top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Volgens Frank worden er teveel leugens verteld op betogingen


"Dat moet STOPPEN", vindt hij. Hoe hij dat gaat stoppen is blijkbaar niet zo interessant want de journalist vraagt het hem niet.

En hoe zou hij dat willen aanpakken?


Live factchecken op zo'n betoging!

Voor elke betoger één factchecker om er zeker van te zijn dat niemand leugens vertelt. Die moeten de hele tijd alles wat de mensen vertellen onderzoeken. Iedereen moet goed articuleren zodat de mensen verstaanbaar zijn.

Dat waren vorige week zondag dan 50.000 factcheckers. Wie gaat die eten geven?

Of krijgen alleen de sprekers een controleur mee? Die dan mee op het podium gaan staan en de spreker van dienst tegenhouden als hij iets zegt dat een "leugen" zou zijn. Volgens de factchecker. Of achteraf hem onderbreken en hem corrigeren. De factchecker gaat dan zelf het woord nemen, en mag dan ook niet liegen. Problematisch.


Gaan we de teksten van de speeches op voorhand aan de minister moeten geven om hem te vragen of hij akkoord gaat met de inhoud van wat we zeggen? Of aan censuur en controle van de diensten van Frank die gaan zwarte lijnen trekken in onze teksten. Maar we zullen misschien iets anders zeggen dan wat in de teksten staat...


Of wordt er achteraf gefactchecked? En door wie dan? Door de journalisten van Knack alweer? Die toetsen aan ... het verhaal van de overheid. Of aan wiens verhaal eigenlijk?

Volgt er dan een boete voor elke leugen?

Een kleine voor een leugentje om bestwil. Zoals: ja, ik ben gisteren gaan biechten. En gevangenisstraf voor een grote leugen: "Ik zie u graag zoetje!". Bak binnen. Tussenin kan ook een werkstraf. Bij Sciensano.


En geldt dat dan ook voor de politie? Want die zijn ook aanwezig op een betoging. Als die bijvoorbeeld fezelen tegen elkaar zo van: "Ik heb gisteren een yoghurtje gegeten om sneller af te vallen. ", maar in werkelijkheid was dat een flink pak frieten: bak binnen.


Kortom, geen klein beetje totalitair, deze man.


2,103 views58 comments

Recent Posts

See All
bottom of page