top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Van Ranst verschrompelt tot de hofnar van VivaldiVan Ranst en C° hebben er de voorbije 2 jaar bijna alles aan gedaan om de wetenschappers die hen tegenspraken, te negeren. Zelfs te beschimpen, uit te lachen, te beledigen en hen te laten censureren via de sociale media. Bij Facebook geldt dat de factchecks niet aan de werkelijkheid toetsen, maar aan wat overheidsinstellingen verklaren. Van Ranst en C° dus. Herhaalde keren hebben zij gecensureerd op instructie van Van Ranst. Altijd werd beweerd dat er een “wetenschappelijke consensus” zou zijn geweest. Deze consensus heeft nooit bestaan. Dat was een door Van Ranst en C° in het leven geroepen leugen. Een leugen die een perceptie geworden was omdat door het ontkennen en censureren van de kritische wetenschappers, de indruk ontstond dat er inderdaad een consensus was.


Bij een lezing in Londen zei Van Ranst ooit dat hij ervoor zorgde de enige stem te zijn in de pers. De pers is daar klakkeloos in gevolgd. Vanuit de regering werd aan de journalisten meegedeeld, conform de richtlijn van de WHO, dat om de wereld te redden alle neuzen in dezelfde richting moesten staan. Het eenheidsdenken moest worden doorgedrukt omdat dissidentie zou zorgen voor minder rigoureus volgen van de maatregelen. Met doden tot gevolg. De journalisten zijn deze marsorder kritiekloos gaan volgen, denkende dat ze daarmee doden hebben vermeden. Het omgekeerde was waar. De maatregelen hebben geen anderhalve meter bijgedragen tot minder doden, maar er zijn een onbekend aantal collaterale doden gevallen door de maatregelen. Die collaterale doden waren de “focus” niet. Om het met Van Ranst te zeggen: “We geven daar geen “flying fuck” om.”


Blijkt nu dat er “voortschrijdend inzicht” is. De maatregelen die toen doden moesten vermijden, waren eigenlijk niet de juiste maatregelen. Wat de critici hadden voorgesteld was minstens deels, maar eigenlijk zelfs volledig, juist. John Ioannidis bijvoorbeeld bleek het toch wel goed te hebben gezien allemaal, terwijl hij eerst met pek en veren de woestijn werd ingezonden. In werkelijkheid gaat het niet over “voortschrijdend inzicht” maar de overname van inzichten die er al van bij het begin waren … bij de dissidente wetenschappers. Bijvoorbeeld over aerosolen. Bijvoorbeeld over ventilatie.

De mathematische modellen blijken totaal te hebben gefaald. We hebben een wereldpolitiek overgeleverd aan een paar computernerds die met hun programmaatjes de maatregelen zijn gaan bepalen. Tovenarij en vereenvoudiging in een complexe wereld van verrassingen en lichtpuntjes. Herinner u dat voor de vierde golf 400 tot 500 bedden op IC werd voorspeld ZONDER maatregelen. Het werden er bijna 900 MET maatregelen. Op die “voorspelling” was het uitroepen van de noodtoestand geënt.


Uitgerekend in die omstandigheden komt Marc Van Ranst beweren dat er pseudowetenschappers in het parlement worden uitgenodigd. Nu blijkt dat zijn gelogen “wetenschappelijke consensus” nooit heeft bestaan, niet meer dan een leugen was. Nu blijkt dat de modellen die hij heeft genomen als basis voor zijn maatregelen totaal hebben gefaald. Nu blijkt dat er angst werd verspreid geregeld voor niets en geregeld bijzonder zwaar overdreven. Nu blijkt dat de critici die volgens hem niet bestonden, of minstens werden betitteld als grote idioten, het toch juist hadden. Precies op dat ogenblik komt de grootste carnavalzot van het hele peloton waarzeggers, nog een keer beweren dat de critici “pseudowetenschappers” zijn. Gretig overgenomen door de journalisten die deze foute stellingen destijds klakkeloos hebben gevolgd en nog altijd denken dat ze daarmee heilig zullen worden verklaard.

Wel, diezelfde dag is er in The Lancet een publicatie verschenen van de hoofdredacteur die de theorieën en ronduit leugens van de linkse twitterrakker met de grond gelijk maken. Een hoofdredacteur die “mea culpa” slaat. Die stelt dat de wetenschappers zware fouten hebben gemaakt. Die vraagt om een debat. Die wijst op de totaal verkeerde inschatting van omikron, hoewel de gegevens op de werkvloer in Zuid-Afrika al bekend waren en gewoon genegeerd werden. Op het falen van de computernerds met hun wiskundige modellen. Op de nodeloze verspreiding van angst. Op de verdeeldheid van de samenleving.


