top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Subjectief gedreven crisisbeheer


Ranziger kan het niet worden. Kappers hun online booking systeem laten ontploffen met het verspreiden van valse hoop. Wie gelooft echt dat men zal versoepelen terwijl men terzelfder tijd tot 1 maart 2021 strengere reisrestricties aan het mind control pakket toevoegt? Alle experts halen de voorbije 48u (in opdracht) alles uit de kast met een nieuw offensief. De nieuwste hype: een nieuwe pandemie in een pandemie. Plots duiken er varianten op uit Timboektoe, Crocodile Dundee Land en het poshy Chelsea waarvan men nu al weet dat de transmissie naar derden nooit is af te stoppen en zelfs het vaccin niet zal beschermen. Hoe eindelozer kan je de ongrondwettelijke vrijheidsbeperkingen maken?


De mutanten zijn een publieke bekentenis van het falen van het eigen beleid. Als mondmaskers, handgels, anderhalve meter, censuur, repressie, lockdowns en opsluiten van ouderen ons werkelijk beschermen tegen een virus dan maakt het toch niet uit uit welk land een variant komt, niet? Of zit het venijn in de staart? Haalt FVDB zijn zuurstof bij zijn "den blok erop"? In hoeverre worden de maatregelen gedreven door de subjectiviteit van een bange 65-jarige minister die zelf tot een risicogroep behoort? Een minister die een crisisbeheersstrategie kiest die lijnrecht tegen de adviezen van de WHO ingaat? Die zijn bestendigingen en verstrengingen niet wetenschappelijk weet te motiveren. Nochtans bevolen door het Hof van Beroep in Brussel op 28 oktober 2020. Waar is de wetenschappelijke objectiviteit bij een premier die het nodig vindt met de Belgische grenscontroles een Europese voortrekkers rol te moeten spelen? Is dat niet een premier die eerder denkt aan het post-vivaldi tijdperk, waarbij een nuttige profilering bij het clubje van Verhofstadt goed van pas komt, dan aan de collaterale schade bij zijn bevolking?


We kunnen ons niet meer van de indruk ontdoen dat we in deze dictatuur ook worden geleidt door het economisch opportunisme van de virologen en politici . Zij zijn zowat de enigen met een winnend win-for-life-ticket bij eeuwigdurende avondklokken.


Als er één kan weten wanneer er versoepeld moet worden, dan is het Marc Van Ranst wel. Die kleine garnaal tussen de topvirologen in de wereld kan heel goed praten, bijvoorbeeld over het coronavirus. Daar zegt hij namelijk verstandige dingen over. Correctie, dat denkt zijn ego. Zoals dat het virus moet worden bestreden met lockdowns en communisme, dat we maar beter kunnen wachten op een vaccin, en dat het niet opportuun is om de te versoepelen, behalve als zijn tijd er rijp voor is. Te danken aan al zijn uitmuntende analyses van de crisis, is Marc Van Ranst een zelfverklaarde specialist geworden betreffende covid-19. dit terwijl het gepruts met de cijfers van lui die opgevoerd worden als "wetenschappers" blijft voortduren.


We zijn nu bijna een jaar na de eerste rapporten van het Imperial College in Londen (met de 2 miljoen doen in de USA) en het gaat maar door. Dat wetenschappers zich ertoe laten lenen om onzekere gegevens als vaststaande voorspellingen te laten uitroepen, is uiterst gevaarlijk.

Dat ze daar nog eens bijzeggen dat ze de "wetenschappelijke consensus" vertegenwoordigen, is gewoon een leugen. De bevolking wordt op een verkeerd been gezet. De politici ondergraven hun eigen geloofwaardigheid. En de wetenschap dreigt al evenzeer ongeloofwaardig te worden. Herinner u de rectoren die eind oktober in België riepen om een lockdown, terwijl 3 dagen later de ziekenhuisopnames begonnen te dalen. "Na diep nadenken", schreef de Gentse rector toen. Dat laatste is nog het meest zorgwekkend.


