top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Ledencongres - Resolutie 1 | aansprakelijkheid


“Wie verantwoordelijk is voor de maatregelen en niets heeft gedaan om grote collaterale schade te vermijden, moet hiervoor worden gestraft.”


Van bij de opkomst van Covid-19 hebben de virologen een tunnelvisie doorgedrukt op de te nemen maatregelen. Enerzijds hebben ze zich geconcentreerd op de besmettingen. Anderzijds op maatregelen over de hele bevolking die de contacten tussen de mensen beperken. Op die manier zijn de regeringen van vele landen op een verbazend simplistische manier omgegaan met Covid-19.


Wie maatregelen neemt om doden te vermijden, daarvan kan worden verwacht dat alle doden in rekening worden gebracht. Ook de doen die vallen door de maatregelen. Maar “dat was de focus niet”. Zoals Neil Ferguson dat op 10 juni 2020 verklaarde voor het Brits Lagerhuis. Hetzelfde gebeurde in België. Tot op vandaag weet de regering niet eens hoeveel doden er zijn gevallen door de maatregelen. De regering weet ook niet hoeveel mensen nog vroegtijdig gaan sterven door het beleid. Dat was en is blijkbaar niet zo belangrijk. Het aantal zelfmoorden wordt zelfs verzwegen.


“Voor een hoger doel” werd de hele bevolking beangstigd. Een belangrijk deel van de economie ging op slot. Wie een andere ziekte had dan Covid-19 werd gewoon opzijgeschoven. Allemaal niet belangrijk. Doden door Covid sparen was prioritair, en is nog steeds prioritair.


Wat hebben alle andere mensen die lijden misdaan om te worden opzijgezet? Dat is een vorm van gezondheidsracisme dat volstrekt onaanvaardbaar is. Als u kanker heeft mag u sterven voor het hoger doel een Covid-patiënt meer ruimte te geven.


Nu we intussen uit tal van wetenschappelijke publicaties weten dat de maatregelen gewoon niet hebben gewerkt, is het plaatje nog erger. De volstrekt nutteloze maatregelen hebben tal van doden en een groot lijden veroorzaakt bij de bevolking.


Maar ook het aantal besmettingen én het aantal doden aan Covid-19 zijn door deze verkeerde maatregelen toegenomen. De huisartsen die geen medicatie moesten geven. De vermenging van patiënten in woonzorgcentra en in hospitalen op basis van gebrekkige PCR-tests. Het niet afschermen van de ouderlingen terwijl de rest van de mensen allerlei beperkingen onderging. Professor Ioannidis verwoordde het zonneklaar: we hebben de kwetsbare mensen onder de bus gegooid, en de rest proberen te beschermen. En zelfs daarin zijn de WHO en de regeringen niet geslaagd.


In een varkensstal kan bij een epidemie een deel van de varkens geruimd worden – ook varkens die niet ziek zijn – maar wij zijn mensen.


Wie maatregelen neemt die doden kunnen veroorzaken, maar daar totaal geen rekening mee houdt, begaat een misdrijf. Viruswaanzin vraagt dat die mensen strafrechtelijk worden vervolgd. Op internationaal niveau moet er een tweede Neurenbergtribunaal komen.


___


STEM MEE! - Schrijf u in voor het Groot Virtueel Ledencongres van Viruswaanzin | 14 maart 2021 via deze link - Nu al, zonder twijfel, de meest spraakmakende COVID-19-uitzending van het jaar! Op de verjaardag van de eerste lockdown in België schakelt Viruswaanzin een versnelling hoger. Vanuit onze eigen TV-studio gaan experten, juristen en professoren in gesprek en maken een evaluatie van de Belgische aanpak van deze pandemie. Schandalen worden uitgespit en getuigen geven tijdens deze live uitzending de collaterale schade een stem en een gezicht.


P.S.: Diverse regionale en nationale tv-kanalen hebben al aangegeven dat hun filmcrews op 14 maart 2021 naar onze studio afzakken. Niet te missen dus!
2,816 views91 comments

Recent Posts

See All
bottom of page