top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

RE: lidmaatschap VLD

Updated: May 17, 2022Aan de Statutaire Commissie van de

Vlaamse Liberalen en Democraten

T.a.v. Dhrn. Guy Vanhevele en Ludo Asselberghs,


Lieve Guy en Ludo,


Ik beschouw het als een heus wonder dat jullie na bijna driekwart jaar tot het besef zijn gekomen dat ik de partij de rug heb toegekeerd. Ik dacht eerlijk gezegd dat het zou duren tot aan de onderhandelingstafel voor de regeringsvorming in 2024 voor jullie het door hadden. Wellicht is jullie verscherpte aandacht het gevolg van de kans dat we elkaar daar niet gaan ontmoeten, gezien de kiesdrempel voor de VD wenkt.


Ik laat wel bewust de “L” uit de naam van de partij, omdat het liberalisme bij de partij tot het verleden behoort. Een verleden waartoe ik ook behoorde. Voorlopig laat ik de “V” nog staan omdat er anders niet veel meer overschiet. Deze “V” is afkomstig van de periode Verhofstadt toen we een brede volkspartij gingen maken. Met meer dan 20 % van de stemmen, weten jullie nog. Het kwam er toen op aan de Vlaams-Nationalisten van de Volksunie te recupereren. En inderdaad, we hebben toen een aantal coryfeeën binnengehaald. Waarna we een paar jaar later bij hoog en bij laag zijn gaan beweren dat we geen Vlaams-Nationalisten zijn. Toen nog waren ze welkom, nu worden ze beschimpt. Het zou dus beter zijn de naam te veranderen in BD: Belgische Democraten. Op zich niets op tegen. Een hypocriete “V” behouden is …, wel, een beetje hypocriet. De “D” is intussen ook wel problematisch geworden. Ja, we hebben nog verkiezingen. Het zou er nog aan mankeren. Maar democratie is meer dan verkiezingen. In een democratie behoort ook het respect voor de mensenrechten en voor minderheden te worden opgebracht. Laat daar nu de voorbije 2 jaar een huizenhoog probleem zijn gegroeid.


De VLD heeft in maart 2020 haar verstand afgezet en de politiek overgelaten aan een groep “experten”, die stuk voor stuk elke objectiviteit en onafhankelijkheid ontbraken. Hier en daar gemilderd door luid roepende drukkingsgroepen. Jullie hebben klakkeloos geloofd dat er een wereldwijde consensus bestaat over de goede werking van de coronamaatregelen. Wel, die consensus bestaat niet. Er zijn honderden wetenschappelijke artikels verschenen die deze maatregelen met de grond gelijk hebben gemaakt. Jullie weten toch nog dat in februari 2020 de WHO nog schreef dat deze maatregelen nooit eerder waren gebruikt en een experiment waren. Dat in China zou zijn gelukt omdat het aantal besmettingen daalde (beetje simplistisch want er zijn uiteraard ook ander factoren), en dus overal ter wereld moest worden uitgerold. Tientallen wereldvermaarde professoren hebben jullie ervoor gewaarschuwd dat de maatregelen niet zouden werken en de samenleving gingen ontwrichten. Jullie hebben niet naar deze wetenschappers geluisterd. Zij werden gecensureerd, en jullie vonden dat goed. Zij werden beledigd en belachelijk gemaakt, en jullie vonden dat goed. Zij werden genegeerd, en jullie hebben hetzelfde gedaan. Meer nog, jullie hebben de pluralistische media waarvoor ik samen met jullie zo hard heb gevochten, op zijn Chinees naar de duivel geholpen. Jullie zijn mee gestapt in het dogma dat de wiskundige modelbouwers voorspellers zijn: de astrologen van het Hof. Jullie hebben deze modellen, die al 20 jaar zwaar bekritiseerd worden, als de basis genomen voor het beleid. De “wetenschappers” die jullie hebben geadviseerd om dat te doen, zijn allemaal verbonden aan instellingen met belangentegenstellingen die in de miljoenen euro’s lopen. Jullie hebben hen toegelaten om bijzonder grof geld te verdienen met de beslissingen die ze zelf geadviseerd hebben. De staatskas werd geplunderd om totaal onzinnige maatregelen te nemen.