Dat gezwans legt de kleine generaal geen windeieren. Hij doet gretig mee aan de jaloeziepolitiek van de viro's in de wedstrijd om ter meest mediapubliciteit vergaren. Hij wordt door alles en iedereen uitgenodigd om z’n licht te laten schijnen over duizend-en-één dingen. Waar hij zijn gezwanstalenten, over onderwerpen waarvan hij niet de flauwste inzichten over bezit, onbeperkt kan etaleren. Maar dat zal beroepsmisvorming zijn zeker? Viruswaanzin wordt in haar kot gehouden via protestverboden, strenge politie optredens bij de minste vreedzame uiting van ongenoegen, media isolatie, censuur op sociale media, gerechtelijke klachten en bedreigingen. Als je onderbouwt wat je zegt wordt je in het nieuwe normaal doodgezwegen en beschimpt. Als je ministers science fiction kan doen geloven ben je "man van het jaar" en voeren de televisiezenders je gretig op om hun slabakkende advertentie inkomsten te redden. Geen Chinees huisarrest voor de kleine generaal van de virologen. Zo mocht hij in ‘Het huis’ van Eric Goens, hij mocht de bordjes omdraaien in ‘Het rad’, hij mocht in ‘Extra Time’ komen praten over de evolutie van ons vaderlands voetbal, hij mocht bas spelen bij een internetoptreden van dEUS, hij mocht een badmintonmatch spelen tegen miss België, hij mocht achter een struik schijten in het kader van opmerkelijke prestaties van BV’s, waarvan de opbrengst naar de hongersnood in Mali gaat, hij mocht z’n fluit laten opmeten door de carnavalsgroep De Lange Zwans in Waarschoot, hij mocht een essay schrijven over de filosofie van Arthur Schopenhauer, met als hoofdthema de zin van het leven afgewogen tegen de zinloosheid van het bestaan, hij mocht een schilderij maken van Sam Gooris terwijl die bezig is met prei planten in z’n tuin, hij mocht de nieuwe Ferrari uittesten op het circuit van Francorchamps, hij mocht Delphine Lecompte interviewen over haar gedichten en na het gesprek mocht hij z’n middelvinger in de anus van Delphine douwen, op haar vraag, hij mocht meespelen in een kostuumdrama van theatergroep De Pisseloe uit Lendelede, en hij vertolkte de rol van de Romeinse keizer Septimius met verve, zeker toen hij prinses Filidoria bij de tieten mocht grijpen terwijl z’n tong in haar oor zat.


Jammer dat er geen publiek in de zaal mocht zitten, maar ja, dat was de fout van Marc Van Ranst zelf, die al bijna een jaar de evenementensector gesloten houdt, alsmede de horeca, de kapperszaken, de pedicuresalons, de yogatempels, de boksringen, de hoerenkoten, de darkrooms. De kappers e tutti quanti zijn dan ook plaatsen waar deze zendertrotter nooit komt. Vraag is of hij er ooit nog wel zal binnen mogen?


Want Van Ranst zegt nu weder dat deze shit nog minstens twee maanden zal duren. Je moet het maar doen. Twee dagen nadat je jouw premier mooie beloften liet maken naar stikkende beroepsgroepen. Terwijl hij zelf niet alleen met de virologie, maar vooral met al z’n bijbaantjes zakken met geld verdient, moeten ontelbare anderen, vooral creatieve mensen, op een houtje bijten. Het voelde misscchien daarnet alsof we een enorme fan zijn van Marc Van Ranst, maar bij nader inzien vinden we hem een klootzak van het zuiverste water. Ontelbaren richt hij te gronde. Met z’n eeuwige gezeik over dat coronavirus. Volgens ons heeft hij trouwens van dat hele virus geen spat verstand. De ene dag zegt hij zus in ‘Het journaal’, de volgende dag zegt hij zo in ‘De afspraak’, en op nog een andere dag zegt hij dat hij voorzichtig wil zijn in z’n uitspraken, want dat corona een onbetrouwbaar virus is. Alsof je viroloog moet zijn om dat te weten. Op de koop toe wil Van Ranst z’n roem gebruiken om na de crisis in de politiek te stappen, waarbij hij al heeft laten blijken dat z’n voorkeur uitgaat naar de communistische partij. Dat ontbrak er nog aan, dat die geitenbreier zich aansluit bij het meest verwerpelijke politieke systeem dat er bestaat, en dat ervoor zorgt dat de doorsneemens in een communistische maatschappij geen centen genoeg heeft om een mondmasker te kopen, nog minder centen om handgel aan te schaffen, nooit een vaccin van dichtbij te zien zal krijgen, en zal creperen tot eer en glorie van de partijtop.


