top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

PERSBERICHT: Gezamenlijk online congres Viruswaanzin – InCi


14 maart 2021, op de verjaardag van de eerste zinloze lockdownmaatregelen, houden Viruswaanzin en InCi (Indépendants Citoyens) samen een online congres.


InCi is een nieuwe politieke partij die een aantal politieke initiatieven in Wallonië groepeert. Zoals Viruswaanzin strijdt InCi tegen de actuele coronamaatregelen. Wij delen de visie dat deze maatregelen niet werken en gebaseerd zijn op achterhaalde verkeerde wiskundige modellen. Beide groepen vinden dat de economie terug open moet, de mensen hun vrijheid moeten terugkrijgen, en we onmiddellijk terug moeten naar het normale normaal.


De regering is nalatig:


• De kwetsbaren worden niet beschermd: 57 % van de doden is gevallen bij de bewoners van de woonzorgcentra. Ook in de tweede golf.

• De collaterale schade wordt niet in rekening gebracht bij het afwegen van beslissingen: het aantal zelfmoorden wordt zelfs verzwegen.

• De zorg wordt niet versterkt, ook niet tijdens een Covid-jaar: er is enkel spreiding en de afbouw van de andere zorg.

• De huisartsen wordt afgeraden om medicatie te geven: pas als mensen erg ziek zijn in het hospitaal, krijgen ze wel de nodige medicatie. Too little, too late.


Dat zijn nog maar enkele van de grove tekortkomingen in deze verkeerde maatregelen. De politici blijven achter dit gekke beleid staan. Uit schrik voor het virus en uit schrik voor de kiezer. Schrik is meestal een slechte raadgever. Een belangrijk deel van de burgers voelt zich niet meer vertegenwoordigd door de politici. Maandenlang hebben we geprobeerd hen ervan te overtuigen dat er zeer zware negatieve gevolgen te verwachten zijn van dit beleid. Veel zwaarder dan het aantal doden dat zou zijn vermeden, als er al zijn vermeden. Maar niemand durft het aan de tegenstemmen een gezicht te geven.


Zoals InCi in Wallonië dat doet, wil Viruswaanzin het initiatief nemen om ook in Vlaanderen een nieuwe politieke partij op te richten. Een partij waar iedereen die dit beleid afkeurt zich in kan vinden. InCi en Viruswaanzin houden zich niet bezig met complottheorieën of veronderstelde plannen allerhande. We verenigen wat ons allemaal verbindt: wij willen een ander beleid. Maar we willen geen intellectueel racisme voor wat mensen op andere vlakken denken. Iedereen mag ons steunen en zijn mening hebben. De vrijheid van denken is een fundament van de mensenrechten. De huidige communistisch geïnspireerde indoctrinatie moet ophouden.


Op het congres zullen de leden stemmen over hoe we samen een alternatief kunnen bieden voor het huidige beleid. De hoofdthema’s zullen zijn:


• Collaterale schade. Wat met de verantwoordelijken daarvoor? Wat is de sociale impact?

• De gemaakte fouten. Hoe kunnen we dit rechtzetten?

• Wat met de media. Hebben de VRT en de RTBF nog een bestaansreden?

• Wordt Viruswaanzin een politieke partij? En hoe zal die dan heten?


Aan onze leden om daarover beslissen. Massaal en online, coronaproof conform de regels. Wie strijdt voor democratie en mensenrechten, vindt de rule of law en de grondwet geen vodje papier. Ook al strijden we tegen de maatregelen, we zullen ze toch volgen. Met frisse tegenzin.


Enkele dagen voor het congres gaan onze blogs op de websites open. Daar kunnen de leden discussiëren over de te nemen beslissingen. Het congres zelf wordt aangevuld met getuigenissen van gewone mensen. Met experten, intern en extern. We gaan zeggen waar het op staat. Geen blad voor de mond. Rechtuit en oprecht.


De pers kan het congres online volgen, en na het congres is er een online persconferentie. Geïnteresseerde journalisten sturen een mail naar info@viruswaanzin.be en krijgen kort voor de start van het congres dat zal doorgaan op 14 maart 2021 om 15 uur, een link om in te loggen.