En het ergste van al: jullie hebben een pak collaterale doden gecreëerd en doden die nog zullen vallen. Jullie beleid dat was bedoeld om doden te besparen, heeft aan de andere kant doden gecreëerd. Hoeveel zijn het er in België, die collaterale doden? Jullie hebben er geen idee van omdat het jullie ook geen barst kan schelen. In de UK hebben ze er al meer dan 70.000 geteld. Mensen die niet dood zijn die door covid, maar door de maatregelen die jullie hier ook hebben doorgevoerd. Vertaal dat naar ons land en de VD heeft meegewerkt aan de creatie van zo ongeveer 10.000 dode Belgen. Dat is pas “open” en “liberaal”. Ermee rekening houdend dat jullie maatregelen ook voor geen anderhalve meter hebben gewerkt, en dus zowat geen doden hebben bespaard, is het saldo dus dat we 10.000 Belgische levens kwijt zijn. Wat moet ik denken van een regering die bijvoorbeeld schrijft dat de niet-covidpatiëntennoodzakelijk moesten sterven om de covidpatiënten optimale zorg te geven. Wat hebben de diabetici, de hartpatiënten en de kankerpatiënten misdaan om te moeten sterven voor covidpatiënten? Jullie hebben geluisterd naar “experts” die zeiden dat die doden de “focus” niet waren van het beleid. Die zullen we later wel tellen. Jullie hebben geluisterd naar “‘experts” die op 24 april 2020 vaststelden dat mensen door angst niet meer naar de dokter en het hospitaal durfden waardoor de “mortaliteit en de morbiditeit” toegenomen waren. Waarna jullie volop hebben meegeholpen om op zijn Chinees de bevolking te indoctrineren met angst. Omdat angst volgens de gedragspsychologen die jullie hebben ingezet een goede motivator is om de maatregelen te volgen. Waar ik al zowat een jaar voor heb gewaarschuwd heeft zich dan gerealiseerd. Maand na maand kon worden vastgesteld dat er “voortschrijdend inzicht” was dat jullie maatregelen niet konden werken. Er staan nog altijd in de supermarkt mensen karren te kuisen terwijl uw “experts” al meer dan een half jaar zeggen dat karren kuisen niets bijbrengt. Jullie hebben de zot gehouden met de mensen, en een pak doden veroorzaakt.


Dit beleid staat niet op zich. Sedert de val van het ijzeren gordijn zijn de pogingen om onze economie te controleren nog groter dan waar de toenmalige Sovjets maar van konden dromen. Jullie zijn de communisten links en rechts voorbijgestoken. In de plaats van te werken aan een kleinere overheid met minder belastingen - waarvoor de mensen al decennia lang voor ons hadden gestemd - hebben jullie perfect het tegenover gestelde gedaan. De mensen betaalden nog nooit zo veel belastingen als vandaag en de overheid is nog nooit zo diep aanwezig geweest in ons leven. Bedrijven laten ons land links liggen omdat investeren hier vaak een nachtmerrie is. De regulitis waaraan jullie vrolijk meewerken, heeft nog nooit zo zwaar doorgewogen op onze economie. Julie pogingen om tot “administratieve vereenvoudiging” te komen, zijn een lachtertje. Onze bedrijven kreunen onder het gebrek aan flexibiliteit. Jullie zijn er om de multinationals te dienen, maar de KMO’s kunnen jullie geen “flying fuck” interesseren. Om het met de woorden van één van jullie “topexperts” te zeggen.


Wat te denken van de afbraak van het pluralisme waar jullie volop aan meewerken. De sociale media worden gecontroleerd door de journalisten van Knack die als een moderne gedachtenpolitie de inquisitie op het internet verzorgen. De journalisten, zelfs van de staatsomroep, brengen geen nieuws meer maar verdedigen een standpunt. Vaak nog behoorlijk woke en doorspekt met een pedant links discours. Meer en meer ongegeneerd trouwens. Tot en met agressieve en beledigende uitvallen naar Jan en Alleman. Met Chinese hardnekkigheid zijn jullie omwille van een zwaardere griepale aandoening, ons privéleven binnen gedrongen. Tot in ons toilet, toen werd bepaald hoeveel mensen er van een feest buiten op toilet mochten gaan zitten. Jullie hebben mensen opgesloten in hun huis. Ondernemingen de zotste dingen laten doen. Investeringen vaak voor totaal niets die kort daarna alweer werden herroepen. Hoeveel plexischermen, die de besmettingen nog verhogen, staan er in ons land niet opgesteld? Jullie hebben zelfs maatregelen die doen terugdenken aan de apartheid doorgevoerd. Het covid safe ticket. Een brandversneller die voor nog meer besmettingen zorgde. De “Open VLD” die zorgt voor de uitsluiting van mensen en dan nog eens op TV leugens komt verkopen om de rest van de bevolking tegen diezelfde mensen op te zetten. Dat is iets dat zelfs in Zuid-Afrika niet gebeurde. Daar werden de zwarte mensen niet bovenop de maatregelen van de apartheid nog eens op TV met leugens uitgescholden door de premier. Ondanks jullie dure beloftes dat we niet in een pasjesmaatschappij zouden terechtkomen, zitten we er nu nog altijd in. Jullie werken ook volop mee met de verlenging van het internationaal pasje op Europees niveau, tot zelfs in 2023. Voor welk virus eigenlijk? Omikron, dat niet zo gevaarlijk is, loopt naar zijn einde. Maar toch werken jullie mee aan de apartheid op Europees niveau. Dat geeft alvast de indruk dat jullie ook meegaan in de richting van sommige gekke professoren die het neo-communisme willen invoeren met een social credit systeem op zijn Chinees. Ik hoor van de premier trouwens geen kritiek op zijn leermeester wat dat betreft. Het wordt tijd dat daar ook wat transparantie rond komt.


