top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Sciensano bevestigt: uw mondmasker is giftig!


Is het de bedoeling van De Croo om een behoorlijk aantal Belgen stilletjes het hoekje om te doen gaan? Na de collaterale doden, de doden door de bijwerkingen van vaccins, de doden door de uitgestelde zorg, de verhoogde sterfte bij mensen onder de 50 in de UK, Nederland en de rest van Europa, na de toxische maskers van de regering, is er nu het gevaar dat onze maskers een behoorlijk aantal Belgen vergiftigt. Zeker is het nog niet helemaal, maar Sciensano heeft al wel toxische deeltjes in de mondmaskers gevonden. Er moet nu verder onderzoek komen, schrijft Sciensano op 7 november. Dat zal dan wel! De stelling van de Hoge Gezondheidsraad dat de maskers meer goed doen dan kwaad, en meer doden besparen, wordt wetenschappelijk niet bevestigd. Zo schrijft Sciensano. Hallo regering? Hanteren jullie niet het “voorzorgsprincipe”? Zoiets moet onmiddellijk verboden worden in de plaats van verplicht. De ecologisten roepen al jaren dat als er een potentieel gevaar is voor de volksgezondheid, dan moet iets verboden worden. Wel, dit is 3M maal 11 miljoen. Uit recente onderzoeken in Bangladesh en op basis van de afvalwaters in Marseille staat het al vast dat stoffen mondmaskers geen sikkepit helpen tegen covid. Over de chirurgische maskers gaan we het nu even niet hebben. Maar ook dat is “gene vetten” in het beste geval. Hoe die maskers die stoffen maskers dan wel goed kunnen doen, zoals de Hoger Gezondheidsraad dat schrijft, Joost en Joris mogen dat weten. Maar in elk geval is er een reëel gevaar dat ze zorgen voor bijkomende kankers of ander onheil. Intussen weten we nog altijd niet hoeveel collaterale doden de maatregelen hebben veroorzaakt. We hebben er geen idee van hoeveel doden er door toegenomen angst en de ontwrichting van de samenleving zijn gevallen. We kunnen alleen raden naar de doden door de uitstel van zorg en het niet investeren in de IC-bedden. Geen idee wat de oorzaak is van de toenemende sterfte bij niet-covidpatiënten in Europa. We hadden al de toxische maskers van de regering die aan de mensen werden opgestuurd. En nu hebben we de stoffen maskers waarvan men niet met zekerheid kan zeggen of ze er niet zullen toe leiden dat u morgen kanker krijgt. Dat is nogal eens een beleid! Het gepruts van deze regering met de volksgezondheid begint echt wel hoge toppen te scheren. Of is het de bedoeling van een regering met ecologisten om het aantal Belgen wat te reduceren zodat het klimaat gered wordt? _________


Onderzoek naar titaniumdioxide in mondmaskers: eerste conclusies

Gepubliceerd op: donderdag, 28 oktober 2021

Sciensano doet onderzoek naar de eventuele gezondheidseffecten van (nano)deeltjes in mondmaskers. De eerste resultaten van het TiO2Mask-project wijzen op de aanwezigheid van variërende hoeveelheden titaniumdioxidedeeltjes in mondmaskers. Of en in welke mate die deeltjes effectief kunnen vrijkomen en een gezondheidsrisico opleveren, moet nog verder onderzocht worden.

