hospitaal, krijgen ze wel de nodige medicatie. Too little, too late.


Dat zijn nog maar enkele van de grove tekortkomingen in deze verkeerde maatregelen. De politici blijven achter dit gekke beleid staan. Uit schrik voor het virus en uit schrik voor de kiezer. Schrik is meestal een slechte raadgever. Een belangrijk deel van de burgers voelt zich niet meer vertegenwoordigd door de politici. Maandenlang hebben we geprobeerd hen ervan te overtuigen dat er zeer zware negatieve gevolgen te verwachten zijn van dit beleid. Veel zwaarder dan het aantal doden dat zou zijn vermeden, als er al zijn vermeden. Maar niemand durft het aan de tegenstemmen een gezicht te geven.


Zoals InCi in Wallonië dat doet, wil Viruswaanzin het initiatief nemen om ook in Vlaanderen een nieuwe politieke partij op te richten. Een partij waar iedereen die dit beleid afkeurt zich in kan vinden. InCi en Viruswaanzin houden zich niet bezig met complottheorieën of veronderstelde plannen allerhande. We verenigen wat ons allemaal verbindt: wij willen een ander beleid. Maar we willen geen intellectueel racisme voor wat mensen op andere vlakken denken. Iedereen mag ons steunen en zijn mening hebben. De vrijheid van denken is een fundament van de mensenrechten. De huidige communistisch geïnspireerde indoctrinatie moet ophouden.


Op het congres zullen de leden stemmen over hoe we samen een alternatief kunnen bieden voor het huidige beleid. De hoofdthema’s zullen zijn:


• Collaterale schade. Wat met de verantwoordelijken daarvoor? Wat is de sociale impact?

• De gemaakte fouten. Hoe kunnen we dit rechtzetten?

• Wat met de media. Hebben de VRT en de RTBF nog een bestaansreden?

• Wordt Viruswaanzin een politieke partij? En hoe zal die dan heten?


Aan onze leden om daarover beslissen. Massaal en online, coronaproof conform de regels. Wie strijdt voor democratie en mensenrechten, vindt de rule of law en de grondwet geen vodje papier. Ook al strijden we tegen de maatregelen, we zullen ze toch volgen. Met frisse tegenzin.


Enkele dagen voor het congres gaan onze blogs op de websites open. Daar kunnen de leden discussiëren over de te nemen beslissingen. Het congres zelf wordt aangevuld met getuigenissen van gewone mensen. Met experten, intern en extern. We gaan zeggen waar het op staat. Geen blad voor de mond. Rechtuit en oprecht.


De pers kan het congres online volgen, en na het congres is er een online persconferentie. Geïnteresseerde journalisten sturen een mail naar info@viruswaanzin.be en krijgen kort voor de start van het congres dat zal doorgaan op 14 maart 2021 om 15 uur, een link om in te loggen.


1,112 views17 comments

Recent Posts

See All
bottom of page