top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

PERSBERICHT: biostatisticus Niels Hens


Het advies dat volgde uit het onderzoek naar het overheidshandelen bij de influenza-crisis in 2009 werd door Hine in 2010 mooi geciteerd: “Modellers are not court astrologers”.


Professor Richard Pawson citeert dit advies in zijn artikel gepubliceerd bij Sage op 5 november 2020. Hij komt tot de conclusie dat de complexiteit van Covid-19 niet toelaat om deze ziekte in een eenvoudig model op te nemen. Richard Pawson is niet eerste de beste. Deze hoogleraar ligt aan de basis van de bestuurskundige ingrepen van de voorbije decennia over de hele wereld. Hij eindigt zijn artikel als volgt: “What this body of work suggests is the avoidance of misplaced certainty and its replacement by adaptive policy and devolved decision making. Instead of trying to surpress the virus, it may be time to learn to live wit hit and concentrate on managing, minimizing and balancing risks.”


Nochtans ziet de Belgische regering nog steeds de virologen als de waarzeggers van de Wetstraat. Hoewel er in de voorbije maanden tientallen studies zijn die aantonen dat de maatregelen geen impact hebben op de curves. De wiskundige modellering waarop deze maatregelen zijn gestoeld is al lang achterhaald door de echte cijfers. Maar onze regering blijft in de illusie leven. Er wordt zelfs voorgesteld om de onwetenschappelijke maatregelen in te schrijven in een pandemiewet. De kwakzalverij tot wetgevende kunst verheven.


Op een persconferentie van deze week putte de wetenschapper van dienst Professor Niel Hens zich nochtans uit in uitgebreide voorbehouden en meldingen dat de “scenario’s” die hij had gemaakt helemaal niet zeker waren. Maar de premier bleef Oost-Indisch doof daarvoor. Dit waren de cijfers en de feiten. Al de rest was opinie. Geen journalist die zich vragen stelde bij die schouwspel waar de essentie van de regeringspolitiek zo treffend werd weergegeven: wat de wetenschap niet zeker weet – en ze zeggen het zelf - wordt voorgesteld als een vaststaand gegeven. Daarop wordt dan verder gebouwd tot het beleid een volkomen kakafonie wordt.


Het resultaat van het werk van Niel Hens? Als de maatregelen worden afgebouwd kunnen er 100 hospitalisaties zijn per dag (en dus zowat 26 doden) of 1500 hospitalisaties (dus zowat 400 doden per dag) op de piek die we dan gaan krijgen. Bijna niets dus of 2 keer de hoogste piek die de Belgische wereldkampioen Covid-19 heeft gehaald bij de tweede golf. Wat is het nut van zo’n “voorspelling” die geen voorspelling is maar een “scenario”? Men voorziet als opties tussen niets en de hoogste theoretische golf die de wereld heeft gekend. De 2 Belgische golven opgeteld.


Waarbij hij dan nog zegt dat hij het niet zeker weet. Eerlijk is eerlijk.


En de journalisten staan erbij en kijken ernaar. Geen hond die een ernstige vraag stelt. De keizer zonder kleren aan, maar dan veel erger. Een devote buiging voor zoveel exacte wetenschap. De feiten zijn gekend. Geen opinies, maar feiten die het beleid gronden.


En wat gebeurt er diezelfde week? Ondanks alle in voege zijnde maatregelen, stijgt de curve. Dat zijn pas feiten. Wie dan durft te zeggen dat de maatregelen niet werken, verkondigt geen opinie maar staat met zijn 2 voeten in de realiteit.

1,546 views11 comments

Recent Posts

See All

11 Comments


VAN RANST DEELT STOMENDE BRIEF JEFF HOEYBERGHS (HLN)

Werd op 27 februari gepubliceerd. Heb volgende reactie gestuurd naar HLN en weet nu al zo goed als zeker dat die door de redactie, wegens "niet politiek correct", niet zal gepubliceerd worden : "Bedankt Jeff, dit verzoekschrift zal zeker nog nuttig blijken als de desastreuze gevolgen van het covidbeleid meer en meer blootgelegd worden."

Update 28/02 : rond 8u is mijn reactie blijkbaar toch gepubliceerd in HLN (uit veel andere reacties in deze krant blijkt dat de bevolking stilaan doorheeft hoe zwaar Van Ranst en Van Gucht wegen).

Like
Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Feb 28, 2021
Replying to

Jeff slaat de nagel op de kop , de waarheid exact verwoord , Van Ranst pijnlijk in zijn blootje gezet . Iedereen is De Block al vergeten maar zij lag mee aan de geboorte van dit circus , samen met Wilmès .

Wel spijtig dat Jeff geen onbesproken verleden heeft, daardoor zal zijn initiatief niet au serieu genomen worden maar op basis van inhoud is het to the point .

Like

Zoals we al geruime tijd doen hebben we ook deze woensdag 3 maart weer toelating voor een statische manifestatie op de Grote Markt in Mechelen van 20u tot 21u met als thema "stop de coronadictatuur". De toelating geldt voor 30 personen. Kom langs en sluit aan...

Like

eline19vm
eline19vm
Feb 27, 2021

Beste mensen,

Anticipeer.

De on/off knop, schakel in een onafhankelijke modus, vertraag.


Wat zijn ziektekiemen? Bestaat het hoegenaamd? Ziek zijn is een oplossingsfase, in een lichaamsproces en staat zeker niet los van onze omgeving, hoe die vervuild is...lichtvervuiling, luchtvervuiling, aarde, water...de 4 elementen. (MILIEU is al genoeg om over te beginnen, het klimaat , daar hebben we niet zo een rechtstreekse impact)

Ziek zijn is eigenlijk genezen.

Dankzij je immuniteit gooit je lichaam weg wat niet bijdraagt tot een gezonde homeostase.


https://earthheroestv.com/programs/death-of-the-germ-theory-2021-57431-776ba2

en/of

herbeluister Interne keuken op radio 1 van vandaag over een boek 'Verweven Leven'.


Blijven hangen in een paradigma kan niet, er breekt een momentum aan waarin we dit herschrijven. Ten goede van wat leeft.

Like

Matt Em
Matt Em
Feb 27, 2021

Het grote probleem is dat wijzelf deze dictators die macht hebben gegeven.

Ze maken daar enorm misbruik van want dit hele gedoe heeft absoluut niets met gezondheid te maken. Boontje komt straks nog wel om zijn loontje.

Die macht weer afpakken is niet zo simpel, want eenmaal macht geproefd smaakt naar meer (ook dus €€€ en $$$) en die zullen ze niet zonder slag of stoot afstaan.


Ik zie het laatste stukje in de zin hierboven nog eens letterlijk uitkomen.

dan zijn de rapen gaar, maar is volgens mij de enige uitweg.

Ik heb nog ergens een katapult liggen. (cynisme mode = off / on )

Like
Replying to

Het probleem is dat het parlement, door ons verkozen, aan de kant is geschoven om de zogenaamde crisis op te lossen. De regering plus een select en geselecteerd (= niet tegensprekend) zootje experts regelt de boel zonder een kosten-batenanalyse te voeren. Zoals Viruswaanzin aanvoert doet het virus wat een virus moet doen en is het niet onder de indruk van welke maatregelen dan ook, integendeel.


Enige oplossing: parlementair debat en weg met de maatregelen.

Like
bottom of page