1,112 views17 comments

Recent Posts

See All

17 Comments


Eddy Elyn
Eddy Elyn
Mar 01, 2021

We worden rond de oren geslagen

Na de reeds bekende coronavarianten

Met steeds meer varianten

Het scheelt geen twee dagen

Of daar zijn ze weer

Na de blauwe, de rode, de oranje en de groene

Nu de Californische, de New Yorkse, de Chicagosche

Tot in lengte van dagen

Blijft de inspuit industrie de allroundkampioene

Met voorsprong de rollercoster van een nieuwe cultus


Door Eddy Elyn

Like

Zoals we al geruime tijd doen hebben we ook deze woensdag 3 maart weer toelating voor een statische manifestatie op de Grote Markt in Mechelen van 20u tot 21u met als thema "stop de coronadictatuur". De toelating geldt voor 30 personen. Kom langs en sluit aan...

Like
Boudewijn Magnus
Boudewijn Magnus
Mar 01, 2021
Replying to

deze keer zal ik dubbel mijn best doen om er deze woensdag bij te zijn en jullie face to face te ontmoeten.

Like

Ik was van plan een naam te kiezen om een nieuwe burger regering te ontplooien zodat ik aan een website zou kunnen werken. Ik weet het, misschien een utopie zal je denken of naïef om te denken dat het ons zou kunnen lukken maar............" Wie niet waagt niet wint" .

Ik ben blij te horen dat er ook in wallonië werk gemaakt word van een nieuwe politieke partij. Het zou subliem zijn dat er een nieuwe belgische politieke partij zou kunnen worden opgebouwd. We hebben slechts 66% van de stemmen nodig , en zoals onze regeringsleiders het nu aan het verkorven zijn is dergelijke schoore meer dan reeël.

En ......Ja ik ben Vlaming maar ik ben ook Belg en dus…


Like
Replying to

Uw visie en standpunten zijn verrijkend. Toch zijn eerst en vooral een groep mensen nodig die hun nek uitsteken en het vuur aansteken om de kleine man opnieuw nieuwsgierig te maken dat ze mogelijks ook iets in te brengen zouden hebben. We moeten ook mensen die een bestuur aan kunnen op de vele verschillende vlakken weten warm te maken dat ze meestappen in het verhaal. Mijn inziens is dit het grootste probleem want de opdracht waar ze voor zullen staan met de argwaan die bij zoveel mensen heerst is ook niet min. Dus nee naïef ben ik niet om te denken dat we het zomaar voor elkaar krijgen. Maar zonder vonk geen vuur. Voor die vonk wil ik helpen zorgen.…


Like

Eddy Elyn
Eddy Elyn
Feb 27, 2021

Lieve lieve mensen ... dit is geen pandemie

Het is enkel een plandemie

Van verkondigers van pure angst

De bevolking tegen elkaar uitspelend

Maatregelen die collaterale doden veroorzaken

Iedereen opsluiten en vol spuiten

Want eenzaamheid duurt het langst

En is voor hen het rendabelste


Ach ja ... economie en mensenlevens verwoest

Na de volgers onder de volwassenen

Schieten ze hun pijlen af op de kinderen

Die zijn nog niet zo vastgeroest

Gemakkelijker te manipuleren

Deze jeugdigen kunnen hen niet hinderen

Ze te overspoelen met ingewikkelde

Medisch -technische argumenten


Onderzoeken ... heu ... welke onderzoeken

Naar de effectiviteit, de werkzaamheid en bijwerkingen

Van wat de vaccinmakers produceren

Dat is als vragen naar de slager die zijn eigen vlees keurt

Bovendien ..…


Like

Excellent initiative. May God bless the Viruswaanzin Team for all your unimaginable amount of work and all your most noble efforts. "Schrik is meestal een slechte raadgever." Fear is indeed a very bad advisor. Greed is probably even worse. We are at the point when mankind will have to decide to survive or to go extinct. PS: I wish I could participate, but I wouldn't be able to follow and contribute in real time to a discussion in Flemish. But if it would be made possible, I would be glad to be able to add my comments after the event

Like
bottom of page