Misschien moet Marc Van Ranst maar ’ns op de Noord-Koreaanse staatszender gaan uitleggen dat de Noord-Koreanen, zeker de ontelbaren in de duizenden propvolle gevangenissen, anderhalve meter afstand van elkaar dienen te houden. Dat Marc Van Ranst, door z’n oneindig aantal wauwelingen in alle media, de held van een natie is geworden, kan ons echter voor de rest geen reet schelen. we kijken enkel voor de laatste trends in truien.


Een ander frappant voorbeeld waar de media onze ogen niet vrijuit gaat is het bewust niet tonen van de massale protesten in gans Europa tegen de Coronamaatregelen. Waarom mag dit niet getoond worden? Wie heeft er gevraagd dit niet te tonen? De protesten tegen Putin in Rusland gisteren omdat Navalny is opgesloten kwamen dan weer wel uitgebreid in de media. Van de aanhoudende protesten met veel meer betogers in gans Europa zien we niets.


___

Dit artikel bevat delen uit een opiniestuk in HUMO van de hand van de gelauwerde Belgische schrijven Herman Brusselmans.

1,610 views28 comments

Recent Posts

See All

28 Comments


De sterftecijfers uit Italië 2020 in gedreven Duits door Samuel Eckert.

Vreemd genoeg een niet zo dramatisch jaar, in tegendeel.

https://www.youtube.com/watch?v=WjyQm1cifh8&t=10s


Hierbij een link naar de na 8u verwijderde YT clip van Miriam's interview met Reiner Fuellmich. De advocaat die de Class Action tegen de pcr-"test" opstartte.

https://punkt-preradovic.com/gerichte-vor-entscheidung-mit-dr-reiner-fuellmich/


Verder eentje van Janis Varoufakis (engels)

https://www.youtube.com/watch?v=9aK4OztueuE&feature=push-u-sub&attr_tag=qUSfC5RyVpKArIAw%3A6

From an Economics without Capitalism to Markets without Capitalism |


Like

Paul Vanmaldeghem
Paul Vanmaldeghem
Jan 26, 2021

Het spel wordt harder en harder gespeeld.

Een comment van Carine Knaepen op Facebook op het artikel aangaande de desastreuze toestand van onze economie wordt zonder pardon verwijderd. Je kon het zelfs niet delen want Facebook blokkeerde het direct.

Gaan wij dit blijven aanvaarden? Ondertussen twittert De Croo openlijk over zijn bwondering voor Paus Klaus en zijn toewijding aan diens verwerpelijke plannen tot massale genocide en globale verarming. Wat heeft dit nog met democratie te maken?

Like

Luc  Kusseneers
Luc Kusseneers
Jan 26, 2021

@ Fred VAN Wynsberghe


Jouw bericht over de nu verlamde verpleegster.

Het verbaast me totaal niet dat er her en der berichten opduiken van gevaccineerden die erg en soms fataal reageren op de vaccinatie . Had de verpleegster 0 % risico willen lopen had ze het vaccin moeten weigeren en een andere job moeten zoeken , maar ze heeft gekozen.

Het is niet verstandig elk nieuwsje te gebruiken wanneer alle details niet gekend zijn , dit gaat ten koste van geloofwaardigheid .

Nogmaals , het zijn de overheden die de spelregels bepalen , ook als het gevaarlijke morbiede spelletjes zijn .

Zolang we geen eerlijke democratische overheid hebben zal dit de norm blijven .Je wil verandering en dat is juist.

Like

De tien stappen van genocide. Raad eens waar we nu zijn ....

https://www.facebook.com/DowntownPhilBrown/videos/316081076482647

Like

Verpleegster verlamd na Coronavaccin : wat we niet horen of lezen in de msm :

https://www.ninefornews.nl/verpleegster-verlamd-na-coronavaccin-hadden-we-maar-naar-jullie-geluisterd/

Like
bottom of page