top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

U wil iets doen aan de media-waanzin? Eén nieuw woord: verso.tv


Talrijk zijn de mensen onder jullie die zich al maanden - en intussen bijna jaren - storen aan het media-probleem. Zenders die geen feiten meer brengen in het nieuws, maar gestuurde boodschappen. Strategische mededelingen. Gasten worden uitgenodigd op duidingsprogramma’s omdat op voorhand worden uitgezocht of wat ze gaan zeggen past in de boodschap die de zender wil uitdragen. Mediamakers die zichzelf op de borst kloppen omdat ze beslist hebben klakkeloos het overheidsnarratief over te nemen. “For the greater good: allemaal samen tegen het virus!” Was dat niet de boodschap van de WHO? Geïnspireerd door hoe China het zaakje had aangepakt. De indoctrinatie van een totaal gefaald coronabeleid. Waar de journalisten zich massaal achter gezet hebben.

Lees wat Grootaerts daarover schreef vandaag op Doorbraak.


Journalisten die naast feiten brengen, ook de publieke opinie willen kneden. De “factcheckers” van Facebook. In werkelijkheid activistische tweederangsjournalisten van Knack. Toen Dirk Draulans, één van die Knackers, op T.V. het volgende kwam vertellen: “… Sociale media, ja, waar dat je als main stream geen greep meer op hebt.” Verraadde hij de bedrijfscultuur die er heerst bij die “main stream”. Greep hebben op het denken van de mensen. Dat is blijkbaar de Goddelijke taak die een aantal journalisten voor zich zien. Een mediakenner maakte na de betoging van 21 november een analyse in één zin: de media is erg geschrokken nu ze de grip op de opinievorming kwijt zijn.

Van pluralisme en de mensen vrij laten in hun gedachten, ja zelfs het stimuleren van andersdenkenden en een veelheid aan opinies, is geen sprake meer. De opdracht van de VRT zou beter officieel worden wat de praktijk is. Niet meer het pluralisme stimuleren, maar het eenheidsdenken in de strot van de mensen duwen. Bij voorkeur zonder woorden die aanleiding zouden kunnen geven tot enige woke-oprispingen. Tijdens de corona-crisis hield de VRT het bewust bij wat de Belgische staatsvirologen uitkraamden. Want zij verkondigden de ware wetenschap. Pas als aan de Belgische universiteiten andere wetenschappers in meerderheid met een ander verhaal zou komen, dan zou er verandering kunnen komen. Wetenschap als democratie. “De meerderheid van de wetenschappers …” In welke fictie leven ze daar eigenlijk op de Reyerslaan.


In Nederland is er als tegenbeweging een schare aan zenders die inhoudelijke praatprogramma’s brengen. Eén of meerdere gasten diepen een onderwerp uit. Met zo’n formule is er nog geen alternatief voor het nieuws. Dus hebben we besloten om daar zelf voor te zorgen. We hebben het initiatief genomen om “Verso TV” uit de grond te stampen. Een online platform waar we om te beginnen 2 keer per week nieuws gaan brengen. Zoals op de klassieke zenders. Met binnenlands – en buitenlands nieuws. Alleen sport als het echt zeer belangrijk is. De Rode Duivels winnen voor de tweede keer de Worldcup of zo.


We hebben een eerste teaser opgezet om te tonen in welke richting we willen gaan. Technisch nog niet helemaal af zoals we het zouden willen, maar het geeft een idee. Nog wat met veel corona erin. Hoewel het de bedoeling is om vooral minder corona te brengen. De mensen willen echt wel het ander nieuws horen en zien. Het wereldnieuws ook. Dat gaan we dus brengen.


Zodat u niet meer geërgerd moet wegzappen, en alleen nog maar naar Familie of De Kampioenen kijkt op de andere zenders. Verso gaat u op 2 uurtjes per week bijwerken. U kijkt wanneer u wil.

We vragen aan jullie ons massaal te steunen voor dit initiatief. Abonneer u, steun onze crowdfunding. Als we kwaliteit willen bieden en succesvol zijn, moeten we een stevige goed georganiseerde start kunnen nemen U wil toch ook wel een echt onafhankelijke zender? U wil toch ook wel samen met ons de traditionele media het concurrerend vuur aan de schenen leggen? Laat ons er samen “een lap” op geven!


_____


2,949 views114 comments

Recent Posts

See All
bottom of page