top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Voddenwereld


Er zijn weinig plekken waar we tegenwoordig verdrietiger worden dan bij middelbare scholen en in supermarkten. Het zijn de enige twee publieke locaties waarnaar ik me noodgedwongen met regelmaat begeef en waar het beeld van de mens als gemuilkorfd vee me vlijmscherp in de maag boort.


In de school mag ik niet binnen. Ik zet mijn kind er ’s ochtends af, in de kudde van verborgen jeugd. Jonge mensen zonder gezicht en met gedempte stem. Achter deze muren heerst orde en afstand, discipline en zwijgzaamheid. Hier wordt angst diep in de cellen geïnstalleerd, het onrecht genormaliseerd. Gekwadrateerde hypochonders moeten mijn kind gezond houden. Het schreeuwt en het schuurt langs alle kanten. Ik probeer niet te huilen en ik glimlach: ‘fijne dag, lieveling.’


Ik rijd door naar de supermarkt. Ik ben een robot, neem mijn kar, duw ze voort en werp er dingen in. Mijn blik waart wazig over de hoofden heen. Er zijn geen mensen, enkel wezens, verborgen achter vodden met rekkers om de oren gespannen. Ik ben net als zij. Zij kijken evenmin naar mij, werpen ook dingen in hun karren, lijken er net als ik niet te zijn. Het repetitieve gebiep van de scanners aan de kassa’s is het enige geluid dat ik hoor.


Het beeld van het vee op de boerderij uit mijn jeugd schiet me voor de ogen. De koeien drentelden vrij in de wei, tot het hun tijd was voor de enkele rit naar het slachthuis. Dat moment voelden ze perfect aan. Ze strekten hun poten en verzetten zich met hun volle vlezige gewicht. De veehandelaren sleurden en sloegen er met hun stokken op los om het gemuilkorfde koopwaar in hun aanhangwagens vastgebonden te krijgen. Ook mijn vader, de boer, kon niet anders dan wegkijken bij dit tafereel. Op mij maakte het een onuitwisbare indruk.


Levende, onvrije wezens. Slaven van wie hen bezit. Schakels in de keten. Gemuilkorfd vee met een naam en een lot, zonder wil.


Emoties volgen uit de betekenis die je aan de dingen geeft. Tonnen innerlijke bevrijding heb ik al gekocht via de techniek van het herkaderen: koppel een andere betekenis aan je ervaringen en je creëert een andere werkelijkheid.


Ik probeer het, met de beste wil die ik kan opdissen, om een andere betekenis te geven aan de huidige voddenwereld. Geen mondmasker, maar een mindkapje. Geen dwaze dwang maar vredige veiligheid. Geen ziekte maar gezondheid.


Het lukt me niet. Omdat het niet klopt. Voorwaarde om geloofwaardig te kunnen herkaderen is dat de nieuwe betekenis aanvaardbaar is. En dat is ze hier niet. Ik vind geen enkele redelijke betekenis waarom de wereld er nu zo gedwongen slaafs als vee bij loopt. Testen genoeg die bewijzen dat deze vodden geen enkele rol spelen in de al dan niet verspreiding van het virus. Ze creëren alleen een diepe, trieste scheiding in ons mens-zijn. Een verstompte, wezenloze aanblik van onze soort.


Maar wat lees ik in de comments onder een zoveelste artikel van onze favoriete viroloog:

"Dichthouden die boel deze virus verspreiders waaronder de horeca en kappers zijn een gevaar voor volksgezondheid, mensen die staan roepen dat bovenstaande terug open moeten zouden ze in quarantaine moeten plaatsen want zij zullen zich op ander gebied ook niet aan de maatregelen houden op die manier zouden de cijfers van besmettingen terug kunnen dalen."


Lees enkel mensen die alles gesloten willen houden. Wel wij houden jullie niet tegen om zelf opgesloten te blijven maar er zijn wel nog heel veel mensen die verder willen en zelf kiezen hoe en wat!!


Als je als bevolking roept om opgesloten te worden door politici, dan moet je niet verwachten dat je die vrijheid snel terug krijgt.


Stop deze waanzin met veel waan, maar zonder zin. Nu!____

VZW Viruswaanzin is in België een belangrijk front in de strijd tegen de beperking van vrijheden en de disproportionele maatregelen. U mag erbij betrokken zijn en we willen iedereen nog eens herinneren aan de mogelijkheden om mee te strijden:

  • U kan zich elke woensdagavond om 20u aansluiten bij het protest van Viruswaanzin op de Grote Markt in Sint-Niklaas. De eerstvolgende manifestatie is gepland op 13.01.21.

  • Voor de nieuwsbrief (= gratis ) kan u zich inschrijven onderaan elke websitepagina.

  • Om lid te worden van de VZW (= gratis ) klik hier.

  • Voor een donatie klik hier.

  • Wie affiches wil of bereid is actief mee te werken kan contact opnemen via info@viruswaanzin.be

  • Volg onze facebookgroep hier.

  • Wie samen met nu al 600 anderen ook een burger wil worden, die juridisch wil vechten tegen de Belgische Staat voor de intrekking van al die absurde maatregelen die kan zich aanmelden op dit adres van onze advocaat Michaël Verstraeten: info@legalpractice.be.

___

bron: C. Devlieger

1,756 views17 comments

Recent Posts

See All
bottom of page