Titaniumdioxide wordt onder meer gebruikt om textielvezels wit te kleuren, ze mat te maken of te beschermen tegen UV-stralen en verkleuring. Uit onderzoek op een steekproef van maskers op de Belgische markt blijkt dat de stof ook volop gebruikt wordt in de productie van mondmaskers. De hoeveelheden variëren sterk, van enkele microgrammen tot 0,15 gram titaniumdioxide per masker. De (nano)deeltjes zitten zowel aan het oppervlak als in de kern van de textielvezels. Titaniumdioxide deeltjes worden ingedeeld bij de stoffen die bij inademing mogelijk kankerverwekkend zijn voor de mens. In tegenstelling tot de deeltjes binnenin de vezels zouden de deeltjes aan het oppervlak van de vezels mogelijk kunnen vrijkomen. Er bestaan nog geen betrouwbare methoden om het loskomen van deze deeltjes te meten en de werkelijke blootstelling aan vrijgekomen deeltjes uit mondmaskers te bepalen. Daarom heeft Sciensano het vrijkomen van deze partikels en het eventuele gezondheidsrisico voor de gebruiker wiskundig benaderd op basis van een scenario waarbij het mondmasker intensief gedragen wordt. Dat leidt mogelijk tot een overschatting van de eventuele gezondheidsrisico’s. Er zijn momenteel ook geen aanwijzingen dat titaniumdioxidedeeltjes daadwerkelijk in grote aantallen zouden vrijkomen, maar sommige maskers bevatten zoveel titaniumdioxide dat een eventueel risico niet uit te sluiten is. De Hoge Gezondheidsraad stelt in haar opinie van juli 2021 over nanopartikels in mondmaskers dat het potentieel nadelig gezondheidsrisico van het gebruik van mondmaskers niet opweegt tegen het voordeel van hun gebruik ter preventie van een COVID-19 besmetting. De huidige onderzoeksresultaten leveren vooralsnog geen acute elementen die dat advies tegenspreken. Sciensano heeft inmiddels het rapport met de eerste vaststellingen uit het onderzoek aan de bevoegde autoriteiten bezorgd. Het wetenschappelijk onderzoek van Sciensano, samen met het VITO en de UGent, zal zich in de volgende fase richten op de ontwikkeling van een methode om de reële blootstelling aan vrijgekomen partikels te meten. Meer informatie over het TiO2Mask-onderzoeksproject Vaak gestelde vragen Samenvatting en volledige versie van het rapport


BRON:


4,351 views87 comments

Recent Posts

See All

87 CommentsLuc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Nov 10, 2021

Tijdelijk weer mondmasker op straat in Ardooie door stijgende coronacijfers | VRT NWS: nieuws


Het is weer zo ver .

Een burgemeester panikeert en besluit dan maar om de inwoners van zijn gemeente de mondmaskerplicht BUITEN OP STRAAT op te dringen .

De schuld ligt natuurlijk grotendeels bij onze overheid die de burgemeesters de macht geeft om zelf dictator te spelen , maar ook deels bij de burgervaders die onzinnige beslissingen nemen en het comfortabel ademen van de mensen minder belangrijk vinden dan het vertonen van autoritair gezag .

We zitten dus met grote EN kleine dictators in ons land .

Like
omasimone
omasimone
Nov 12, 2021
Replying to

Kennis is macht...

Elke burger, en zeker de beëdigde wetshandhaver/agent, hoort de wet te kennen.

Dan kan de ordehandhaver vast ook het wetsartikel noemen van de wet die hij handhaaft en de burger wil doen naleven?

En dat kan de agent natuurlijk niet want een maatregel van de onbevoegde burgemeester is GEEN wet en dus ook wettelijk niet afdwingbaar: einde discussie.

De agent kan dus niemand dwingen om een maatregel na te leven en kan bijgevolg ook niet beboeten want er wordt geen enkele WET overtreden.

Like

https://rumble.com/vfszn9-doctor-confirms-parasitic-worms-on-fmask.html

Like


Ik weet niet of de meesten dit weten maar het chirurgicale mondmasker is voor het overgrote deel van plastic gemaakt, je ademt dus talloze nano plastiek deeltjes in.

Ik heb een groot probleem met de verplichting van dit mondmasker en ik ben er zowat zeker van dat geen enkele wet een persoon mag vermijden of te belemmeren vrij te ademen. In extreem noodgeval zoals de pest of ebola mss wel, maar dan ook een week of twee ofzo, maar geen achttien maanden aan een stuk, die een paar non verkozen charlatans zomaar oplegt omdat ze daar zin in hebben. En wat zeker niet kan zijn deze belachelijke regels daaromtrent. Werknemers in een restaurant of café moeten die dragen terwijl er…

Like
bottom of page