top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

UITNODIGING: Academische zitting VIRUSWAANZIN vzw




De V.Z.W. Viruswaanzin wordt ontbonden. Van bij onze start in juni 2020 was het onze bedoeling om mensen te laten zien dat ze niet alleen waren. Veel van onze actuele leden voelden zich in die tijd radeloos eenzaam. Intellectueel eenzaam vooral. Hier vonden ze mensen die ook kritisch keken naar de coronapolitiek. Hier vonden ze de overtuiging dat wat ze dachten werd gedeeld door meer en meer andere mensen. Hier vonden ze informatie, contacten, acties en medestanders. We zijn begonnen met een handvol activisten, en uitgegroeid tot, uiteindelijk, een kleine 15.000 leden. We hebben meer dan 500 artikels geschreven, acties op touw gezet, betogingen georganiseerd en mee georganiseerd, persberichten verstuurd, onze boodschap verspreid via sociale media, een boek geschreven, we hebben geprobeerd een nieuwszender op te zetten en we hebben een politieke partij opgericht.


SLOTEVENEMENT Maar we zouden Viruswaanzin niet zijn als we er niet uitgaan met nog één keer een grote BANG! Daarvoor hebben we ter afsluiting een uniek evenement opgezet. Een once-in-a-lifetime-gebeurtenis die in ons geheugen zal gegrift staan.

Op 13 mei 2023, om 13 uur zetten we de deuren van de Aula van de Gentse Universiteit wagenwijd open voor een zeer hoogstaande Academische Zitting. Onder het motto: “The Job is never done!” hebben we een schare wetenschappers samengebracht om “U” tegen te zeggen. Wij stellen voor:



Professor Dr. Jay Bhattacharya


​Eén van de 3 auteurs van The Great Barrington Declaration. Prof. Bhattacharya was adviseur van Ron DeSantis, de Gouverneur van Florida. Op zijn advies verliet Florida de traditionele coronamaatregelen. Ondanks de doemscenario’s en vervloekingen van de staatsvirologen, haalde Florida geen slechtere resultaten dan de rest van de USA. Het is door zijn toedoen dat een groot deel van de USA de maatregelen verliet. Prof. Bhattacharya ligt ook aan de basis van de “Faucipapers”. Hij doceert aan Stanford University, één van de 2 beste universiteiten ter wereld. Hij is medicus en econoom en gespecialseerd in gezondheidszorg. Samen met Prof. Dr. John Ioannidis schreef hij verschillende wetenschappelijke bijdragen over SarsCov2. Prof. Bhattacharya komt speciaal uit Stanford, California (USA) naar België om te spreken op onze academische zitting.



Professor Dr. Martin Zizi


​Moleculair fysioloog, medicus en biopyhsicus. Hij doceerde aan de KUL en de VUB, was Medical Scientific Officer bij het Belgisch leger en voorzitter van het Bioethical Committee van de strijdkrachten. Een tijdlang werkte hij ook in opdracht van de NATO en de UNO als inspecteur inzake biologische oorlogsvoering. Prof. Zizi komt speciaal uit Silicon Valley naar België om te spreken op onze academische zitting.







Professor Dr. Lieven Annemans


Professor Annemans gaf jarenlang les in de epidemiologie aan de Universiteit Gent. Hij is een gezondheidseconoom, gespecialiseerd in de gezondheidszorg. Een college van Prof. Bhattacharya dus. 8 jaar was hij voorzitter van de Vlaamse gezondheidsraad. Hij heeft meer dan 300 wetenschappelijke publicaties op zijn actief. Professor Annemans doceert gezondheidseconomie aan de faculteit geneeskunde aan de Universiteit Gent. Een tijdlang was Professor Annemans één van de “staatsvirologen”.







Professor Dr. Bert De Munck


Als historicus gespecialiseerd in de geschiedenis van kennis en wetenschappen, doceert Professort De Munck aan de Universtiteit Antwerpen. Hij doceert o.a. de sociale en economische geschiedenis van de vroeg moderne periode. Hij is auteur bij Knack en schreef in 2022 het boek “Leven en laten leven. Een kritische geschiedenis van de pandemie.”







Professor Dr. Mattias Desmet


Hoewel sommigen beweren dat de bestrijding van een epidemie zich buiten het werkveld van een psycholoog bevindt, is eigenlijk de psycholoog bij uitstek de wetenschapper die over dat onderwerp iets te zeggen heeft. Het hele coronabeleid ging immers over het aansturen van het gedrag van de bevolking. Een psychologisch proces. Professor Mattias Desmet is professor klinische psychologie aan de Universtiteit Gent. Hij is ook een master in de statistiek. Vanuit die kennis was hij één van de eerste wetenschappers in België die zich kritisch uitliet over het coronabeleid. Hij schreef een bestseller over het onderwerp: “De psychologie van het totalitarisme”. Zijn aandacht gaat daarbij naar het fenomeen van de “massavorming”.


Online Tickets bestellen & Tickets per overschrijving We zijn zeer fier en vereerd dat deze 5 topwetenschappers bereid zijn om op onze slotactiviteit te komen spreken. Hun bijdrage zal van een uitzonderlijk hoog niveau zijn. Hiermee wil Viruswaanzin een ultieme boost geven aan de rehabilitatie van de kritische mensen in ons land. De bewering dat er een wetenschappelijke consensus zou bestaan (hebben) over het coronabeleid, wordt hiermee definitief naar het rijk van de fabels verwezen. zoals het eigelijk bij een coronadebat past, hebben we wetenschappers uitgenodigd vanuit verschillende disciplines. We willen vooral niet, zoals het coronabeleid, vervallen in silowetenschap. Daarbij openen we ook het debat dat er nooit is geweest. We hebben intussen al 2 professoren die tot de adviseurs van de regeringen behoorden uitgenodigd om ook te komen spreken. Eén van hen heeft al bedankt. We zullen zien of we nog een naam kunnen toevoegen aan de al indrukwekkende lineup en of de staatsvirologen bereid gaan zijn om in debat te gaan. Doen ze het niet op een academische zitting, dan zullen ze het nooit doen. Dit absoluut bijzonder uniek evenement gaat door op 13 mei 2023. De deuren van de Aula van de Universiteit Gent, in de Volderstraat 9, gaan open om 13 uur en om 14 uur stipt beginnen we aan de academische zitting die zal duren tot 19u15. De plaatsen zijn beperkt tot 225. Wees er dus snel bij om een ticket te bemachtigen. ’s Avonds organiseren we nog een diner waarvoor u afzonderlijk kan inschrijven. We hebben van ons slotevenement een hoogstaand evenement willen maken. Dat kost geld. De unieke ervaring om samen op een hoogstaande manier de V.Z.W. Viruswaanzin af te ronden, in de ceremoniezaal bij uitstek van de Universiteit Gent, is dat geld helemaal waard. U kan via de betalingsmodule bij inschrijving voor het seminarie betalen, of u kan betalen op het rekeningnummer van Viruswaanzin vzw: BE51 7512 1067 6562. Wij kijken uit naar een fantastisch afsluitend evenement! Michael Verstraeten Voorzitter


________

1,028 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page