Jullie hebben de voorbije 2 jaar de apotheose van de mens- en bedrijfsonterende systeempolitiek doorgedreven. Een politiek waar de mensen en de ondernemers niet meer in het centrum van de belangstelling staan, maar allerlei modellen, systemen, voorspellingen, barometers en lobbygroepen. Jullie hebben zelfs de staatskas daarvoor tot onder de bodem leeggeplunderd.


Het wordt tijd dat de mensen terug centraal staan in een krachtdadige politiek van echte politici in de plaats van een troep van de eeuwige onderhandeling. Een kleine staat die tal van activiteiten waarmee de staat zich niet hoeft te bemoeien, afstoot. Dat is wat we met “Vrijheid” gaan doen. De mensen terug perspectief geven dat er een politiek kan zijn die er is voor hen. Een geloof dat jullie hen hebben ontnomen.


Wel, mijn lieve Guy en Ludo, wees welkom. Welkom ook voor jullie bij Vrijheid. We kunnen jullie niet beloven dat we een postje zullen hebben voor jullie. Vrijheid is geen permanent sollicitatiegesprek zoals de CD&V en jullie intussen zijn geworden. We kunnen jullie niet beloven dat we in de regering gaan zitten. We kunnen jullie en alle leden van de VD die het daar grondig beu zijn - en dat zijn er nogal wat - alleen beloven dat we een oprechte politiek van neo-humanisme gaan voeren. Dat we mensen die zich niet meer politiek vertegenwoordigd voelen een echt alternatief gaan geven. Geen opsmukmaskerade zoals extreem-rechts of de communisten. Echte aandacht voor de waarden van de verlichting en de centrale positie die de mens moet innemen. Met een prominente plaats voor vrijheid.


Is het dat niet wat ook jullie willen?


Bonjour, goedendag, en tot binnenkort bij Vrijheid!


Steven Arrazola de Oñate____


ARRAZOLA 18 02 22
.pdf
Download PDF • 104KB

3,048 views70 comments

Recent Posts

See All

70 Comments


Een van onze leden bij de wappies heeft Oekraïnse roots.

Alles wat ik reeds schreef herhaalde hij net op het forum. Van de neo-nazi die met Zelenski de "niet nucleaire status" van het land wou opgeven, Wit Rusland heeft dit nu ook gedaan.

Beide in navolging van Israël, Noord Korea, Iran en wat ik vergeet te noemen.

Ga het even lezen aub.

Aan u om te oordelen of dit allemaal leugens zijn van President Poetin, aan u om te oordelen of dit allemaal Russische propaganda is en om te oordelen of Walter een marionet van Poetin is.

Hier is de noodkreet van een Oekraïns-Russische familie.

Michael, leest u even mee, samen met uw vrouw aub.


https://detheorist.nl/forum/forumnieuws/432-maar-waarom-nu-pas#2076


Zoals velen van jullie…


Like
Replying to

Vrijheid geld blijkbaar alleen voor West-Oekraïeners…….

Ik vind het ook zeer frapant, na twee jaar van desinformatie van Covid door msm, waar hij zo tegen te keer ging, dat een voorzitter plots zo ongenuanceerd twittert……zonder enige vorm van objectiviteit. Zeer pijnlijk om te zien.

Ik volg de situatie ginder ook al veel langer op.

Voor zolang nog mogelijk, ook nu maakt big tech het bijna onmogelijk informatie te vinden die niet in lijn is met het narratief vd overheid. Zie de ban van RT op telegram recent bijvoorbeeld.

Partij vrijheid zou op haar achterste poten moeten staan.

Like

Michel Driessen
Michel Driessen
Feb 21, 2022

Er is geen tijd meer voor compromissen. De top van de politiek en het zakenleven moet voor de rechter worden gebracht voor eenvoudig te bewijzen misdaden en samenwerking met misdaden.


