top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Verso TV - uitzending 3.10.22



Als er één muze is die geen intro nodig heeft, dan is het Joyce wel. Of misschien vinden we de taak om haar goed te introduceren iets te intimiderend. Of misschien is een introductie ook maar gewoon een random constellatie van fotonen die je oog- en oorzenuwen in een bepaalde volgorde beroeren. En dan doen ze dat evengoed niet, toch? Enfin, voor ons een weten voor u een raden. De Troch presenteert voor u het Verso TV nieuws van 3 oktober 2022:


We gaan een paar moeilijke decennia tegemoet. Dat is jammer. Hét understatement van Groen. Maar laat ons die samen, als een boeddhistische stormram, tegemoet gaan. Hoppa! Voor de gelovigen starten we met een bijdrage over het ondoorgrondbare ambigue karakter van de oppositiepartijen. Al zullen we met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid ook overheidsatheïsten met dit nieuwsitem inspireren.


Opgepast: populair, hypothetisch en donker drieluik! 1. We leven allen steeds meer in bubbels waarin we alleen bevestigd worden in onze eigen mening. 2. Binnenin deze bubbels worden onze meningen bij gebrek aan tegenstem alleen maar extremer. 3. We slagen er daarom steeds minder in het compromis te vinden. Het resultaat? Er is een mens gestorven. Om een voorbeeld te stellen voor zij die het ook maar enigszins wagen de religie van het overheidsatheïsme te verkennen? Of worden we nu wel erg donker? We kijken samen met U reikhalzend uit naar de resultaten van het onderzoek van Comité P in de zaak Yannick V.

Het argument voor elk donker drieluik? Satanisme! Niet met een groot plan. Niet met dramatische uitspraken. Niet met vingerwijzingen, zondebokken of dogmatisch denken. Wel met empathie. Empathie, gecombineerd met messcherpe analyses gebaseerd op een breed historisch besef. Een bijdrage over hoe een meidengroep stoere Russische dienstplichtigen de stuipen op het lijf jaagt. Wie zich zorgen maakt over de Oekraïeners, mag dit nieuwsitem niet missen.


Onze analyse is dat de centrifugale kracht van de polarisering het midden behoorlijk leeg heeft gemaakt. Wij geloven dat dat midden vol mensen zit, maar dat die zich redelijk goed kunnen verstoppen. Hoofddoeken in Iran leren ons alleszins heel veel over polarisering en over de kleine goedheid van gewone mensen. Over kleine mensen en de grote geschiedenis, over de Islamitische stormram en het geduldig blijven strijden. Over de urgentie van engagement ondanks alles.


De kloof tussen droom en werkelijkheid dichten is niet eenvoudig, maar we doen het toch. Bij Verso TV geven wij en onze gasten woorden, ideeën en goesting om de wereld beter te begrijpen of behappen. Onze moed om de angst voor het onbekende om te buigen naar nieuwsgierigheid werkt hopelijk besmettelijk. Dankzij een kleine maandelijkse bijdrage van een al niet meer zo kleine groep mensen, kunnen wij doen wat we doen. Dat is best indrukwekkend. Die groep is trouwens ook behoorlijk indrukwekkend. Van studenten tot gepensioneerden en alles daartussen, allemaal durven zij twijfelen, allemaal leren ze liever bij dan gelijk te hebben. Als Wikipedia het kan, wij misschien ook. Leven van kleine donaties is niet eenvoudig, want je hebt er veel nodig. Maar het is ook fantastisch, want je blijft vrij in wat je doet. We hoeven je niet uit te leggen waarom vrijheid essentieel is in wat wij doen. Op 6 oktober 2022 sluiten we ons IP voor niet-abonnees. We hopen jullie in ons nieuw leven massaal aan de andere zijde te mogen ontmoeten.

1,323 views0 comments

Recent Posts

See All
bottom of page