top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Rechtbank heft Lockdown Gütersloh op
De lockdownmaatregelen die voor het district Gütersloh gelden, moeten onmiddellijk opgeheven worden, dat heeft Oberverwaltungsgericht in Münster beslist. De regering van de deelstaat Noordrijn-Westfalen had die maatregelen op 23 juni opgelegd omdat in de vleesfabriek Tönnies een grote uitbraak van COVID-19 was vastgesteld. De besmettingen waren vooral gelinkt aan mensen die bij Tönnies werken, maar omdat de overheid bang was dat de besmettingen zouden overslaan naar de rest van de bevolking.


Een uitbater van gokautomaten in de regio vond de verlenging van de lockdown voor het hele district op 1 juli buiten proportie en diende klacht in bij de rechtbank. Die gaf hem vandaag gelijk. De maatregel staat intussen niet meer in verhouding met het aantal besmettingen in delen van het district en de overheid had intussen een gedifferentieerdere aanpak kunnen uitwerken. Zeker in het noorden en oosten van het district is het aantal besmettingen niet erg verschillend van gemeentes uit andere districten, waar er geen lockdownmaatregelen gelden, zo luidt de redenering.


Tegen het vonnis is geen beroep mogelijk. In principe liep de lockdown morgen, dinsdag 7 juli af. De regering van Noordrijn-Westfalen had nog niet beslist of ze de maatregel nog eens zou verlengen, maar nu heeft de rechtbank dat al voor haar gedaan.


Eerst Zuid-Afrika en nu Duitsland.

Weliswaar niet direct vergelijkbaar maar toch dit geeft een beetje hoop.

Terwijl onze regering de media blijft aansturen om hun schrikbewind door te voeren.

Wordt zeker vervolgd243 views0 comments

Recent Posts

See All

Comentários


bottom of page