top of page
vrijheid_viruswaanzin vzw logo.jpg

Vooral blanken in Afrika (behalve de zwarte mensen dan)


Zou zomaar even een nieuwe titel van en artikel in HLN kunnen zijn.


Wat is er aan de hand met HLN met dit soort van artikels?


Nog vandaag de bewering dat er stakingen dreigen in het Jessa-ziekenhuis en dat er een toevloed zou zijn van covid-patiënten waardoor er zelfs vrijwilligers moeten worden ingezet. Er liggen inderdaad volgens de website van dat ziekenhuis de voorbije dagen 5 patiënten met covid in dit ziekenhuis.

VIJF! En niet één op intensieve.


In de opinie van één van de journalisten vandaag wordt al even staalhard gelogen over de hoeveelheden patiënten in de ziekenhuizen. Hij beweert in zijn pleidooi voor verplicht vaccineren dat het grootste deel van de covids in het ziekenhuis niet gevaccineerd zijn, terwijl Facon vandaag verklaarde dat 55 % niet is gevaccineerd.


De titel over de verklaring van Facon was dan weer bijzonder misleidend en vermeldde het omgekeerde van wat Facon had gezegd. Met name: "Eerste officieel rapport: vooral niet-gevaccineerden nog besmet en in het ziekenhuis opgenomen." Tussen haakjes werd er bij geschreven: (behalve bij 65-plussers). Zijn dat geen mensen of zo? HLD had bijvoorbeeld kunnen schriijven: "In Afrika zijn de meeste mensen blank (behalve zij die zwart zijn)".

Ik heb veel zin om een klacht neer te leggen bij de Raad voor de Journalistiek wegens het systematisch brengen van valse, onware informatie. Wie dat nu al wil doen, mag zich volledig laten gaan.

1,206 views7 comments

Recent Posts

See All
bottom of page