De EU en onze overheden zijn hopeloos corrupt. Wie daaraan twijfelt mag eens luisteren naar Nicolas Ullens - voormalig ambtenaar van Staatsveiligheid -:

https://www.youtube.com/channel/UC3Pj0G6C9WFki18L1TNg2XQ


Vergis u niet: dit zijn geen vrolijke feestneuzen, maar de meest sinistere criminelen. We hebben hier te maken met een wereldoorlog tegen mens en natuur met de hulp van groene partijen - de groene Khmer. (Niets desastreuzer dan "groene" technologie - elektrische auto's - brand op de Felicity Ace-, LED lampen, windmolens, zonnepanelen, ... Mijnbouw en haar energieverbruik vernietigen de planeet en de openbare financiën.)


Nogmaals:…


Like

Steven.... ILY!

Mensen zoals jij tonen het echte licht in de sombere tunnel!!


Ik volg niet alleen, ik doe vanaf nu actief mee!!


Lieve slimme mensen en... schapen!

Wordt wakker alsjeblieft! en neem het initiatief om jullie leven zelf te leiden en niet te laten lijden.


Schapen: Stop met bleiten en laat je STEM HOREN.


DRAAG OOK GEEN MASKER MEER MAAR LAAT JE ZIEN.


Like

Niet alleen het Covid beleid is gebaseerd op foutieve modellen; met het klimaatbeleid is het niet anders. De klimaat en Covid processen lijken frappant goed op elkaar:

· Men creëert een wereldomvattend probleem, een klimaatprobleem in het ene geval en een pandemie in het andere geval dat natiestaten niet kunnen oplossen.

· In beide gevallen is het beleid gebaseerd op (foutieve) wiskundige modellen.

· Men maakt de mensen bang. En de mensen zullen luisteren.

· De klimaat- en de Covidmaatregelen kosten massa’s geld.

· In beide gevallen worden afwijkende meningen niet getolereerd of dood gezwegen. In het slechtste geval wordt de afwijkende mening afgedreigd, verliest zijn onderzoek fondsen of zelfs zijn job.

· Het doel is het kapitalisme te v…


Like
Replying to

En toch heeft de coronahoax zijn nut gehad: er zijn veel mensen wakker geschud door dat levensgrote bedrog dat niet meer te verbergen valt...elke dag komen er vaxdoden en vax slachtoffers bij, dat stelt onmiskenbaar de verborgen, economische doelen en controle-machtsuitbreiding aan de kaak waarom de politiek alles uit de kast haalt voor vaccinatiedwang.

Daardoor ondermijnt die elite/politiek zelf al de geloofwaardigheid voor volgende (vermeende) klimaat-ramp, die ze eerst een klimaat opwarming noemden en nu huichelend een klimaat veranderingvermits alles wijst op een klimaat AFKOELING.

Daarmee geven ze toe dat ze onbeschaamd staan te liegen. (voortschrijdend inzicht als smoes werkt niet meer! 😂)

Ook beseffen steeds meer mensen dat een CO-2 neutrale doelstelling ONLEEFBAAR en dus ONHAALBAAR is want de…

Like

Michel Driessen
Michel Driessen
Feb 19, 2022

Ik heb de federale staat steeds als een idiotie beschouwd. Unitair België had 13 ministers, de meerderheid - Nederlandssprekend - domineerde.

Federaal België: 60 ministers, totale verwarring, met 10% van de stemmen chanteert de PS 90% van de Belgen.

Als ik in Antwerpen rondloop hoor ik amper nog dialect, enkel nog een belachelijk kunsttaaltje. Genocide noemen ze dat, als de volkscultuur wordt uitgeroeid. "Vlamingen" doen dat vrijwillig.

Alle respect, affectie en waardering voor de Vlamingen, maar Brabanders, Kempenaars en Limburgers hebben een heel andere geschiedenis en karakter. Nederlandstaligen zijn even divers als de Walen en we hadden beter in een unitair België gebleven. Diabolische verdeel-en-heers-theorieën uit romantische boekskes van Vlamingen - zoals Hendrik Geweten -, die thuis enkel Frans spraken, zijn…

Like
Replying to

Weg met de gewesten.


De oplossing voor ons land is heel simpel, iedereen leert verplicht Engels als 2e taal en indien gewenst (vrijwillig) leer je er nog een 3e bij.


Verder leveren alle overheden documenten in taal van de streek af en in het Engels.

Door dat iedereen Engels kent is er geen probleem met het leren van een vakantie-taaltje als Nederland, Frans of Duits.


Ook voor Brussel is dit meteen de oplossing. Dit doen ze in bv Zuid Afrika ook en het werkt perfect.

Verder is het een enorme troef voor investeerders als landen goed Engels kennen, zo komen ze massaal investeren, iets waar bv Duitsland en Nederland zeer aantrekkelijk door zijn.


Wat ze in het parlement spreken zal…


Like
bottom of page