Eat that, Marc Van Ranst. Uw rijk is over. U bent verschrompeld tot de nar van Vivaldi. Aanbeden door een schare goedgelovige doofstomme blinden, met een aangetaste reukzin.In 2009 was er de Mexicaanse griep. Door Van Ranst voorspeld als een epidemie met de omvang van de Spaanse griep. De Belgische geneesheren vroegen toen zijn ontslag omwille van de chaos die hij veroorzaakte. Sounds familiar. Het Brits Lagerhuis bestudeerde het débacle van het overheidsoptreden en liet optekenen dat de modelbouwers niet de astrologen van het Hof mogen zijn. Met corona is de hele wereld in dezelfde fout gelopen. Nochtans hadden de Britten duidelijk gevraagd aan de overheid om dergelijke epidemieën niet te overladen met angst maar te kaderen in de jaarlijkse sterke of minder sterke episodes van virale respiratoire aandoeningen.


We zitten in een fase waarin ook The Lancet de gemaakte fouten erkent. Maar Van Ranst met behulp van een aantal journalisten nog altijd de schijn wil hooghouden. Door de critici voor de zoveelste keer belachelijk te maken.


Hoeft het te verwonderen dat de kwaadheid in de samenleving toeneemt?


2,953 views55 comments

Recent Posts

See All

55 Comments


Zet de regering nu even voor onze burgerrechtbank:


Ik simpele burger maar geen schaap.


Ik stel deze vragen NA 2 JAAR VIRIODIOTIE!!


1. Waarom zit ons land in 1 van de diepste crisissen sind WOII. Met MAAR 359 mensen op IC?


2. Wat hebben jullie gedaan om de IC te versterken en de mensen in de zorg te ondersteunen?


3 . Wat heeft jullie beleid opgeleverd na 2 jaar?


4. En wat met alle mensen die perfect gezond waren en door het falende idiote beleid ten onder zijn gegaan?


5. Laatste maar niet de minste!

Om de zoveel minuten sterft een kind van ontbering door ziekte of honger. Ik zie daar de laatste 20 of .... +++ jaar niks…


Like

Een late reactie nog over Van Ranzig zoals ik hm noem, en ik zal u meteen tonen waarom want ik vond net een tweet van hem terug die ik toen retweette.

Marc Van Ranst @vanranstmarc · 15 mrt. 2020

Beste vrienden, jullie kochten massaal mondmaskers bij de apotheker. Onze verpleegkundigen en artsen hebben deze maskers nu heel hard nodig. Kunnen jullie aub deze dozen afgeven aan de onthaaldesk van jullie ziekenhuis in de buurt? Zo helpen jullie echt jullie gezondheidswerkers!


Dus we moesten onze zelfbetaalde maskers cadeau geven tijdens de pandemie, en nu krijg je een boete als je het eens even vergat op te zetten.

In september 2021 moesten mijn ouders in het ziekenhuis zijn, masker vergeten thuis.

Ze moesten…

Like

Duiven? mussen ? Eksters? heeft iemand deze ooit echt al van dicht bij "bekeken" ?? natuurlijk niet, ze vliegen steeds weg wanneer men nader komt maar blijven wel steeds in de buurt. waarom toch vroeg "ik" me af? wel door zelf onderzoek te doen ben ik erachter gekomen dat ALLE vogels drones van de overheid zijn om ons continu te controleren dat zeggen ook velen wetenschappers in hun onderzoek. Waarom denkt u dat "vogels" "zo" vaak op hogespanningsdraden neerstrijken ???? HIER LADEN ZE OP !!!!! een "vogels" is relatief klein, er past dus uiteraard geen grote batterij in, de enige manier om deze duivelse contrapties 24/7 rond te late cirkelen is dus overal oplaadstations te hebben. Vliegen is uiteraard ook…

Like

Naar aanleiding van de verhelderende tweets van Marc Van Ranst en Joël De Ceulaer

https://www.tscheldt.be/naar-aanleiding-van-de-verhelderende-tweets-van-marc-van-ranst-en-joel-de-ceulaer/


Like

Jammer dat carnaval alweer afgelast is

Like
Kurt Wayenberg
Kurt Wayenberg
Jan 21, 2022
Replying to

't is tegenwoordig elke dag carnaval...


Alleen de maskerkes zijn doorgaans zeer flauw... op een appelsiennetteke of een maskerke met #onzin op, na


En de karnavalsraad - die was vandaag ook weer bijeen: Een barometer die geen goed weer kan weergeven.


Van die originaliteiten van prins karnaval Facon kunnen ze in Aalst nog iets leren!

Like
bottom of page